17 Februari 2013

Hijab Wig : Sopan Sangat



Assalamualaikum dan selamat petang..haha..kena update jgak..haha..angah baru selesai update blog pasal review..huh mmg penat..review 20 blog...tpi takpa mmg best pun..tambah2 semuanya blog2 ohsem..

Haha..tgah sibuk tgok gambar dekat google..tiba2 terjumpa pasal Hijab Wig...baru angah tau macam ni rupanya...sangat sopan dan menutup aurat...




sangat menutup aurat kan? ish2..dah teruk dah ni...ape punya stail la camni...mesti ni semua budaya barat yg kononnya dimelayukan?tak gitu?


tgok ni....macam rambut..tpi cuma kain je..pelik sgt...entah la..



yg ni pon sama jgak..atas dah tutup..tpi yg lain masih ketat..ish2..apa ketat sgt tu? 
nak tunjuk kat sapa?

betul2..




tgok kucing ni,comel je kan?haha..lgi cantik dri yg atas2 tu..apa nak jadi dgn dunia sekarang? semuanya nak ekxpres2 bagai...tak payah la..baik pakai purdah lgi bagus...

So kesimpulannya kepada semua,fikir elok2..yg wajib adalah menutup AURAT..bukan sekadar tutup rambut..dan satu lagi..kalau dah tutup semua tpi ketat2 tu...fikir la sendiri..bukan apa..sebab sekarang ni macam2 sangat..kononnya nak ikut fesyen..tpi bukan nak ikut syariat islam yg sbenar? apa nak jadi...

sekian..assalamualaikum...

Read more ...

Review Blog Bertuah 2

Assalamualaikum..haha..sekarang nasib baik angah berkesempatan utk review lgi blog2 yg sertai segmen angah..kepada yg tak sempat tu..sory yerk..lain kali angah review blog2 yg best..haha..walau apapun..cuma nak cakap thanks kepada yg sudi join...sebebnarnya kalau boleh nak buat sampai beratus2 peserta tpi..bila fikir2 balik..sempat ke nak review ramai2 tu? so angah amik 20 peserta terawal je..





Blog yg best,cantik sgt..dan yg penting blog pink jugak...haha...gud teruskan berblogging..mmg berbaloi kalau terjah blog ni..nak terjah? klik link atas tu..
p/s : Ramai blogger perempuan suka kaler pink.. 




Blog yg ohsem ni..mmg sangat best..sangat simple blognya...haha...mmg sempoila..umur sama macam kakak angah....cantik header tu..nak jugak bleyh? terjah dgn klik link diatas..
p/s : "shut up then smile" 




Blog yg sangat simple dan cantik..banyak iklan2..dan yg pasti..blog popular...gempak sangat..apalah sgt nak banding dgn angah..teruskan dengan entry2 best...jom terjha..klik link di atas..

p/s : Merendah diri sebentar.. 




Blog yg seterusnya..blog yg cantik mantik..kaler purple..angah suka kaler purple!!Tak sangka sama batch?jom kita kolaborasi..cewah..haha...btw..budak SBP jugak kan? sukanya..ada jgak budak sama2 batch yg sama2 ada blog...jom terjah...klik link di atas...



Blog yg sangat simple...tpi best la..blog yg tema putih sama macam angah...haha banyak info2 menarik..mmg best kalau tgok blog ni...so apalgi tunggu? terjah blog ohsem ni...klik link di atas..
p/s : blog anda mmg ohsem.. 



Ya ampun...comelnya header blog ni..cantik sgt....blog yg sgt simple..tpi sgt cun..camna tu? haha..mmg cantik..so jom kita terjah blog ni ramai2...sambil2 tu follow jgak blog ni..klik link diatas utk terjah..
p/s : suka tgok headernya.. 


Blog yg popular..sapa x kenal?Blog yg best sangat..simple je kan header dia..cun..haha..dan yg penting...tema putih...dgn pink..mmg ohsem...mmg kena terjah..so klik link kat atas tu..

p/s : Blog ohsem..:) 



Blog chomel kaler koko..sangat chomel..tgok header..mmg best..cuma lambat loading..maybe sebab berat sgt kut..try check berat blog oke..yg lain2 tetap ohsem...jom terjah...klik link diatas tu..



Blog yg cun melecun..mmg sgt simple...so ohsem..rasanya macam dah review dulu kut? entahla..tpi mmg best..so kena selalu terjah!! jom terjah..klik link diatas tu..
P/s : cantik headernya.. 




Blog yg sangat ohsem..dan tajuk yg best.. " Biarkan Jari Ini Menaip "haha sgt cun..cuma blog terlalu meleret..cer try edit lgi oke :) walau apapun..blog anda best..sebab guna fevret kaler angah..purple..hahajom terjah.. :)

p/s : sama macam blog saya..perlu banyak edit lgi :) 

Syukur alhamdulillah..sudah habis 20 blog yg angah review...mmg best bila terjah blog2 org..dan best jugak bila tahu ada org review blog kita...kita boleh tahu..apa kekurangan blog kita..kan? haha..sgt bagus buat camni..sebab boleh tau macam2 pasal blog2 yg menarik...sekian..assalamualaikum..
Read more ...

