31 Ogos 2013

4 Blogger Review Bertuah



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.Alhamdulillah hari ni angah agak bosan.So siang tadi angah ada letak satu post dekat FANPAGE DJH untuk mencari 4 blogger terpantas untuk blog mereka direview.Alhamdulillah adalah beberapa blogger yg join.Tetapi yg 4 terpantas adalah mereka2 dibawah.

Mari kita tgok :D

Blog pertama : Sebuah blog yg ohsem,bila angah ushar blog tu pada kali pertama nampak macam biasa ja.Tapi rupanya ada perkara luar biasa!! :D Angah tgok blogger ni rajin update entry.Lagi satu,blog ni cantik sangat!! :D
Suka baca entry,dengan isi2 yg menarik.Angah pun try godek2 lagi,rupanya seorang blogger dari Kelantan. :) Apa lagi tunggu??!! Jom terjah blog ohsem ni ramai2!! :) .


Blog kedua : Sebuah blog yg cantik,menarik dan da bomb!! :) Tengok header pun dah gempak kan??!! So sure2 la pemiliknya wanita!!Banyak entry2 menarik.Dan selalu jugak join GA/SEGMEN blogger.
Angah godek2 lagi,apa yg angah boleh katakan,blog ini bermula dari 2013 kan?? Wow satu pencapaian yg bagus!! Angah pun tak macam ni dulu!! :D Jom terjah ramai2!! 


Blog ketiga : Blog yg menarik.Apa yg angah boleh katakan,anda boleh majukan lagi blog anda.Cuba korang tgok header blog tu??!! Nampak tak ke"sweet"an mereka??!! :) Apa yg penting,banyak entry2 menarik yg ohsem dalam blog nie!! :D
Nasihat angah,apa kata hanya letak 5 ke 6 entry sahaja untuk home page.Barulah blog tu ringan skit :D Dan cepat loading!! :D
 


Blog keempat : Sebuah blog yg CANTIK SANGAT2!! Nampak sangat kewanitaan atau keperempuanan bila menjengah masuk ke dalam blog tu!Dengan header yg sebegitu rupa!! MMG CANTIK!! 
Apa yg boleh angah katakan lagi adalah blog ni cantik dan ohsem!! Perlu usaha lebih keras supaya lebih maju di masa hadapan!! :D

Sekian.

Read more ...

Keputusan Pendapat Blogger??!!




Assalamualaikum dan salam sejahtera.Ingat tak semalam angah ada buat entry untuk bertanyakan pendapat korang.Dan korang kena menjawab,Alhamdulillah adalah jugak blogger yg menjawab pertanyaan angah tu. So inilah keputusannya.


Sebanyak 30 blogger telah terlibat dalam memberi pendapat mereka kepada blog DJH.

  • MENARIK 13 
  • CANTIK 10 
  • SEDERHANA 10 
  •  CERIA 9 
  •  BEST 2 
  •  TERUJA 1 
  •  AWESOME 1

Senarai diatas adalah apa yg telah mereka undi.Alhamdulillah,kebanyakan blogger mengatakan bahawa blog angah ni menarik.Terima kasih.Ramai juga blogger yg mengatakan blog angah dalam keadaan sederhana.Terima kasih jugak. Ini bermakna angah akan berusaha lagi untuk memajukan blog angah di amsa hadapan. :)
Seramai 26 blogger telah terlibat dalam memberi pendapat terhadap BLOG DJH ini.

