13 Ogos 2013

WIND ENSEMBLE :)


Assalamualaikum dan salam sejahtera!! Apa khabar semua?? Alhamdulillah baik.Mesti korang tgh beraya kan?? Teruskan beraya.Syawal kan sebulan?? eheh.
Berkenaan gambar kat atas tu,angah tgh mood happy!! Ya...apa yg diharapkan berjalan dengan lancar.Apakah?? Apa yg berjalan lancar?? 


Hari ni angah kena perform depan semua org,sebab angah tolong sorang kawan angah ni,AFIQ.Dia ajak angah untuk join persembahan dia,so angah pon apa lagi,join je la.Dah la wind ensemble pulak tu.

Apa tu wind ensemble?? Kiranya macam semua alat woodwind bermain sekali.Macam dalam gambar kat atas.Tapi tu bukan angah tau!! Angah google gambar tu.
Untuk ensemble petang tadi,angah main CLARINET,AFIQ main BASSON,KAK AISYA main OBOE,ABG MIRUL main FLUTE.Memang gempak arr.Dan masa yg diambil utk berlatih sangat lama.Sebab apa?? sebab kitaorg nak menjayakan ensemble ini dengan sjaya2nya.


Best bila dapat pujian,thanks akak + abg senior sebab bagi peluang utk main sekali dlm ensemble.hehe,baru rasa bestDan yg paling ohsem,semua org macam ternganga mulut bila tgok kami 4 org main atas pentas.Pastu dapat tepukan paling gemuruh pulak tuh!! oh yeah..

So rasanya semangat angah berkobar2 utk teruskan minat dalam bidang muzik ni.Angah dengar diorang sembang PASAL MPYO pun dah nak vibrate dah kat situ.Takpa2 nantikan kemunculan angah dalam persada seni negara!!

Sekian.
 


3 ulasan:

  1. Selamat Hari Raya. wow you are good in music too. all the best

    BalasPadam
  2. selamat hari raya..tahniah angah..

    BalasPadam
  3. Seronoknya! Cik Ila xpndai pn main woodwinds,notes mcm susah je compared to blowers.. ;)

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.