20 Januari 2013

Segmen Review Blog Bertuah 4




Assalamualaikum dan selamat malam...aktiviti angah yg macam biasa..akan mereview..blog2 bertuah....jom tgok..ni antara blogger2 terpantas..yg komen dekat post yg angah buat..hehhe...jom kita tgok..











http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/

blog yg best...best la edit dia...rasa macam nak je blog tu...
haha...tpi seriusly ohsem sgt..blog awak..5 star!!




http://zylamir.blogspot.com/

blog yg menarik..seronok dibaca..cuma kalau edit2 lgi mesti nampak lgi lawa..
teruskan berblogging yer!!





http://datinirawmk.blogspot.com/

blog yg ohsem..banyak citer2 menarik..cuma tulisan agak mengelirukan
tapi overall is best!!gud job!!





http://lovelyfarrah.blogspot.com/

blog yg ohsem..dan banyak info2 menarik..
cuma kadang2 x perlu rose yg berguguran tu...btw..all the best!!






http://www.fatindiana.com/

blog yg sgt2 ohsem..seronok sgt bila terjah..banyak info2 menarik!!
jus nice...hahah..gud job!!






http://softness-self.blogspot.com/

blog yg best..macam2 info best..seronok tgok..kalau camni..kena selalu terjah la.
gud job...teruskan berblogging..




http://izhan-idris.blogspot.com/

blog yg best..gud...citer2 yg sgt best..gud job..teruskan dgn citer yg menarik..
insyaAllah anda akan berjaya..





http://m.braderpet.com/

blog yg ohsem..banyak info menarik..gud job..macam2 info ada..
teruskan berblogging..





http://ennanoorlin.blogspot.com/

blog yg best...menarik..seronok nak baca..teruskan edit blog anda..
gud job..





http://halimaton1106.blogspot.com/

blog yg seronok..menarik..teruskan berblogging...dan jgn lupa 
updatekan banyak entry yg membina..gud job!!



macam biasa..setiap kali angah buat segmen2 macam ni...mesti akan ada org yg terlebih...tapi takpa..kita teruskan...jom tgok..lagi..





http://www.irwanalessatyme.com/

blog yg ohsem..menarik..dan hebat..seronok tgok entry2 yg menarik..
best2..teruskan berblogging...gud job!!



itu saja segmen malam.ni..korang apa lgi..? terjah blog diorang ni..blog yg best2..dann sgt ohsem...jgn lupa follow blog angh jugak!!haha..sambil2 tu..korang tekan la jugak..google plus tu...haha..komen2 skit..okeh?.

assalamualaikum..












Read more ...

Tun Dr Mahathir..Idolaku..

Assalamualaikum dan selamat petang..korang apa khabar?hurm.akhirnya boleh jugak utk angah beron9 utk jangka masa yg lebih lama..

Untuk kali ni rasanya angah nak update pasal apa eh?Ah..dah ingat pasal TUN DR MAHATHIR..pagi tadi angah terbukak channel Awani..pastu tertengok ada macam ceramah yg disampaikan oleh beliau..


Tajuk nya MASA DEPAN MELAYU DAN ISLAM SELEPAS PRU 13..angah tgok citer time tu  rasa sedih la plak..bercerita mengenai masa depan org melayu..tapi angah x mau sentuh banyak la pasal tu...nanti karang salah fakta pulak..apa yg angah nak citer adalah pasal TUN DR MAHATHIR..



