1 Oktober 2013

MISTERI Kolej Jati




Assalamualaikum dan salam sejahtera.Apa khabar korang?? :) Hari ni angah nak cerita tentang something yg dah berlaku dekat Kolej Jati baru-baru ni.
Ceritanya macam ni,kawan2 angah pegi exam hari sabtu hari tu..exam muzik..so maknanya budak2 muzik memang takda kat kolej..bila balik je kolej lepas exam tu..dua org kawan angah telah kehilangan laptop!!
Tak sangka sungguh..angah pun cepat2 check dalam locker tgok entah2 angah punya pun takda..tapi alhamdulillah..ada...kalau tak macam mana angah nak update blog skrg kan??Tapi kesian la jugak dekat kawan angah tu.

Memang hujung2 semester macam ni ek?Kecurian selalu berlaku??Angah pun rasa pelik juga la.Sebab kat kolej yg tinggal budak2 TESL,AD dengan degree..so antara tu je la kut yg boleh mencuri..kalau tak jugak,maybe makcik cleaner.Hurm..entahlah..usaha mencari sudah pun dibuat.
Kepada pencuri laptop tu,teruskanlah kerja mu itu.InsyaAllah akan ada balasan di akhirat kelak.

Sekian.

*Rasa2nya siapa ek??  

18 ulasan:

  1. kesian rakan angah..leptop pun di curi..
    tak apa t ada juga balsannya 2 kan..
    so angah hati2 simpan leptop ;)

    BalasPadam
  2. Rasa kasihan tgk rakan yang kehilangan laptop gara-gara dicuri..dimana-mana kolej pun termasuk kolej aku dulu pun pernah kena curi. Tapi kira aku ni beruntung la sebab laptop semua tak hilang. Duduk kolej ni kena banyak berhati2x dan kadang2x kawan sendiri pun bukan boleh percaya sangat takut bersubahat je. Minta dijauhkan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2 kadang kadang kawan rapat pun pencuri jgak.

      Padam
  3. kesian kawan ko ... confirm frust menonggeng tuuu.. hohoh

    BalasPadam
  4. Ya Allah..dah lah laptop mahal...

    BalasPadam
  5. bawak banyak bersabar ok. sudi-sudi jemput my blog ada segmen yg istimewa untuk dikongsi azasuhaiza.blogspot.com

    BalasPadam
  6. Assalmaualaikum angah. takutnya. ada tangan panjang kot?

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam.mmg ada panjang tangan..sesama kawan pun nak buat macam tu.

      Padam
  7. isk...memang tak boleh jadi...
    dalam loker pun kena kebas...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la..apa la ilmu yg pencuri ni pakai??

      Padam
  8. ingat misteri sbb hantu.. hehhe

    BalasPadam
  9. Tak nak meneka siapa yang ambil.
    Dah curi satu hal, pastu gembira dengan barang yang dicuri sedangkan tuan sebenar bersedih.
    Moga dilembutkan hati orang yang ambil untuk kembalikan balik.

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.