10 September 2013

BLOGGER PERASAN BAGUS???



Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Apa yg angah nak cakapkan adalah totally tentang BLOGGER.Sebuah dunia yg penuh warna warni.

Dalam sepanjang angah berblogging ni.. angah dah jumpa macam2 perangai blogger.

Pertama, blogger yg jenis baik dan peramah.Blogger macam ni yg angah suka,sebab suka bantu orang lain..dan kadang2 mengomen di blog..interaksi sesama blogger. Angah sangat suka blogger yg macam ni.
Kedua,Blogger yg jenis pendiam dan tidak menonjolkan diri yg sebenar.That means blogger yg tak expose langsung identiti dirinya dengan menggunakan identiti lain.Blogger yg ni bagi angah macam blogger misteri. Maybe ada something yg dia nak simpan daripada pandangan pembaca??
Ketiga,Blogger yg mencari populariti.Blogger macam ni suka mencari publisiti murahan dengan menerbitkan entry2 yg konon2 hebat.Padahal menciplak entry blogger lain.Blogger macam ni jugak mengejar FOLLOWERS dan lain2. Sedangkan entry yg dihasilkan sama ada meniru atau menciplak entry org lain..atau entry yg dihasilkan tidak berkualiti.

Keempat,Blogger yg hebat dan otai..yg mempunyai ramai followers dan pembaca tetapi baik hati dan peramah serta suka membantu.Blogger macam ni sangat2 disenangi oleh orang ramai termasuk blogger newbie macam angah.Kadang2 angah selalu bertanya jugak.dan alhamdulillah..mereka bantu angah.
Kelima,Blogger yg sombong dengan berlagak hebat memandangkan follower blog mereka sudah beribu riban.Blogger macam ni hanya beramah mesra dengan blogger dikalangan atau sehebat mereka sahaja.Kesian kepada blogger yg baru meningkat naik. 
 Keenam,Blogger newbie yg mencari pelbagai ilmu blogging.Itulah angah!! :) Blogger yg mencari macam2 maklumat dan bantuan blogger2 ohsem!! :) Bantuan daripada blogger hebat seperti korang sangat2 diperlukan supaya kita semua sama2 dapat maju pada masa hadapan. 
 
Sekian. 

16 ulasan:

  1. Blogger yg xsgt blogger...malas up entri..itu gue..huhu

    BalasPadam
  2. tajuk entri ni terus rasa nak baca..thanks ~~ ^_^

    BalasPadam
  3. hakikat blogger bro...lain orang lain pandangan dan caranya...apa pun kita yg newbie nie perlu gigih berusaha..:)

    BalasPadam
  4. Suka yang peramah and baik tak kekok untuk bertegur sapa

    BalasPadam
  5. Harap Mieza boleh jadi salah seorang blogger yang disenangi.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    BalasPadam
  6. i consider myself as a newbie dalam dunia blogging ne hehe walaupun sudah 1 year plus berblog.

    BalasPadam
  7. blogger yang jarang2 update itulah kawe kui3~
    happy blogging angah :D

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum angah, sheila rasa sheila ni kategori baru macam angah! banyak benda nak explore! hehehehhee. keep blogging angah ye :)

    BalasPadam
  9. blogger yg mls nk brcrite..tp rjin brblogwlking org punye bolg..sue la tu!! peace..=)

    BalasPadam
  10. nak buat macam mana kan.. blogger pun manusia biasa.. tak lari dari perangai pelik macam tu.. :)

    BalasPadam
  11. pada pendapat korg, aku jenis yg mcmana lak? diri sendiri tak tahu nak mnilai la... kang kalu aku mnilai diri, kompom angkat bakul nyer...hahahaa :)

    BalasPadam
  12. yumida kategeri ke-2 tu angah
    x pnh dedah identiti
    tp yumida mesra alam dgn pembaca lain..n senang berkwn sesape saja..hehe
    yumida isi tabung Nuffnang angah sini...selamat menabung :)

    BalasPadam
  13. hehehehe..kathy tergolong yang mana angah?

    BalasPadam
  14. blogger hot tak ada?..hahahahha

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.