5 Ogos 2013

Motif Berblogging 2013



 Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar readers?? Ahamdulillah masih lagi dapat bernafas dalam dunia yg sementara ini.Ya..dunia yg smentara.So kita teruskan hidup supaya dapat ke tempat yg kita nak tuju. SYURGA.
Angah nak story apa yg angah nak untuk blog ni pada tahun ni.InsyaAllah.Apa yg angah nak untuk kemajuan blog ni.Untuk memajukan diri angah sendiri jugak.Ramai yg masih tak tau yg angah ni seorang blogger.Walaupun angah ni still NEWBIE tapi alhamdulillah rezeki angah dengan blog ni masih panjang.

First sekali apa yg angah nak ialah MEMPUNYAI DOMAIN SENDIRI.ye la dengan domain sendiri baru rasa best.Takkan nak guna BLOGSPOT je kan?? Hehe bukan nak kata blogspot tu teruk tapi.angah tengok dah ramai bloggger yg dah ada domain sendiri.Biarpun berbayar tetapi tu kan utk masa depan blog jugak kan?? :D

Hampir tiga tahun angah berblogging..tapi start serius adalah pada tahun ni 2013.So angah rasa nak dapatkan follower 2000 dalam hujung tahun ni.InsyaAllah.Sebab apa?? angah kna kukuhkan blog ni dengan reader.Apabila banyaknya follower maka bertmbah la reader.Angah harap bolehlah kut mencapai target untuk tahun ni.

For sure angah bukanlah nak kejar sangat follower tu..tapi rasanya tanpa follower tanpa reader siapalah blogger tu kan?? hehe..So lepas ni angah akan terus berblogging dengan lebih rancak.Angah akan buat GA/SEGMEN khas untuk pembaca2 blog DJH ni.
Apa yg angah nak kongsikan angah dah alami macam2 kejadian dalam berblogging.Yg terbaru  adalah barang2 utk hadiah GA/SEGMEN angah dicuri orang ketika di kolej kediaman.Sedih tu memang.So angah terpaksa batalkan GA dan buat REVIEW BLOG utk mereka2 yg join.

 

So takpa angah tetap akan terus berblogging.biasalah dalam sesuatu bidang tentu ada cabaran dn dugaan kan?? tak gitu?? So itujelah untuk kali ni..so angah nak bagitau apa yg angah nak untuk tahun ni. DOMAIN SENDIRI dan 2000 FOLLOWER.InsyaAllah.

Sekian.

3 ulasan:

  1. semoga terus maju jaya dan teruskan berblogging dengan sihat yer angah... ^_^

    BalasPadam
  2. saya pn da lama beblog, almost 5 years, tapi just suka2. good that you have a vision and mission in blogging. moga berjaya.

    BalasPadam
  3. kalo ramai followers tapi pageview kurang tu mesti ada something wrong ngan blog tu yg buat org x singgah ke blog dia ...

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.