4 Januari 2013

Rindu Sama SBP :)

Assalamualaikum dan selamat malam semua! Apa khabar korang? haha..wow sebenarnya angah x sangka yg post hari tu boleh menjangkau beratus...haha..sangat2 x sangka,dah boleh  lawan yg dulu punya tu,syukur alhamdulillah....

Sebenarnya berkenaan tajuk kali ni,sememangnya angah rindu dengan SBP...APA TUH sbp?Sekolah berasrama Penuh la...kenapa angah rindu? hurm..rasa macam x patut kan?


Teruja tgok lambang lencana sekolah angah ada kat situ...haha....bangga sebentar..sebenarnya angah rindu sangat2 dengan SBP....walaupun dah lama x bergelar budak2 SBP...tpi rasanya perlu utk angah rindukan sekolah angah sendiri...

Haha,hari ni angah pergi jalan2 dgn family pergi kat sekolah adik angah,sekolah BADLISHAH,sebelum tu angah pi amik kakak angah dekat POLITEKNIK....pastu bru pi kat adik angah tu,haha..kalau dulu,family angah yang datang kat angah,bawak angah keluaq,tpi sekarang angah pulak ikut diorang pegi melawat adik angah,haha...dunia dah bertukar!!!




pastu bila dah pi melawat tu,kita makan kat sekolah dia,kiranya angah bawak bekal la,pastu teringat time dulu2,lima tahun yg dulu,haha..kejadian yg sama berulang,cuma yg berbeza tempat manusia tu ja...

pastu terus lagi..kami pergi keluar kononnya nak outing la...adik angah nak outing..so bawak la dia...pi GIANT kulim..


kami pi,tau2 je la kan....hari budak2 outing..budak2 kedah la..hari jumaat,kalau time sekolah angah dulu,hari sabtu...lagipun sekolah adik angah punya stail lgi pelik...2 jam ja..boleh outing? nak buat mende? kalau time angah dulu dari pkul 12..sampai 6..petang..lama siot..

dekat Giant tu..nampak la budak2 yg pakai baju rasmi sekolah depa....rasa macam sedih sangat,rindu nak pakai baju Tunas,baju Batik...haha...tpi rasanya pilihan utk keluaq dekat Kulim ni hanya dekat GIANT ja kut? kalau dekat Penang a.k.a Soksek, banyak pilihan,boleh pergi Summit,Jusco Perda,Megamall,Sun way...kiranya banyak la pilihan..lagi best...hahah..

tpi nak buat macam mana...5 tahun ...jangka masa yg sangat singkat....kalau bgi budak2 form 1..mesti rasa lama sangat...tpi sebenarnya  sat ja..


so angah sarankan bagi sesapa yg dapat SBP tu rasanya perlu bersyukur sangat2 sebab dia dah dapat masuk sekolah yg sangat hebat! so x payah la nak kutuk2 bagai...sebab sekolah tu memang berapa juta kli lagi bagus dripda sekolah biasa....haha..kononnya anak emas kerajaan..hahah..whatever la...yg pasti kita smua kena bersyukur..

apa lgi nak cakap? ha...angah cuma nak gitau kepada Lepasan SPM 2012 supaya beli nombor pin cepat2..tarikh dah semakin hampir..beli jgn x beli....* angah pun kena beli jgak...

sekian..assalamualaikum..



Read more ...