2 November 2013

Happy Deepavali #2013





Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Angah nak ucapkan selamat hari DEEPAVALI kepada semua penganut agama hindu di Malaysia dan juga serata dunia.
Malam semalam meriah taman perumahan kawasan rumah angah dengan bunyi mercun.Rasa macam nak join sekali pulak.Tapi jauh la.Dengar bunyi macam dekat.Hehe.Jiran angah selang beberapa buah rumah adalah kaum India.Tapi satu family je.Kaum india yg seterusnya di kawasan kejiranan rumah angah ada kt tempat jauh lagi.
Kalau dulu time raya Aidilfitri,keluarga angah ada beri ketupat + kuih raya dekat keluarga auntie tu,hari ni dia pulak bagi kuih-muih dekat keluarga angah.Hehe.Semangat perayaan dan semangat kekitaan tanpa mengikut kaum.
Akhir kata,selamat hari Deepavali. 

8 ulasan:

  1. jom join.. :) http://nunapringiacyunq.blogspot.com/2013/11/pencarian-bloglist-siapa-cepat-dia-dapat.html

    BalasPadam
  2. taw takpe , hehehe , same la jiran CP kat kg tuh, tapi skg lepas keluarga CP berpindah dari rumah lama , tak dapat dah kueh dari keluarga dia...CP pun nak mengucapkan happy deepavali bagi mereka yang menganut agama Hindu...huhuhu~

    BalasPadam
  3. Kalau dulu Chinese New Year dgn raya kita ja main mercun sekarang Deepavali, perayaan apa-apa ja mesti main mercun. Hehe

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.