2 Oktober 2013

Soal Jawab Fanpage DJH : 4




Assalamualaikum dan salam sejahtera.So kita teruskan lagi dengan soal jawab di fanpage DJH. Kali ni tentang BLOG LOADING LAMBAT??APA SEBABNYA??





So diatas adalah pendapat  rakan2 blogger di fanpage..macam mana pulak dengan pendapat korang??Jom berikan pandangan korang disini.

Sekian.

13 ulasan:

  1. maybe
    1.banyak sangat widget berat2 salah satu faktor
    2.line internet tak ok pun blh jadi juga

    BalasPadam
    Balasan
    1. maybe jugak. widget berat2..janganlah letak dlm blog!! :D

      Padam
  2. 1. banyak gunakan javascript dlm blog.
    2. banyak sgt letak iklan.
    3. header yang besar. Klu header besar saiz gmbr kecik tkpe =)
    4. terlalu banyak letak gadget yang kurang penting.
    5. banyak broken link dalam blog.

    P/s : hehehee, main ckp je tu blog sndri lbh kurang juga. myb la =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2 jugak.harap2 janganlah blog kita mcm tu..nanti susah org nak blogwalking..

      Padam
    2. tu la pasal... tp tkpe, kite gune hosting blogspot je, diam2 je la.. hehehee, hosting berbayar tak terer nak setting =) blh gitu..?!

      Padam
  3. Singgah... saya guna Tablet untuk tengok blog DJH, laju jer loading.. Boleh jadi ke blog lambat loading kalau kita guna google chrome, mozilla, telefon atau apa saja? Itu saya tidak pasti... hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. entahlah kan..kadang2 ketentuan tuhan..boleh ek?? :)

      Padam
  4. org kata guna image hosting photobucket pun boleh lambatkan loading..tak tau betul ke tak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul..
      seeloknya nk upload gambar pakai domain blogger jer.

      Padam
  5. Banyak jugak sebab ni.
    Ramai yg dah senaraikan.
    Tapi kalau lambat blogger boleh try guna coding yg boleh lajukan sikit loading blog.

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.