15 Ogos 2013

ROOMATE HISAP DADAH??





Assalamualaikum dan salam sejahtera.Kali ni nak cerita pasal DADAH.Nampak tak keratan akhbar kat atas tu.Betapa teruknya pelajar2 ni. Tapi bukan tentang pelajar tu.Angah cuma nak story pasal something di tempat angah.

Semalam angah baru dapat tahu bahawa ada seorang penagih dadah a.k.a penghisap dadah adalah salah seorang kawan angah sendiri!! SUNGGUH TAK DISANGKA.Walaupun angah tak berapa rapat sangat dengan dia,tpi tetap berasa takut jugak.
Patut lah nampak pelik sekarang,kalau sebelum ni dia lepak2 jugak dengan kitaorg,tapi sekarang macam dah tak.Pastu dengan muka yg lebam2 + tangan yg lebam2 jugak.Serius menakutkan.

 So lepas ni rasanya angah dah tak mau rapat atau baik dengan dia dah.Kalau nak baik2 camtu je oke la..tapi kalau yg lain2 tu sory.. " aku tak kawan dgn penagih dadah.". MAYBE cara hidup dia dah macam tu,kita kalau nak nasihat pun dah susah,sebab dah besar dah.Reti fikir yg mana yg buruk,yg mana yg baik.

So pengajarannya kat sini,PANDAI2 lah jaga diri,nak pilih kawan pun ada caranya. :D

Sekian.

P/S : Sama2 doakan agar kawan angah tu berubah.Benar kata orang,daripada merokok,boleh membawa kepada dadah.

13 ulasan:

  1. jauhkanlah dari semua itu..remaja kena perlu berhati hati supaya tidak terjebak

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2.kalau tak rosaklah masa depan kan. :(

      Padam
  2. Balasan
    1. Hati2 :D Kena pandai pilih kawan jugak kan? :

      Padam
  3. jgn sisihkan dia. beri bimbingan yg berterusan. kena lah bersabar kalo handle org camtu. makin kita sisihkan makin teruk life dia kang.

    BalasPadam
  4. tapi kita pn perlu hati2..
    jgn pula kita yg terjebak nnti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2..pandai2 lah fikir yg mana yg baik..yg mana yg buruk.

      Padam
  5. memilih kawan kena berhati-hati tapi jika buruk yang kita nampak pada dia jangan terus buang macam tu saja andai kita bisa menasihati dia agar berubah..jangan yang baik terus kita ambil dan buruk terus kita buang

    BalasPadam
    Balasan
    1. taklah sisihkan..cuma jauhkan diri..kalau nak bersembang tu boleh je..cuma tak mahu terpengaruh je.

      Padam
  6. Moga kawan angah tu berubah.. kesian pun ada cne leh terjebak.. hemmm..

    BalasPadam
  7. tapi kan...kalau kau pelan-pelan approach dia...tarik ke arah kebaikan pun bagus juga....insyaallah dia akan berubah, kalau kau berani dan sabar nak tolong dia :)

    BalasPadam
  8. bantulah dia untuk berubah...

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.