9 Oktober 2013

CBOX mengganggu BLOG???




Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Apa pendapat korang tentang CBOX?? Yg penuh dengan iklan2 dari entah sesapa??Dan angah ada jumpa iklan yg pelik2 dan lucah.Perlu ke CBOX untuk masa sekarang ni??

Bagi pendapat angah,CBOX perlu sebab kadang2 ada blogger yg tinggalkan link blog mereka di sini.Ada jugak blogger yg baru follow blog DJH dan tinggalkan link mereka so bolehlah angah nak follow balik blog diorang tu/
Angah rasa tak perlu CBOX ni,sebab kadang2 mengganggu,bila orang letak link blog,lepas tu ada pulak yg merapu2.Kadang2 ada juga yg kononnya suruh kita follow balik,bila klik keluar link iklan.Tu kan dah menipu??

So tu pendapat angah pendapat korang?? 
 *Tak tahu nak kekalkan CBOX atau buang je widget tu.

14 ulasan:

  1. tak berani nak komen sangat hehe..sbb kat blog kita tak ada sbb tak reti buat cbox :)

    BalasPadam
  2. terpulang pada angah je ni, klu rasa berbaloi letak widget tu letak la. Kalau tak, buang je.. Pandai la diorang tgl komen dekat mn2 entry nti tu.. sama juga kn step dia, taip pastu publish..nak kata tglkn komen tu susah, tak juga =)

    BalasPadam
  3. sy..xsuka..dulu2 mula2 je ada..bila dah ada cam nyampah lak tgk mcm2 org komen situ..kejap je pastu buang..hehe..ada pun xpe..xde pun xpe..kalo xthn sgt bru buang :)

    BalasPadam
  4. Tak pasang pun. semak dengan iklan ubat kuat.

    BalasPadam
  5. Bagi saya cbox bukanlah mengganggu pun.. kalau ada cbox, lagi ramailah orang datang ke blog/website kita.. So kalau menggangu better letak di tempat yg tak sesuai cthnya di bawah ke.. Bagi blogger yang baru, masa inilah mereka ingin meneroka ke blog yang lain. Iklan tu biasalah... Kita tgk TV pun ada iklan... so close je lah.. So tgk web, tak iklan tak syok lah.. hehehehhe So bagi saya ianya Perlu untuk mengeratkan pertalian di antara blogger baru. So abaikan dan close jek iklan tu. :)

    BalasPadam
  6. tulah dik...sesuka hati je dia orang letak link cam tu...
    akak memang tak buka kalau link yang cam tu...huhu...
    abaikan je dik.....

    kalau buang cbox....susah gak..kot-kot line slow kah apa kan...boleh gak guna cbox nie kan...hihi

    BalasPadam
  7. shark dh buang sbb pnuh ngan spam,
    skang tgh pakai cbox dari busuk.org,
    template lawa dan stakat ni xdek lg spam.
    cuma problem skang cbox tu x kuar plak.
    maybe tgh upgrade sistem kot.

    BalasPadam
  8. Heee sabar ya DJH..Shakira dari blog lama, sampai create blog baru sekarang ni tak pernah guna pun CBOX tu..tapi hakikatnya mmg rasa macam menyemak..sekadar pendapat :)

    Entry Terbaru : http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/10/bikin-dialog-gambar-minah-ni-kalau-nak.html

    BalasPadam
  9. Tuh lah . Blog saya pon banyak gila . Macam malas dah nak tengok cbox . =.='

    BalasPadam
  10. bg kucinghitam buang jer kadang2 xperlu pun btk spaming

    BalasPadam
  11. Terpulang. Kadang-kadang berguna, kadang-kadang tak. Ada baiknya ada buruknya. IM pernah letak kejap pastu sekarang dah buang. Mungkin akan letak balik atau mungkin tak :)

    BalasPadam
  12. klu banyak sangat iklan...noe buang jer...iklan ngarut2 lak tu...

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.