Tun Dr. Mahathir bin Mohamad, dilahirkan pada 10 Julai 1925. Beliau yang cukup dikenali dengan "Dr. M" merupakan Perdana Menteri Malaysia yang keempat. Menggunakan nama timangannya sendiri, "Che Det" sebagai nama pena, beliau banyak menulis dengan artikel pertamanya disiarkan oleh akhbarThe Straits Times Singapura pada 20 Julai, 1947 bertajuk “Malay Women Make Their Own Freedom” (Wanita Melayu Mencipta Kebebasan Sendiri). Ketika penggal kepimpinannya dari 16 Julai 1981 sehingga 31 Oktober 2003, beliau berjaya membawa pembangunan melalui dasar-dasar dan perancangan yang diilhamkan dari kejayaan negara-negara luar sehingga mengangkat Malaysia ke pentas dunia sebagai salah sebuah negara yang berdaya maju di Asia Tenggara sehingga pernah dinamakan sebagai salah sebuah negara 'Harimau Ekonomi Asia'.
Usaha beliau yang paling diingati masyarakat Malaysia dan antarabangsa adalah ketika membawa Malaysia keluar dari Krisis Kewangan Asia 1997 dimana beliau telah menolak cadangan dan juga dana bantuan dari IMF yang beliau sifatkan akan memburukkan lagi krisis. Langkah-langkah radikal yang diambil dikiritik hebat ketika itu oleh banyak pihak termasuk IMF sendiri. Malah, usaha tersebut turut dikecam walaupun lama selepas kemelut berakhir dimana beliau menyatakan kecaman dan pujian adalah norma ahli politik dan terserah kepada penilaian mana-mana pihak.
Beliau merupakan seorang tokoh politik yang bersifat vokal berhubung isu-isu antarabangsa sehingga ada yang mencetuskan kontroversi. Beliau menyokong "Sistem Ekonomi Pasaran" terkawal sebagai alternatif kepada "Sistem Ekonomi Persendirian" dan secara amnya menolak "Pasaran Bebas" (laissez-faire).
Gaya pemerintahan Dr. Mahathir juga sering kali dikritik dengan dilabelkan sebagai autokratik oleh pelbagai pihak termasuk badan dan media antarabangsa (contohnya, tajuk artikel tentang persaraan beliau oleh The New York Times menyimpulkan sifat autokratik beliau sepanjang karier politiknya) terutama berhubunng Akta Keselamatan Dalam Negeri yang beliau terangkan sebagai tindakan pencegahan yang hanya diambil atas desakan semasa (penjelasan beliau diterima dan ditolak pembaca dengan pelbagai hujah). Selain itu, beliau tidak dapat lari dari tuduhan kronisme seperti pemimpin-pemimpin lain di dunia.
Antara projek-projek berprofil tinggi (juga digelar 'projek mega') yang dibangunkan pada zaman pentadbirannya termasuk Jambatan Pulau Pinang, Menara Berkembar Petronas,Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), Koridor Raya Multimedia(MSC), Pusat Pentadbiran Putrajaya dan Litar Antarabangsa Sepang.
Bersara pada Oktober 2003, Dr Mahathir dianugerahkan Darjah Kebesaran Seri Maharaja Mangku Negara yang membawa gelaran Tun. Beliau turut dinobatkan sebagai "Bapa Pemodenan Malaysia" kerana berjaya membangunkan Malaysia menjadi sebuahNegara industri baru yang disegani di kalangan negara-negara membangun. Tempoh 22 tahun sebagai Perdana Menteri menjadikan beliau sebagai pemimpin kedua paling lama yang memegang jawatan tersebut di Asia Tenggara selepas Presiden Suharto dari Indonesia.


Macam mana? Korang dah kenal?rasanya dah kenal dah walaupun x baca artikel yg angah pinjam ni..bukan apa..sebab angah tgok..walaupun dah tua tpi TUN masih kuat..utk bercakap diahadapan org ramai..sebab tu angah sangat2 kagum dgn beliau...

Beliau jugak adalah bloggers....bangga pulak angah..haha..nak tgok blog beliau? boleh tgok kat sini.
blog yg best..sebab ada macam2...haha..tambah2 time nak PRU kan? so..rasanya baik angah amik tau jugak..perkembangan politik negara..haha..

  

  



assalamualaikum..



Read more ...