10 Februari 2013

TUDUNG = fesyen?

Assalamualaikum dan selamat malam..apa khabar? bagus? haha...okeylah..kali ni angah nak citer pasal ssuatu fenomena kat Malaysia...


apa pandangan anda? sama kan? macam mana hal ni boleh jadi? tpi pendapat angahla kan..benda2 macam ni...seharusnya datang dari diri si pemakai tu...kalau dia anggap tudung tu macam yg pompuan belah kanan tu pakai...ikut dia jugak la...kalau dia ikut sebab fesyen? boleh jadi jugak...


kadang2 banyak kali angah tgok..perempuan2 remaja sekarang ramai yg sudah bertudung...bagus la...tpi yg masih tak bagus adalah pasal pakaian..masih tidak menutup aurat...so rasanya kita perlu utk perjelaskan beberapa perkara dulu...pemakaian tudung tu sebenarnya untuk menutup aurat...bukan hanya utk menutup rambut..yg tu semua org ekna jelas...


jadi rasanya sesiapa sahaja boleh menutup rambut tpi...menutup aurat pulak? sebab tu la..korang kena belajar balik..batas2 aurat yg sebenar..kalau niat ahnya nak berfesyen..teruskan je la...bagus SANGAT...


tgok gambar ni..amacam? sangat menutup aurat kan? ish2...tu yg tak bagusnya...atas dah tutup..bawah...astagfirullahhalazim...so jangan la macam tu...maybe akan ada yg kata "I berubah secara perlahan-lahan..nanti baru I tutup semua.. " kalau macam tu...baik tak payah...kalau nak buat baik..buat secara keseluruhan..bukan hanya secara perlahan-lahan..


at last..jadi macam ni..malu kan? pakai tudung hanya sebagai fesyen...itulah zaman sekarang...apa nak jadi?ish2 sangatlah tak elok...korang jangan la macam ni sangat...x bagus....sangat2 tak bagus..


kadang2 tgok yg ni bagus je..cuma yg x bagus..adalah agama kita berbeza...kalau lah..


so kesimpulannya bagi pendapat angah..sebagai org yg boleh berfikir..fikirlah dgn menggunakan minda yg tajam...dan semestinya berlandaskan agama...walaupun angah lelaki..tpi angah pun tak suka tgok perempuan yg pakai macam ni..bukan apa...cuma siapa yg nak beristerikan perempuan yg macam ni? luaran nampak bagus...dalaman? siapa yg tahu...kadang2 angah rasa kepada yg nak berubah kepada sesuatu yg baru adalah sangat bagus...cuma kadang2 perubahan tu perlukan pengorbanan yg sangat besar..so pandai2 lah kita fikirkan..

assalamualaikum..

*thanks kepada yg dah join segmen angah tu...


Read more ...