  1. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com
  2. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com 
  3. http://blogashalya.blogspot.com/
  4. http://ynarazali.blogspot.com/
  5. http://coretanhatikathy.blogspot.com
  6. http://permatacahayailmu.blogspot.com/
  7. http://hadistorm.blogspot.com
  8. http://pape-jer.blogspot.com/
  9. http://kisahhidupteto.blogspot.com/
  10. http://isyapurple.blogspot.com/ 
  11. http://no-ordinaryblog.blogspot.com/
  12. http://medicalchenta.blogspot.com/
  13. http://www.cikyaya.my/
  14. http://syahidahfadilah.blogspot.com/
  15. http://gadismerahjingga.blogspot.com/
  16. http://inikisahsaya99.blogspot.com/
  17. http://zyraroxx.blogspot.com/
  18. http://muhamadnazri15.blogspot.com/
  19. http://shuhaidablog.blogspot.com/
  20. http://azaliaazri.blogspot.com/
  21. http://ciksitimun.blogspot.com/
  22. http://deefiz.blogspot.com/
  23. http://micropage.opera.com
  24. http://akuzealous.blogspot.com/ 
  25. http://afiqsanji.blogspot.com/
  26. http://dokterdayy-sweetblackcurrant.blogspot.com/ 

 Sebanyak 46 komen diberi oleh 26 org blogger.Thanks sangat2. Kenapa angah buat macam ni??!! Sebab angah nak menilai macam mana blog angah pada tanggapan org lain.Dengan buat macam ni barulah kita tau kan??!! :)
Selain tu angah baru dapat berita gembira tadi,bahawa angah dah menang untuk masuk dalam bloglist BLOGGER TERKENAL Mialiana :D Korang nak tgok?? Just klik link ni MENANG 

 Sekian 



Read more ...

Punca Bekalan Air Di Selangor Dan KL Terjejas [Gambar]



Assalamualaikum dan salam sejahtera.
SHAH ALAM - Suasana gembira cuti umum sempena sambutan Hari Kebangsaan pada hari ini bertukar menjadi hambar bagi sesetengah penduduk di sini dan Klang berikutan penutupan operasi empat loji rawatan air sejak semalam kerana tumpahan diesel di Sungai Selangor.


    
Penutupan Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Selangor Fasa 1 (SSP1),  Sungai Selangor Fasa 2 (SSP2), Sungai Selangor Fasa 3 (SSP3) dan Rantau Panjang semalam dijangka memberi kesan hampir sejuta pengguna atau 57 peratus penduduk di Selangor dan Kuala Lumpur.
    
Seorang juruwang sebuah restoran ketika ditemui Bernama di sini pagi ini berkata bekalan air sudah mula tiada sejak semalam dan kini restoran berkenaan hanya bergantung kepada air tangki yang tidak diketahui sampai bila boleh bertahan.

bekalan air terjejas di selangor
    
Abdul Mutalib Syed Muhamad berkata ketiadaan air itu juga telah  memberi kesan kepada operasi restoran itu dengan jumlah pelanggan datang untuk bersarapan agak kurang.
Beliau berharap bekalan air dapat dipulihkan seawal yang  mungkin.
Seorang pengusaha kedai dobi di Seksyen 11 di sini yang hanya mahu  dikenali sebagai Chai berkata beliau menyedari bekalan air telah tiada semasa membuka kedai pagi ini.
Beliau berkata beberapa pelanggan yang datang untuk menghantar baju untuk dicuci di kedainya tidak jadi berbuat demikian apabila diberitahu tiada bekalan air.

bekalan air terjejas di selangor
    
"Air tangki yang ada tidak cukup untuk mencuci baju dalam kuantiti  yang banyak.  Kita hanya buat dry-cleaning dan hand-wash untuk hari ini kerana tidak memerlukan banyak air," katanya yang berharap bekalan air dapat dipulihkan segera.
Seorang penduduk Taman Seri Andalas, Klang Roszita Mohd Tauhid berkata bekalan air di kawasan perumahan itu terputus sejak malam tadi.
"Air tiada dari malam tadi dan sejak pukul 4 petang semalam bekalan air mula perlahan. Bekalan air terputus kira-kira pukul 10 malam tadi,"  katanya.
Beliau berharap Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd dapat menghantar bekalan air bagi membantu penduduk kerana ada yang mengadakan kenduri kahwin pada hari ini. - Bernama. Gambar sumber Astro Awani & SH

Sumber : sini

Read more ...

