3 September 2013

EGO will KILL YOUR TALENT!!



Assalamualaikum dan salam sejahtera.Apa khabar?? Alhamdulillah.

Seorang senior angah ada berpesan " Bila main muzik kita janganlah terlampau EGO,kena selalu merendah diri.Bantu orang lain." Sama jugak dengan lecturer CLARINET angah selalu jugak cakap" Pemuzik bukannya seorang yg Ego,Berlagak,Sombong,tapi Pemuzik adalah seorang yg merendah diri,suka tolong orang lain."
So apa yg angah nak mentionkan dekat sini.Jangan lah rasa diri tu hebat sangat.Bukan dalam bidang muzik je,tapi bidang2 lain jugak.Kenapa perlu nak rasa riak?? Takbur?? Ish2.Kita kena jugak terima pendapat orang lain.Jangan hanya ikut kata hati kita ja!!

Sebenarnya bukan apa,angah terpaksa berhadapan dengan seorang rakan sebatch yg sangat2 EGO.Dia mempunyai level EGO yg sangat2 tinggi!! Mungkin dia datang daripada salah sebuah sekolah yg kononnya hebat,tapi tak perlulah sampai jadi macam tu.Try la jadi seorang yg biasa2 tapi mampu buat orang lain suka dengan kita.
Angah bukannya nak kata angah ni perfect sangat.Cuma angah nak nasihat kawan2 supaya dalam membuat apa jua benda, jangan ada langsung sifat2 macam tu!! Sebab percayalah suatu masa nanti something akan terjadi.
Sekian.

6 ulasan:

  1. Biasanyer org cmni mmg shark x layan..
    Hehe..
    Kita pn kne tnjuk ego kita kt dia.
    Br btuil.

    BalasPadam
  2. bawak ego memasing tak kan ke mana
    biar je diorang
    mungkin belum tiba masanya utk berudah n sedar diri
    beznye klo dpt main alat muzik

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya..maybe belum masa diorang. :) mmg best main alat muzik :) tapi jgn lalai sudah le :D

      Padam
  3. Ignore je org2 mcam tu ;) Jemput singgah jemput baca. Feel free to visit http://eykabaha.blogspot.com/ ;)

    BalasPadam
  4. Moga orang tersebut dilembutkan hati supaya dapat kurangkan keegoan dia tu..

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.