9 September 2013

Cameron + Family



Assalamualaikum dan salam sejahtera,readers.
Kali ni angah nak citer pasal KEM KESATRIA di CAMEON HIGHLAND yg angah join baru2 ni.Kem bertempat di Cameron Highland.Angah pun lupa nama tempat tu.Hehe

Apa yg angah nak cakap,macam2 yg kami buat kat situ.Antaranya masak makanan sendiri,panjat gunung,melawat kawasan ladang teh.Semuanya best sangat.

Time panjat gunung paling best.Sebab apa? Daki gunung dari pagi sampai ke tengahhari baru sampai ke puncak.1850 meter dari aras laut.GUNUNG BEREMBUN.Mmg sangat2 adventure sebab dalam perjalanan nak ke atas hujan renyai2 so sudah tentunya tanah basah2.Siap dengan lecah2...laluan yg agak bahaya..kiri kanan gaung...angah banyak kali jugak tergelincir.hehe malu pulak..tapi awesome!! :D
Tapi kem ni tak lama sangat.Dari petang jumaat sampailah hari ahad,kejap je..dengan komander2 yg baik hati..adalah marah2 jugak..tapi sebab dah nak dekat final exam..so tak nak marah2 sangat...nanti budak2 tension hehe.. 
Bila part masak sendiri ni pulak macam best je..guna mangkuk apa tah..masak sendiri.Haha..dah la dengan keadaan sejuk dingin sangat2!! Boleh bayang tak?? Angah bangun pukul 5.30 pagi..menggigil nak keluar..pastu time nak amik wudhu utk solat..lagi lah sejuk!! So angah time kat sana mmg tak mandi la..sebab rasa macam tak BUSUK pun :P
 
So angah sampai hari ahad malam isnin..kiranya dah pukul 10 malam baru sampai Shah Alam.SANGAT PENAT korang boleh bayangkan tak?? Dengan kaki lenguh2..mmg survivor habis..

..................................Cerita sedih..........................................

Time angah pergi Cameron,henset angah bateri dah nak habis.So angah try hantar msej kat parent angah tapi tak dapat sebab takda line...pastu bila dah tangkap gambar2..dengar lagu dengan henset tu...bateri habis..dan line sudah tentunya takkan ada.Bila angah balik Shah Alam,angah try charge balik bateri...masuk banyak mesej dgn miss call sekali...

Angah pun tgok..semuanya dari family angah.Adik angah kata "Kenapa tak call mak??Mesej pun oke lah!! Tau tak mak risau kat angah?? Mak tgh sakit sekarang.Kalau mak sakit lagi teruk mak akan masuk wad nanti!!?? " Perasaan angah time tu?? Ya Allah..apa yg aku dah buat? Sampai macam tu sekali...
Tanpa tunggu masa lagi ..angah terus call mak angah..and then angah dapat cakap dengan mak.Angah dengar suara mak macam sakit2..dengan batuk sekali..angah dah sedih...janganlah mak sakit...pastu angah cakap la masalah2 line fon takda tu..pastu mak angah kata " Angah dah tak mau balik sini dah ka??" Bila mak angah cakap macam tu..dengan suara menangisnya.bila mak angah menangis..angah terus sebak..angah menangis..sebab mak cakap macam tu kat angah.
 
Ye la kan..angah kan satu2nya anak lelaki dalam family..pastu dengan angah paling jauh study...mestilah parent rindu..angah tak sangka..sampai macam ni sekali..betapa rindunya angah dekat family..tapi nak buat macam mana?? final exam dah dekat..Takpa mak..nanti angah balik jugak...mak tunggu tau..angah akan balik lepas je exam nanti.
Angah tak boleh tahan kalau parent angah menangis..tambah2 kalau pasal angah sendiri.Angah rindu mak..

Sekian..

Kesimpulan : Ingatlah family walau di mana anda berada.Jangan abaikan mereka.Tambah2 ibu bapa anda.

4 ulasan:

  1. sbb zara mng tak bleh duk jauh nagn mak..

    BalasPadam
  2. mak angah tak sihat ke..luqman doakan semoga mak angah cepat2 sembuh..:) bc nih pon sebak..

    BalasPadam
  3. semua tu dugaan rasa rindu dik...sabar tau....cik akak doakan ibu adik cepat sembuh amin ..

    BalasPadam
  4. akak pun sedih masa berpisah dengan mak ayah..tapi sekarang dah leh cover..tapi lau raya memang sedih habis..

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.