Gadjet Pelik : Teknologi Pelik


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Teknologi-teknologi pelik dan nampak bodoh yang pernah dicipta.
1. Humping USB Dog

Simple jer, ini adalah seekor anjing yang dijolok ke drive USB anda dan ia akan ‘bergoyang’.Pelik dan sangat memalukan dan tidak ada gunanya. Satu lagi dari Jepun untuk dunia gadget.

2. Pee Powered Battery

Photobucket
Ini adalah bateri bertenaga cecair yang mesra alam dan baru sahaja memasuki pasaran di Jepun. Sebenarnya anda boleh menggunakan cairan apapun untuk mengisi semula bateri ini, tapi dengan nama ‘pee powered’ (maksudnya bertenaga air kencing), mungkin saja ada orang yang benar-benar menggunakan air kencingnya untuk recharge. Fikiran orang juga semakin terjerumus dengan adanya tulisan ‘NoPoPo’, yang sebenarnya adalah singkatan dari Non Polluting Power.
3. Beg Galas Anti Peluru
Sebenarnya jika anda sampai memperlukan benda ini, maka sebaiknya anda berpindah tempat kerja atau tempat tinggal. Pengeluarnya mengatakan bahawa “Memiliki produk ini adalah perkara penting untuk bertahan hidup daripada anda tidak memiliki perlindungan apapun dan ditembak dengan peluru 9 mm dari sebuah Magnum 44.” Hmm.. bukan kriteria utama bagi orang-orang yang ingin membeli sebuah beg galas.
4. Mini Desk
Photobucket
Memang desainnya menarik, tapi bolehkah anda membayangkan diri anda bekerja di meja seperti ini selama bertahun-tahun? Setelah trendnya berakhir maka anda mungkin akan menyesal 4400 US$ yang telah anda keluarkan.
5. Wireless Trashcan
Tempat sampah ini didakwa sebagai “hard drive penyimpan yang unik” yang dapat menyelamatkan file dari penghapusan yang tidak disengaja dengan cara menyimpan mereka. Tapi apa bezanya dengan external harddrive biasa yang bentuknya tidak memalukan untuk dibawa kemana-mana?
6. iPod Toilet Roll Holder
Photobucket
Dock iPod ini berharga 199 US$, harga yang cukup mahal hanya untuk sebuah penahan gulungan tissue.
7. The Beerbelly Beverage Bag
Produk ini ialah dapat menyeludupkan bir atau minuman lainnya ke dalam pelbagai acara.
8. Tank Paintball
Walaupun kelihatan bodoh tapi sebenarnya alat ini juga kelihatan ada faedahnya. Kemenangan pasukan anda sudah dapat dipastikan jika anda memiliki ini dalam permainan paintball. Dan cuba lihat senyum besar dari orang yang memandunya, yang menaikinya pasti mendapatkan perasaan ‘berkuasa’ yang sebanding dengan harganya yaitu 16,000 US$.
9. Toshiba 360 Gaming Helmet
Photobucket
Toshiba memang pakar dalam mengeluarkan sesuatu yang ‘besar’ untuk dunia teknologi. Dan ternyata produk Toshiba yang satu ini memang besar, Toshiba menawarkan sebuah helmet gaming atau lebih tepatnya seperti sebuah televisi CRT yang dipasang ke kepala pemainnya. Dari gambarnya sudah cukup terlihat bahawa memakai helmet seberat 2.7 kg ini akan ‘memberatkan’ gamer.


Kesimpulannya,bersyukur dengan apa yg ada. :)
Read more ...

SELAMAT HARI MERDEKA TANAH MELAYU??!!



Assalamualaikum dan salam sejahtera,Readers. Selamat Hari Merdeka utk kali yg ke 56 buat semua rakyat Malaysia.


Makna Merdeka bagi angah??

