25 Januari 2013

SEGMEN Blogging?? Twittering??

Assalamualaikum,dalam sibuk buat seg,men pun angah nak join segmen blogger lain,mesti best ape!!jom join..


Read more ...

Pengumuman : Segmen Tambah Follower

Assalamualaikum dan selamat pagi..hurm..apa benda pulak angah nak update? Ahh..baru teringat....hari ni angah nak buat pengumuman dekat semua bloggers..yg angah dah buat satu segmen yg sangat mendapat sambutan hangat...baru beberapa hari dilancarkan dah berjaya mendapat ramai peserta...nak tau segmen apa?


Korang boleh klik sini.dah ramai yg join..dan yg pasti mesti followers korang akan bertambah..dan jugak..korang boleh kenal dgn bloggers lain...sebab itulah tujuan nya..


cara nak join? mudah sangat2...korang just perlu tekan je link yg angah dah sediakan kat atas tu...atau klik sini..cara yg sangat mudah..sebab tu ramai yg join kut? haha tak gitu?kepada yg dah join..korang boleh tgok senarai link peserta dekat sini.Kalau link korang takda..boleh bagitau angah cepat2...


thanks kepada korang yg sudi join...tapi takpa..sebab tarikh tutup belum angah bagitau lagi..sebab baru sangat...rasanya baik angah buat lama2 kan? sebab mesti ada bloggers yg nak join jugak...so angah 
alu-alukan korang utk join segmen ni....segmen yg sangat simple mimple..





ranking angah pun naik lagi!! syukur alhamdulillah..daripada 3 juta lebih..kepada 2 juta lebih..dan jugak daripada 17 ribu lebih kepada 16 ribu lebih...syukur sangat..




korang takda Alexa Rank? Senang je..korang boleh tgok dekat sini.senang je..dan korang boleh tgok ranking korang punya blog!!memang best kalau ranking dia naik tiap2 ary...


okeylah..rasanya setakat itu je dulu...assalamualaikum..

Read more ...

Tutorial :Cara Pasang Widget Alexa Rank Di Blog

Assalamualaikum dan selamat pagi semua!!Pagi2 ni rasanya angah tak tahu nak buat apa,tapi rasanya angah nak share dgn korang pasal Alexa Rank..kalau hari tu angah hanya bagitau je yg angah dah buat..kali ni angah nak buat tutorial..mesti korang  x tau kan?So angah nak tunjuk!!!

Step Pertama

Korang hendaklah masuk ke Alexa.com,dan sedolehkan daftar dulu! Klik pada Create An Account..dan teruslah ikut arahan selanjutnya..




Step Kedua

Korang seterusnya kenalah klik dekat Products.



Step Ketiga

Seterusnya,korang klik dekat See Other Tools Foe Site Owner.Dah klik? Cepat klik..Tak jumpa? Ada dekat page tu bawah sekali!!




Step Keempat

Korang kena pilih Alexa Site Widget.Yang lain tu rasanya x perlu lagi.





Step Kelima

Tulis link url blog/website anda pada salah satu widget pilihan anda,kemudian klik Build Widget.
Seterusnya akan keluar kod widget tu..dan langkah yg seterusnya copy kan kod itu tadi..dan paste kan dekat blog korang.

Klik Dashboard>Design>Page Elements>Add a Gadget>HTML/javascript>copy dan masukkan kod tadsi ke dalam"Content">Save.


Siap!!!Senang kan?So korang boleh tgokla korang punya blog ranking..makin menaik atau menurun...Sekian saja dari angah!! Harap korang boleh majukan blog korang dengan adanya widget yg best ni!!
Read more ...