14 Oktober 2013

Beli Belah Raya Haji



Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hari ni angah keluar pagi dengan family,pergi mana?? Hehe apa lagi,shopping di pasar pagi.

Sebenarnya bersempena raya Haji ni,so family angah nak buatlah sedikit juadah,yg ringan2 dan sedap iaitu rendang dan ketupat daun palas.So angah dgn akak angah je ada,kami pun bersepakat untuk ikut mak ngn abah ke pasar pagi. 



Membeli daging lembu,setiap kali dia nak potong daging+tulang lembu tu,mesti tepercik darah lembu atau isi nya ke hadapan.Haha,yg best pulak,dia tak sedar pun angah tangkap gambar :D




Inilah suasana pasar pagi di Kuala Ketil,Kedah darul aman.Dengan cuaca hujan renyai2,rasa macam dekat Cameron Highland pulak.Haha,sejuk dan nyaman.


Tu pulak ayah angah dengan mak angah,tengah beli sayur,tgok kat jalan bawah tu,penuh dengan lecah.hehe takpa2 asalkan dapat beli kesemuanya.

Ayah angah cakap,walaupun raya haji,kena sambut jugak,sebab time ni lah anak2 balik pun..bila time lain anak2 semua jauh merantau.Kalau time biasa2 hanya tinggal mak,abah ngn adik angah yg sorang tu je.Yg lagi 3 anaknya ada di asrama.Angah pulak tinggal jauh. :(
Biarlah orang nak kata apa pun,asalkan kita bahagia satu family. :D

Sekian.
 Panduan Solat Sunat Hari Raya Haji

18 ulasan:

  1. Salam aidiladha angah..pepagi pegi ke pasar mmg best..exercise..hehe

    BalasPadam
  2. bestnya sambut raya bersama family kan..slamat bershoping ;)

    BalasPadam
  3. Bestnya satu keluarga pergi beli barang2 basah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang best,bila keluar dengan family,lagi best daripada keluar dgn awek.

      Padam
  4. Having гead thiѕ ӏ believed іt was extremеlу informative.
    I apрreciate уou spеndіng somе time and еffοrt to put this informatiνe aгtiсle tοgether.
    I onсe аgain fіnd myself ρersonally ѕpending a sіgnificantаmount of tіme both reading and lеaving comments.
    Βut so whаt, itt was still ωorthwhile!


    Also viѕit mmy ωeb sitе; golf clubs

    BalasPadam
  5. Нi, I dο belіevе this іѕ а grеаt blοg.
    I stumbledupon it ;) I will return yet agaіn ѕince i have bookmаrκed it.
    Money and freedom іs the greаteѕt ωaу to change, may you be rіch and contіnue to guiԁe otherѕ.



    Нere іs my web site carrying golf

    BalasPadam
  6. alahai.. sedih pula dengarnya.. yela, time tu juga la mak ayh tu semangat nak msak yang best2 tuk anak2 nya kan.. :)

    *isi duit tabung sini juga..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2..bila dah ada anak sendiri baru kita faham *ceceyhh

      Padam
  7. tak beli belah lagi pun untuk aidiladha ni... sebab kerja... he he he... balik nanti baru nak bergegas...

    BalasPadam
  8. TIme ni semua penuh pasar nak beli barangan masakan untuk besok raya. Juadah tetap sama sama seperti raya lepas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2..juadah lagi ringan daripada raya aidilfitri :D

      Padam
  9. Balut ketupat sekali tak Angah? Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. balut ketupat pun boleh :D baru belajar time aidilfitri hari tu,tapi angah buat ketupat daunpalas :D

      Padam
    2. Ketupat daun palas sedap. :)

      Padam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.