Merdeka maksudnya bebas daripada penjajahan.Penjajahan pemikiran,perbuatan,ideologi dan segala2nya. Bebas dalam erti kata mampu melakukan apa jua perkara seperti mana rakyat negara lain mampu asalkan tidak melampaui batas dan hukum hakam agama. 

Kadang2 ada orang kata,31 ogos 1957 adalah merdeka bagi Tanah Melayu sahaja dan bukannya bagi negeri Sabah dan Sarawak.Bagi angah benda ni simple je.Hanyalah tarikh. Its all about date. Merdeka tetap merdeka. 
Angah tak rasa sebab benda ni,boleh berlakunya perpecahan dalam rakyat Malaysia.Dan ada jugak yg mengatakan bahawa Malaysia tidak pernah dijajah.Malaysia hanya dilindungi oleh pihak British. So apa yg angah nak cakap,kalau dilindungi,mmg kuasa pemerintah negara pun British ambil,macam tu dilindungi??

Angah rasa tak perlulah nak mention benda2 yg menyebabkan perpecahan macam ni,selalunya benda2 macam sdah tentunya datang daripada ahli politik atau gerakan politik berhaluan kiri a.k.a pembangkang utk ketika itu. Janganlah macam ni.Hargailah keamanan yg dah ada.

Walaupun jenayah masih ada,tapi sekurang2nya rakyat Malaysia masih lagi boleh keluar ke kedai,pergi sekolah,pergi kerja.Tak macam negara lain.So bersyukur je la. Kalau tak bersyukur lagi entahla.

Btw angah bukak je GOOGLE punya page,keluar gambar ni.Best dan rasa bersyukur sangat dapat hidup dekat negara bertuah.Malaysia.Bersyukurlah dengan apa yg ada.Janganlah nak bergaduh2,hidup sudah selama 56 tahun bersama,kekalkan ye!! :D
Nak tgok filem Tanda Putera,sbb nak tau apa yg jadi time tu.Angah still tak dapat gambaran  13 Mei 1969.Walaupun ayah angah lahir 11 Mei 1969 :D

Sekian  
Read more ...

30 Ogos 2013

Tips Penjagaan Laptop



Assalamualaikum dan salam sejahtera. 
Penggunaan komputer riba atau laptop adalah trend masa kini. Mudah dibawa serta menampilkan gaya eksklusif. Biar pun telah lama digunakan dengan penjagaan yang sempurna ia seperti baru dibeli. Penjagaan komputer riba yang efektif memanjangkan jangka hayat penggunaannya. Ikutilah beberapa tip cara penjagaan komputer riba anda.



1.Bateri
- Elakkan daripada penggunaan bateri.
- Komputer lebih sejuk tanpa haba dari bateri.
- Jika bateri sudah habis dicas, digalakkan menggunakan kuasa dari adapter.
- Pastikan bateri berada di bawah 10 peratus sebelum dicas semula.
- Jika terlalu kerap dicas, bateri akan kehilangan keupayaan menyimpan tenaga di bawah 50 peratus.

2. Papan Kekunci.
- Letakkan sekeping kertas A4 untuk papan kekunci setiap kali tidak menggunakannya untuk menghindarkan papan kekunci dimasuki habuk.
- Sesekali lapkan papan kekunci dengan perlahan-lahan. Jangan terlalu kasar untuk mengelakkan butang kekunci rosak.
- Kalau boleh gunakan papan kekunci dan tetikus berasingan supaya kita tidak terlalu kerap menggunakan papan kekunci di komputer riba.

3. Skrin LCD
- Lapkan ia selalu kerana mudah dimasuki habuk.
- Gunakan screen saver.
- Power management setkan pada 'Turn Off monitor in ... minutes'.
- Elakkan menyentuh skrin dengan jari kerana kesan jari yang berminyak menyukarkan untuk pembersihan.
- Jangan letakkan jari di skrin kerana boleh menyebabkan 'Dead pixel'.
4. Haba Panas
- Pasikan komputer riba anda ada ruang untuk mengeluarkan haba panas.
- Perlu diingat komputer riba mempunyai ruang simpanan yang kecil.

