28 September 2013

TEMAN TAPI MESRA: Couplekah korang??


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Alhamdulillah hari ni selesai satu lagi exam.Exam aurall skill a.k.a pendengaran. 


Apa yg angah nak membebel sikit hari ni adalah tentang TEMAN TAPI MESRA.

Bukan nak kata apa lah kan..sekarang ni kat sekeliling angah,adanampak kononnya pasangan yg TTM (Teman Tapi Mesra).Macam mana??Kononnya jalan bersama..pegang tangan bersama..makan2 bersama...bercerita tentang kehidupan masing2...sedih bersama..dating bersama....dan bila angah tanya "Korang dah kaple ke??" MEREKA akan menjawab.."Tak lah..kitaorg just Teman Tapi Mesra."
WHAT????Dah macam nak kaple pun..still TTM?? HUH...kadang2 angah tergelak jugak..sampaikan senior2 angah pun ada cakap."Diorang ni macam laki bini." Padahal dari sudut pandangan mereka yg TTM ini,itu adalah biasa2 sahaja.
Inilah yg jadi bila agama diabaikan.Apabila dah rasa hebat bila dah mampu membawa anak dara orang merata2 tapi still TTM.Angah sungguh2..tak puas hati.Kenapa anak muda Malaysia sekarang dah jadi macam ni?? Boleh bangga buat benda yg terang2nya HARAM!!
Angah bukannya nak mention kat sini yg angah ni baik sangat..cuma semakin teruk la.Memang dunia di akhir zaman.Sekarang ni angah asyik terfikir tentang KEMATIAN.Angah takut dengan apa yg jadi..dan paling penting..angah takut angah terpengaruh..sebab angah pun bukannya baik sangat...secara jujurnya angah nak cakap kat sini...angah sedang berKAPLE!!
Tapi ...berkaple cara angah lain..angah tak keluar dengan dia..angah tak pegang tangan dia..angah tak panggil dia "sayang." Apa yg angah buat first adalah suruh dia jaga SOLAT.Pastu kawan dengan orang yg baik2.Angah rasa yg ni lagi better..Bukannya angah nak control ke apa ke...cuma angah nak dia jadi yg terbaik untuk angah..memanglah semua org tak sempurna..tapi kita kenalah mencari kesempurnaan itu.

Sekian.

12 ulasan:

  1. sekarang Filzah tak berani nak tolak dan tak berani nak terima bila ada yg cuba untuk "couple".. belum masanya lagi

    BalasPadam
  2. comel betul gambar tu..hehehehe..

    BalasPadam
  3. bagi bintang TTM, couple, bercinta etc semua makna lebih kurang jee. cuma diorang x mengaku diorang bercinta. :)

    BalasPadam
  4. Nice sharing..kena tahu mana yang boleh dan tidak..:)

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.