23 Julai 2013

Kerana HANDPHONE...




  Assalamualaikum dan  salam sejahtera...

Hari ni apa angah nak story eh?? Ahha...pasal exam..Alhamdulillah..selesai jugak exam angah hari ni..EXAM studio tu..korang inagt mesti angah berjaya kan?? haha..nak tau citer?? kejap2..

Malam semalam angah baru tahu yg kena perform sekali dgn accompanist..kirenya angah main piece tu dengan diiringi dengan piano!! OMAGAKK.. pastu time angah dapat tahu tu..dah pukul 12 malam..so apa yg angah nak buat?? exam pagi ni..memang sempat nak prektis la kan??

So angah pun buat biasa je la.dengan stress dan tension..pastu datang fakulti awal...pastu bila datang awal..prektis la skit2..pastu bila nak perform tu...mula rasa tkut...rasa gementar..macam nak audition!! :)
MASUK DALAM BILIK!
Serius angah tak tau nak buat apa,so angah bagi form tu dekat dua lecturer tu..pastu tunggu diorg bagi arahan selanjutnya.....pastu diorg suruh main lagu..angah pun main la...alhamdulillah oke..cuma part ending lagu first tu salah note skit..pastu kena main lagu kedua..alhamdulillah oke jugak...rasa macam tak teruk sangat..

MASUK PART SCALES

"Awak main la SCALES." angah pun try..ya Allah..untuk scales MAJOR oke..tak ada masalah sangat..bila datang MINOR..ya Ampun..teruk kut!!! dengan salah note..pastu dia tanya " Awak buat apa ni?? " MUKA ANGAH SANGAT CUAK TIME TU.. 

Pastu naseb baik boleh ulang..angah rasa amcam...arghhh TUHAN..tolong aku!! Lepas tu oke sikit... dan yg paling angah geram!!! pasai HENSET!!
Tengah2 duk main tu..tetiba bunyi pulak henset tu!!!lagu PUTIH2 MELATI.... YA ALLAH.. angah dah cuak gila..angah dah silent dah...rupanya bateri habis..so dia nak off sambil lagu tu pasang!! Serius cuak kut!!
Angah tengok muka lecturer tu semacam je..angah siap tunjuk lagi kat dia yg hhandpohone tu tgh tutup..sebab bateri habis...ya Allah..apa lagi ujian yg Kau nak tunjuk?? serius angah bengan gila..lepas tu habis camtu...dan tetiba ada kertas apa tah jatuh dari buku lagu yg angah bawak masuk..serius macam2 jadik!!

TERUS JADIK TENSION
Keluar dari bilik tu terus angah rasa sedih+tension+rasa nak menangis+rasa macam dah fail+ rasa nak tukar fakulti..muka angah bengang kut.."Muka kau bengang lah Khairil!!" tu kawan angah cakap..serius sapa yg tak bengan kalau exam studio macam tu...

PERINGATAN KEPADA SEMUA!!

So peringatan suapaya prepare siap2 segala benda utk exam..Kalau boleh henset/handphone tu tak payah bawak bila time exam..atau audition..serius benda tu akan mengganggu,jangan nervous atau cuak sangat..and lastly...berdoa kepada Tuhan!! :)  

5 ulasan:

  1. In Shaa Allah, moga2 Allah permudahkan segalanya untuk angah...jangan putus harap dulu sebelum apa2 yer... Apa yang jadi ni, jadikan pengajaran dulu... dan next time kita beringat...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks kak FARAH :) SERIUS SAYA DOWN GILA LEPAS BUAT EXAM TU!! :'(

      Padam
  2. lor....nak buat macam mane...satu peringatan jugak tu angah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. TU LA KAN..SERIUS LEPAS NI ANGAH TAK MAU AMBIL MUDAH...NASIB BAIK BARU SEMESTER 1...INSYAALLAH ANGAH AKAN PERBAIKI DIRI LAGI!! :)

      Padam
  3. dugaan.... deno handphone mmg tak bwk.. sbb takut jadi mcm ni la... fuh, mmg dugaan utk angah

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.