5. Surge Protector
- Fungsinya sebagai menjaga perisian dan perkakasan daripada rosak.
- Disyorkan jenama APC, BELKIN atau TARGUS.
- Kelebihan APC - mempunyai bateri simpanan, line protection (tiada elektrik tapi masih boleh dihidupkan lagi) dan mempunyai amaran kehabisan bateri.
- Kelebihan lain Surge Protector ialah menjaga HDD dan Power Supply.

6. Port
- Sentiasa dibersihkan kerana mudah dimasuki habuk.
- Gunakan berus atau berus gigi lama.
- Pastikan suis dimatikan ketika membuat pembersihan.

 

Kadang-kadang,kita seronok berblogging,berinternet,berfacebook bagai,tapi penjagaan laptop tida diendahkan.Kemudian bila laptop dan rosak,baru rasa menyesal.Oleh itu,sama2lah kita menjaga laptop sendiri.

Sumber : Sini
Read more ...

Harga Smartphone Semasa 2013



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pentingkah SMARTPHONE untuk masa sekarang?? Rasanya lebih daripada 70 peratus rakyat Malaysia memiliki SMARTPHONES.Tidak kira sama ada yg tiruan mahupun yg original.Mengapa menjadi sangat2 penting??
So disini angah nak tunjuk harga2 bagi beberapa Smartphone bagi pasaran Malaysia.Sanggupkah anda membelinya??
Berikut adalah senarai harga smartphone bagi pasaran Malaysia untuk tahun 2013 .



  • Samsung Galaxy Note 2 (RM2299)
  • Samsung Galaxy Note (RM1999)
  • Samsung Galaxy S4 (coming soon)
  • Samsung Galaxy S3 (RM1999)
  • Samsung Galaxy S3 Mini (RM1199)
  • Samsung Galaxy W (RM999)
  • Samsung Galaxy Y (RM369)
  • Samsung Galaxy Express (coming soon)
  • Samsung Galaxy Fame (coming soon)
  • Samsung Galaxy Young (coming soon)

  • iPhone 5 (RM2199)
  • iPhone 4s (RM1799)

  • Nokia Lumia 920 (RM1999)
  • Nokia Lumia 820 (RM1599)
  • Nokia Lumia 900 (RM1799)
  • Nokia Lumia 800 (RM999)
  • Nokia Lumia 710 (RM799)
  • Nokia Lumia 620 (RM799)
  • Nokia Lumia 610 (RM699)
  • Nokia Lumia 510 (coming soon)
  • Nokia 808 Pureview-41PM camera (RM1899)
  • Nokia Asha 305 (RM289)
  • Nokia Asha 308 (RM328)
  • Nokia Asha 311 (RM369)
  • HTC Butterfly (RM2299)
  • HTC Window 8X (RM1799)
  • HTC Window 8S (RM999)
  • HTC One X+ (RM2099)
  • HTC One X (RM2099)
  • HTC One V (RM999)
  • BlackBerry Z10 (RM2188)
  • BlackBerry Q10 (coming soon)
  • BlackBerry Curve 9230 (RM799)
  • BlackBerry Bold 9900 (RM1788)
  • Blackberry Tourch 9860 (RM1588)
  • Blackberry Bold 9790 (RM1488)
  • Sony Xperia Z (Rm2199)
  • Sony Xperia ZL (RM1899)
Sumber : Sini
Read more ...

Pendapat Korang ??!!!




Assalamualaikum dan salam sejahtera.Apa khabar korang?? Alhamdulillah kita masih diberikan nafas pada hari Jumaat ini.So macam mana dengan hari korang??

Okeylah apa yg angah nak cakap adalah angah baru je edit blog ni.Walaupun kebanyakannya masih sama macam dulu,tapi ada beberapa edit atau pengubahsuaian yg telah angah lakukan.Korang perasan atau tak??


