15 Januari 2013

Cara Baru Tingkatkan Trafik Ke Blog Anda!! Wajib Lihat!!



Korang cari traffik? Kecewa dengan traffik korang yang sekejap naik sekejap turun, atau tak naik naik tu? Kita sama! Korang mesti kerap cari cara nak menaikkan traffik tu kan. Apa kata sekarang ni kita cuba cara lain pulak. Cara ni bagi Saya memang tak pernah tengok lagi, tapi best!Saya jumpa cara ni kat blog Magrib Aristo Blog Luna , Blog Putera30 Jom try cara ni! Cara cepat menaikkan traffik blog korang!

p/s : baca entri ni sampai habis dulu sebelum buat
Cara nya begini:
- Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
- Korang hanya cuma perlu meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web korang.
  1. Internet Tutorial
  2. MSR @Blogger
  3. tengku nizam
  4. mizz shizu
  5. Myself V3 Me &
  6. Blog Hanz
  7. BiMies’s WoRLd
  8. Farah Shafiqah
  9. Qila Razak
  10. CekLa
  11. Miss Yaty
  12. Magrib Menjelma
  13. Bila Luna Berkata Kata
  14. Putera30 Photographer
  15. diariJejakaHangat


PERATURAN!!!
1. Sebelum korang meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog korang, sila hapuskan link nombor 1.
2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.
3. Setelah itu masukkan link korang di urutan bawah (No.15).
***So urutannya jadi mcm nie…
  1. MSR @Blogger
  2. tengku nizam
  3. mizz shizu
  4. Myself V3 Me &
  5. Blog Hanz
  6. BiMies’s WoRLd
  7. Farah Shafiqah
  8. Qila Razak
  9. CekLa
  10. Miss Yaty
  11. Magrib Menjelma
  12. Bila Luna Berkata Kata
  13. Putera30 Photographer
  14. diariJejakaHangat
  15. Blog Korang Letak Kat Sini !

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:
Bila posisi korang pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

***Ingat…jangan menipu…tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak… Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat… ingat lagi byk backlink kiter… lagi tinggi rating kiter kat google..
Read more ...

KariNgeri.com

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..apa khabar? Syukur alhamdulillah...macam mana dengan blog angah? baru edit..haha..walauapapun..angah tetap akan promote angah punya segmen tu tiap2 ary sampailah tarikh tutup..ahaha...wow..sekejap je dah naik followers angah...huhu...

Okeylah kali ni angah nak citer pasal KARI NGERI...korang mesti tau kan? ala...laman web yg tunjuk semua gambar2 y ngeri....nak tgok sikit? jom..


amacam? ngeri kan? menakutkan...mesti korang x mau tgok lgi kan? tpi stop..jgn keluar dlu dri blog ni!!


kalau korang nak tau..dah lama angah dah x update dgn blog karingeri tu..dan bila angah nak tgok balik tiba2.. dah x boleh..maybe website tu dah tutup kot..sebab terlampau ngeri..


sebab terlamapau ngeri je? gud job...tpi macam mana nak tgok gambar2 ngeri lgi eh? rasanya x payah la korang tgok..sebab takut nanti penuh lappy korang dengan muntah korang sendiri haha..baik x payah..



tadi angah ada la.buat tutorial utk tukar domain...tpi bila pikir2 balik..x payah la..sebab apa? sebab rasanya guna domain blogspot pun oke apa....senang la jgak..x payah nak kalut2 lgi..haha...pastu angah check la loading blog ni...macam mana...


first time hari jumaat ary tu...berat dia...dgn loading dia..agak berat...so angah edit2...buang mana2 widget yg x perlu......at last..dia jadi oke skit...

pastu angah edit plak utk aryni...edit punya edit...last2..dia naik balik...tpi yg AVERAGE SPEED PER KB...masih o..so rasanya okey lagi kut..?haha...


so dia dah naik..tpi rasanya x ganggu sangat kut?hhahah..

haha..boleh plak merapu2 lgi...so..korang kalau takut dengan ngeri2 semua tu..lebih baik takut pada Tuhan...!!

assalamualaikum..

*join segmen ni okeh!!klik sini




Read more ...