19 September 2013

Gara-gara CLARINET!!




Assalamualaikum dan salam sejahtera.Alhamdulilah..hari ni hampir berlalu.Hari ni merupakan hari yg bersejarah untuk angah kerana angah diuji untuk EXAM CLARINET.


 Apa yg angah boleh katakan "AGAK TERUK".Sebab apa?? sebab clarinet yg angah mainkan rosak. Bukan apa.Ceritanya macam ni,semalam clarinet tu jatuh..bersepai..maksudnya berterabur bahagiannya lepas jatuh ke lantai..

And then bila angah tiup dn nak buat SCALES bunyi low tak boleh nak buat...angah ingatkan hanya bunyi LOW..rupanya HIGH note pun tk boleh nak buat..angah baru perasan pagi tadi.Pukul 9 pulak dah exam..mana ada org kan time tu?? Dah la angah yg paling awal..

So angah pun masuk je lah dalam bilik RECORDING tu..dan teruskan..dan macam yg diduga..SCALES hancur!!! Bila angah nak tiup high note...tak boleh!!???? Serius angah dah fed up dah...Betapa angah prepare benda ni dari hari tu lagi...at last...macam ni jadinya??

Semuanya gara2 Clarinet yg jatuh hari tu.Tapi nak buat macam mana..dah nasib kan?? BTW angh ada berita happynya...selain SCALES..angah kena main 3 lagu pulak..and ALHAMDULILLAH..ketiga-tiga lagu tu angah main dengan elok..syukur...takda teruk sangat..macam tu jugak dengan SIGHT READING..alhamdulilah oke :)



Kesimpulannya,terimalah kurniaan Allah.Semuanya Allah dah tetapkan...Hanya kita je yg menerima atau tidak. Bagi angah semua ni adalah petunjuk supaya angah lebih berusaha di masa hadapan. :)


 Sekian  

13 ulasan:

  1. salam ziarah.. setiap kejadian ade hikmah di sebaliknya..

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. clarinet tu fakulti punya..hehe..bukan angah punya :D so rasanya nanti angah beli yg elok punya la kan?? :)

      Padam
  3. alhamdulilah rezeki kan..satu benda trlepas dapat yang lebih baik

    BalasPadam
  4. apa yg berlaku pastio ada hikmah :)

    BalasPadam
  5. wah beznye
    rakam la muzik yg angah main
    teringin gak nak dengar
    yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg best main muzik..nanti angah rakam..angah bagi semua tgok :D

      Padam
  6. ciannya...sabar je dik..berkat dik sabar...
    tengok hasilnya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillaah...angah still sabar lagi ni :)

      Padam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.