Angah jugak dah tukar tema kaler utk blog ni.KALAU dulu kaler biru,kemudian merah..dan sekarang kaler PURPLE. So harapannya supaya angah akan stay dengan template yg angah dah edit sendiri sampai bila2. :)

SO sekarang ni angah nak tanya pendapat korang tentang BLOG DJH ni :D Korang boleh pilih nak no berapa.Korang jugak boleh pilih seberapa banyak no yg korang suka.


  1. Cantik
  2. Ceria
  3. Sederhana
  4. Tak lawa
  5. Tak suka
  6. Teruja
  7. Best
  8. Bosan
  9. Menarik
  10. Menyampah 
Kepada blogger yg telah memilih atau menjawab,anda akan dimasukkan ke dalam BLOGLIST 1 :)

 
Read more ...

29 Ogos 2013

Pencarian BLOGLIST Berakhir.

Read more ...

BLOG DJH BERTUKAR WAJAH




Assalamualaikum dan salam sejahtera!!Apa khabar?? Readers,hari ni angah just nak gitau yg BLOG DJH akan bertukar wajah. :) Nantikan ye.Angah akan edit blog start malam nie.


Yang pasti bukan BLOG sahaja yg aan bertukar wajah,tetapi FANPAGE DJH juga akan bertukar wajah!! :D Korang just perlu nantikan esok hari.

Ha,lua pulak satu benda,sekarang,angah tengah mencari BLOGLIST baru.Macam mana nak join?? Korang just perlu komen dekat post2 tertentu dalam FANPAGE DJH.Senang je.Syaratnya simple.Hanya koemn kat situ je :)

Sekian.
 
Read more ...

PENCARIAN BLOGLIST 4 BULAN BY KATHY RBAIN

 
 banner dan entri di paku sehingga 30 ogos 2013
setelah 4 bulan menyepi tanpa sebarang segmen akhirnya kathy muncul lagi dengan SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST 4 BULAN.kali ini kathy mencari bloglist untuk bulan September sehingga Disember 2013.semua akan di bloglist di Kathy Bloglist dalam kategori bloglist 4 bulan. namun ada syarat2 yang perlu di penuhi untuk melayakkan anda menjadi bloglist kathy iaitu 
1. mempunyai blog dan aktif update entri.buat entri segmen bertajuk PENCARIAN  BLOGLIST 4 BULAN BY KATHY RBAIN
 2. follow blog INI dan INI 
3. add G+ 
4. like fanpages 
5. setiap penyertaan akan di bloglistkan setelah segmen berakhir. dua orang peserta bertuah yang di pilih secara random akan di review blognya dan menerima hadiah misteri dari kathy.
 6. segmen bermula pada 25 Ogos 2013 sehingga 30 Ogos 2013 jam 11.30 malam.JOM PAKAT JOIN RAMAI2. 
Read more ...

RINDU sekolah




Assalamualaikum dan salam sejahtera.Alhamdulillah pagi ni kelas angah pukul 9.30 pagi,so bolehlah angah nak update entry :)

Apa yg angah nak story?? RINDU.Angah rindu kehidupan lama angah.Kehidupan ketika sekolah dulu.Kalau dulu angah duduk kat asrama,so rasa best je.Dengan ada kawan2 yg best.
Tapi tak bermakna kehidupan angah sekarang ni tak best,kat sini pun kawan2 best.Cuma orang kata kehidupan time bersekolah tu dah tak dapat nak ganti balik.Means dah tak boleh nak ulang.hehe



So kepada mereka yg masih bersekolah,manfaatkanlah time tu.Hadapi kehidupan bersekolah dengan perasaan hebat.Percayalah satu hari nanti,bila korang dah besar,korang sure akan rindu time bersekolah.

Sekian  

Jom join MEGA GIVEAWAY ANGAH + AHKAK GOJESS
Read more ...