Review Blog Bertuah 1


Assalamualaikum dan selamat hari ahad semua!!Apa khabar?Haha..hari ni angah nak review blog2 yg sudi direview oleh angah haha...sapa2 yg dah join segmen review blog tu..maksudnya dia sudi blognya untuk direview..tak gitu?haha...walauapapun...pagi tadi..kucing angah baru melahirkan 4 ekor anak...comel2 semuanya...haha...





Macammana nak cakap? blog yg cantik..dan yg pasti..sama2 macam angah...sedang menunggu result spm haha..cara penulisan yg best..dan lagu tu best...sdap...haha..so korang..jom tgok blog ni....klik kat atas tu.. :)
p/s : angah suka blog background putih :)






blog yg cantik..sgt menarik..cun sgt..kaler ala2 pink..mmg bagus..header yg lawa...teruskan berblogging..rasanya..sama macam angah jugak..still tunggu result..betul tak?kalau tak..sory la..haha..nak terjah? klik link kat atas tu..
p/s : tak sabar tunggu result spm 





Blog pink yg chomel dan cantik..susunan widget yg best...dan entry2 yg berguna..bagus2..teruskan berblogging..suke blog kaler pink..nak terjah? klik link kat atas tu :)
p/s : blog pink..tuan punya blog mesti chumil? 





Blog purple yg cantik..dan ohsem..best blognya..suka quotes anda "Tidak ada insan suci yang tidak mempunyai masa lampau dan tidak ada insan berdosa yang tidak mempunyai masa depan ."  teruskan berblogging....nak terjah? klik link di atas..





Blog pink lgi!! haha..cantik blognya...fanatik KPOP ke? haha...nampak dri header yg ohsem tu..wow..sangat menarik...laju loading nye,...nak terjah? klik link kat atas tu..
p/s : banyak blog kaler pink yg angah review.. 






Dari tajuk blog pun dah agak..blog ni tentang agama..bagus sgt..selalu angah jenguk jugak..sebab apa? banyak sangat info2 yg best..serius..so korang mesti terjah...klik link kat atas tu untuk terjah..

p/s : teruja dgn blog2 ohsem..




Once again..blog kaler pink..mmg best..tgok header yg kalerful tu...cantik kan?Blog yg sgt best..dan banyak join segmen2 blogger...sama macam angah jugak :) so korang kena terjah...klik link atas tu..
p/s :segmen-segmen :P 




Blog yg comel...tgok header tu..peace yo..haha...best la blog dia...cun sgt..yg penting umor sama dgn angah..so sama batch la..kan? terjah dgn klik link di atas..

p/s :banyak blogger lepas spm sekarang ni :) 



Blog yg sgt putih..haha..mmg putih pon..tgok header tu..comel kan? mmg comel..blog yg ada macam2 info..best2..suka blog yg ada banyak info2 best..klik link untuk terjah blog best ni..
p/s : info2 menarik 





Bog yg best...duniawilma...cantik sangat header tu...banyak join segmen kan? sama la kita..haha..banyak jugak..citer2 best dlm blog tuh...gud..korang nak terjah? senang je..klik link atas tu...

p/s : blog yg cantik lgi ohsem..


alhamdulillah..cukup 10 blog pertama yg angah dah review...lagi 10..akan direview..dlm entry lain...sambil2 tu blogwalking la...barulah..best kan? haha..sambil2 tu..kalau korang nak review blog angah pun takpa jgak..lama sangat x kena review..sedih.. sob3 (cewah )...haha...so nantikan review yg kedua...assalamualaikum...
 
Read more ...

SEGMEN REVIEW BLOG BY DJH 2



ENTRY NI DI GAM GUNA GAM GAJAH+GAM KASUT+GAM UHU+GAMBARUGA?


Assalamualaikum dan selamat sejahtera!!Korang,angah nak buat segmen review blog!!Jom join!!Kali ni untuk seccond time..sapa2 terpantasa sahaja yg berpeluang utk join!!


Syarat2nya? ? korang just ikut je...syarat kat atas tu..sangat senang...dan yg paling penting kena buat entry!!!Hanya 20 blog sahaja..sebab nanti nak kena review banyak blog..x larat meh...so cepat2 join!!

SYARAT 2
  • Follow blog angah
  • Tekan Google +
  • Buat entry..
  • Tekan like fanpage angah..


FAEDAH :
  • korang akan dapat follower baru!!
  • blogger2 lain akan tau macam mana blog korang,dan sekaligus dapat tingkatkan trafik blog korang!
  • trafik meningkat!!
SEGMEN TAMAT


Announcement :
Tarikh tutup ialah pada bila2 masa..sampailah cukup 20 blogger yg join!!!Sebelum angah sakit/penat/batuk utk review blog korang!! 
Suka kena review?haha

Thanz sudi join!!
Read more ...