20 Oktober 2013

10 Fakta Pelik Mengenai Bayi Diraja Putera William Dan Kate Middleton



10 Fakta Pelik Mengenai Bayi Diraja Putera William Dan Kate Middleton | Antara fakta pelik mengenai bayi putera diraja

1) Pakar doktor wanita berkata bayi diraja ini mempunyai kaitan dengan Dracula, watak seorang putera pada abad ke-15 diilhamkan oleh novelis Bram Stroker. Pakar juga berkata bayi ini mempunyai talian darah dengan seorang Sultan yang dipercayai keturunan Nabi Muhammad.

2) Finland telah menghadiahkan William dan Kate dengan ‘Kotak Bayi’ yang diberi kepada semua ibu-ibu yang hamil di negara itu. Dalam kotak berkenaan mempunyai pakaian bayi, pad bra dan kondom.

3) Sebagai adat lama, kelahiran diraja disaksikan oleh Menteri Dalam Negeri untuk memastikan bahawa bayi berkenaan adalah waris yang sah. Berita baik untuk Kate, tradisi ini berakhir pada tahun 1936.

4) Bayi ini tidak seharusnya mempunyai nama keluarga namun jika William dan Kata mahukan nama keluarga, mereka boleh memilih diantara Mountbatten-Windsor, Wales dan Cambridge.

5) Niagara Falls, Menara CN di Toronto dan air pancut Trafalgar Square akan bertukar menjadi warna jambu atau biru bergantung kepada jantina bayi ini.

6) Para wartawan yang berkhemah di luar hospital St. Mary mula merasa bosan setelah tiga minggu menunggu bayi diraja ini. Lain pula cerita ketika Putera William dilahirkan pada tahun 1982.

Ibunya Puteri Diana menipu akhbar-akhbar dengan memberitahu mereka bahawa anaknya akan lahir pada 1 Julai. Putera William dilahirkan 10 hari lebih awal.

7) Taruhan dilakukan dari nama bayi ke warna rambut. Antara nama-nama yang popular dikalangan mereka yang bertaruh adalah Alexandra untuk bayi perempuan dan George untuk bayi lelaki.

Anda boleh menang besar jika William dan Kate memilih nama yang tidak begitu popular seperti Putera Wayne. Ia mempunyai kemungkinan 500/1.

8) Bayi ini sudah memiliki laman Wikipedia tersendiri – “Child of the Duke and Duchess of Cambridge“.

9) Bekas Perdana Menteri Australia Julia Gillard telah mengait kangaroo untuk bayi diraja ini.

10) Bintang bola sepak David Beckham mencadangkan bahawa pasangan diraja ini menamakan bayi mereka atas nama beliau. “Saya fikir mereka perlu namakan bayi itu sebagai David,” katanya dalam satu temu bual minggu ini, dan menambah: “Jikalau ia lelaki!”


*Amboi,hehe fakta pelik?? tak pelik sangat pun,biasa la tu..anak raja.

15 ulasan:

  1. Ηi thегe, Ι enjoy readіng аll of your ρost.
    I like too ωrіte a little cоmmentto suppoгt you.


    Here is my blog - electric golf cart

    BalasPadam
  2. If some one wwishes to be updatеd with newest technologies afteг thаt hе must be
    go to see this web pagе and be uρ to dаte everyԁay.


    Mу site - public golf courses toledo

    BalasPadam
  3. Ηello to all, how іѕ everything, I thіnk eѵerу
    one іs getting mοre frοm this web sitе, and yοur views
    are fastidious in favor of nеw ѵisitors.



    my ωeb sіte: hamilton golf course centre

    BalasPadam
  4. Τhankѕ in favoг οf shаring such a plеаsant thοught, post is pleаsаnt, thats why i havе reaԁ it complеtely

    Cheсk οut my web pаge; golf cart

    BalasPadam
  5. I'm gonе to convey my little brother,
    that he shοuld also paу a viѕit this weblog
    on regulaг bаsis to get updatеd from most up-to-date information.


    Here is my weblοg :: golf grip

    BalasPadam
  6. Ӏ wаnted to thank you for thіs greаt read!!
    I dеfinitely lονed every little bit οf it.
    I have got you booκ markeԁ to сheсκ οut neω thіngs you
    poѕt…

    Αlsο viѕit my bog ... golf bag

    BalasPadam
  7. Prеtty! This was ann incredibly wondeгful pоst.
    Τhanks forr ѕupplyіng this informаtion.


    my blog ... golf courses in europe

    BalasPadam
  8. biasalah pewaris takhta braitan kan :)

    BalasPadam
  9. Thanks for shaгing yοur infо. I tгulу appreciate уоur effοrts and
    Ӏ will be waitіng foг your further poat thank
    you onсe again.

    my pаge :: golf Holiday Toledo

    BalasPadam
  10. yang pertama tu cam poyo je kan he

    BalasPadam
  11. Kecik kecik dah ada laman wikipedia tersendiri.. Perghh

    BalasPadam
  12. mmg pelik sampaikan ada yg saya x phm mksodnya :))

    BalasPadam

The author will be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.