27 Ogos 2013

Antara BLOG & CiNTA



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Alhamdulillah..angah still update!! hehe sebenarnya angah agak takut dengan MEGA GIVEAWAY tu.Angah takut  tak dapat nak update pasal GA tu.Tapi takpa..angah masih diberi peluang utk membuat update terbaru!! :D

Untuk pengetahuan semua,angah dah start rasa tertekan dengan FINAL EXAM.Tak kira lah yg writing,speaking,ataupun studio. Semuanya menyebabkan angah sakit kepala. Dengan  busy assignment lagi..ayoo...teruk jugak jadi budak2 U ni kan?? 


Tapi rasanya angah takkan abaikan BLOG DJH ni..sebab anagh sayangkan blog angah!! :D Angah takkan bagi dekat orang lain..melainkan org tu nak edit blgo angah.Ye la kan..privasi kena jaga..kadang2 ada hal2 penting angah simpan dalam entry yg masih disimpan sebagai draf!! :D

So kepada semua,jagalah blog anda!! :D

Sekian
 

Read more ...

24 Ogos 2013

LAWAN ATAU KAWAN?





Credit to : BARRA RESTAURANT

Assalamualaikum dan salam sejahtera. KAWAN.Angah ada banyak kawan..tapi angah tak tahu mana satu kawan yg betul2 kawan sejati.Ya,kawan yg akan bantu dimasa angah senang mahupun susah.
Kehidupan manusia sentiasa dikelilingi dengan manusia.Kadang2 angah rasa macam takut nak hadapi manusia. Manusia lain2. Kadang2 ada manusia yg jenis baik di depan..tapi di belakang..entahlah..Boleh ke hidup dengan orang macam tu?
Kehidupan angah sekarang rasanya lebih better daripada kehidupan angah time kkat sekolah dulu.Maybe salah angah jugak..sebab dulu angah kurang senang bila berkawan dengan geng2 SMOKER..but now..angah rasa oke je..mereka2 ni cuma ketagih dengan rokok je.Tapi perangai oke je.
Walau macam manapun still ada jenis2 manusia yg anoyying.Yang jenis suka kacau orang lain ..sebab tak reti duduk diam.Ni la org yg paling angah benci.Ye lah,org macam ni suka menghakimi org lain,maksudnya org ni suka mengubah org2 di sekitarnya mengikut kemahuan dirinya.
Perlu ke macam tu?? Ubah diri org lain utk keselesaan diri kita sendiri?? aiyyo..apa ni?? Tak perlu la.Rasanya biarlah kunikan masing2 tuada. Just terima je orang lain seadanya. :)

Sekian.

Read more ...

23 Ogos 2013

SENARAI HADIAH MEGA GIVEAWAY BY DJH + AHKAK GOJESS



Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua!! Oklah ini adalah semua hadiah2 yg di sponsor oleh rakan2 DJH + AHKAK GOJES. Banyakkan hadiah nya?? Korang nak??

Jom join MEGA  GIVEAWAY BY DJH + AHKAK GOJESS




 Topup RM5 x 2 org oleh EMI



 Topup RM5 x 2 orang oleh GANZEII


Topup RM5 X 3 org oleh YNA


Topup RM5 X 2 org oleh ASWAN

 Topup RM5 x 2 oleh HUNYIEDA


TOPUP + Baju Perempuan oleh DIEBA 


 2 Baju Lelaki 1 Baju Perempuan oleh EDORA

1 card pen drive mozilla firefox 4GB - oleh  www.bundlebook2u.com


GAMBAR CONTOH

1 tablet backrest holder oleh  www.nourain.com

GAMBAR CONTOH


1 bookmark utk 5 pemenang oleh KATHY




HADIAH WANG TUNAI RM50 + SHAWL oleh ATIE


2 brooch &2 keychain hp OLEH MH3

HADIAH MISTERI oleh MAMA

Ada TOPUP2,BOOKMARK,VOUCHER,PEN DRIVE,BROOCH,BAJU,korang tentu nak kan?? Apa lagi tunggu?? Jom join GA ni.Hanya dua minggu je!! :D
Read more ...