19 Februari 2013

Pencarian Sponsor For My Giveaway.

Assalamualaikum ....tgok tajuk...? hurm..rasanya dah berapa tahun angah berblogging ni...x pernah pun buat GA@Giveaway..kepada rakan2 blogger angah... yg selalu angah buat segmen yg simple2 tu je...rasanya angah nak buat satu giveaway/contest...khas utk semua blogger...sebagai penghargaan kepada korang..


Tapi,angah still perlukan sponsor daripada korang untuk jadikan GA ni lagi menarik..

Korang boleh sponsor apa2 saja :-
  • Shawls/Selendang/T-Shirt
  • Jam Tangan
  • Barang2 lain yg comel2..
Sesiapa yg nak sponsor bolehlah komen dekat entry ni..Pastikan anda betul2 serius untuk jadi sponsor.

Kelebihan untuk para sponsor :)

  • Boleh tingkatkan bilangan likers page anda di facebook
  • Boleh tingkatkan followers
  • Boleh tingkatkan traffic source
Kalau ada sesiapa nak jadi sponsor,boleh PM saya entry ini/fanpage utk maklumat lanjut...

https://www.facebook.com/diarijejakahangat


Dalam dua hari GA akan start..sebarang sponsor hanyalah sehingga pukul 11.30 malam NI!!!

TAMAT

Read more ...

Pakaian Zaman Sekolah

 Assalamualaikum dan selamat malam semua..malam ni tak hujan..so bolehlah angah nak update entry..comel tak gambar2 kat bawah ni? angah buat sendiri tau!! bukannya amik dri Google OR SOMEWHERE else..

So kali ni angah just nak share pasal diri ana sendiri..haha? ada ke nak baca? biarlah..asalkan angah bahagia..okeylah..hurm..dari angah darjah 1 sampai darjah 3 angah pakai baju yg sama macam budak2 sekolah lain...


Dan seterusnya..angah berjaya mendapat tawaran menjadi pengawas..best? mmg la..angah tolak? taklah..angah mesti amik..haha..baru la upgrade skit kan? Bila jadik pengawas..rasa macam hebat sikit..tpi sebenarnya semuanya sama je...haha



Bangga bila dapat jadi ketua pengawas a.k.a Ketua Murid..mmg best..rasa macam satu sekolah tu kita yg punya..haha..tambah2 bila angah baru study kat sekolah tu tak sampai 2 tahun..terus jadi Ketua Pengawas.haha..:)



Seterusnya..angah dapat Straight A's plak..syukur alhamdulillah..semua usaha angah dah membuahkan hasil..bila dapat 5A dengan jawatan yg sgt tinggi tu pulak..angah ditawarkan ke sekolah berasrama penuh dekat Penang..mmg bsest bila dapat tawaran tu..tambah2 bila kita satu2nya..yg dapat SBP..kan?


Dari Tingakatan 1 sampaila Tingakatan 3 angah pakai baju yg camni ja...biasalah..budak baru lagi...haha..selalu terbayang amcam mana kalau angah jadi pengawas a.k.a KP..? haha..tapi tu semua hanyala mimpi..


Dan akhirnya mimipi tu jadi kenyataan..angah berjaya menjadi KP selama 2 tahun semasa Tingkatan 4 dgn Tingkatan 5..sangat best...haha..walaupun tak jadik Ketua Pengawas...syukur alamdulillah...tanggungjawab semakin besar...dan angah jugak dapat jawatan Ketua Exco Kebajikan...hurm..bertanggungjawab terhadap kebajikan pelajar di asrama dgn sekolah...




ni pakaian nya...tpi sebenarnya macam2 lagi..baju utk KP tpi yg ni rasmi punya...haha..smart? mmg pun..dan yg bestnya...rasa macam hebat...*astagfirullahhalazim..riak pulak dah...walauapapun..mmg best bila jadi pengawas ni..!!


Kenapa semua mukanya masam?haha..sebab tanggungjawab yg besar..walaupun sebagai pelajar...macam2 nak kena hadapi..sebab tu muka masam...hurm...so macam mana dgn korang? Zaman sekolah angah dah habis dah pun...mesti ada antara korang yg masi sekola..so angah harap korang boleh hargai zaman persekolahan tu...

 P/S : Rindu dgn zaman sekolah sangat2!!!
Read more ...

Mrs.Erry 1st Giveaway

 

nak join? klik sini
Read more ...

Lost Contact

Assalamualaikum..


cantik tak?awek angah? a'a mmg awek angah pon..haha..mana ada...dia ni girlfriend angah a.k.a Kawan perempuan angah..yg satu masa dulu rapat sangat...

Kami tinggal sama taman dulu..pastu selalu buat study group sama2..haha..dan lepas tu..ronda2 sama2...bukan kami 2 saja..dgn yg lain jgak..ramai...

Pastu bila time UPSR...semua dapat result masing2..angah pulak dpt sekolah SBP..pastu semua berpisah..entah camna...hubungan tu jadi semakin renggang..maybe sebab masing2 sekolah tak sama..nak contact pun x tau camna..

Dan yg paling sedih adalah bila...dia pindah...!!! Arggh..lagi terukkan? pastu angah asyik tanya sapa2 ada tak FB dia...nak cari..tpi tak jumpa2 jgak...akhirnya anga dah buntu....

Thats the story.....

Lepas tu..angah dah contact dia balik dah!! camna? dgn FB la..haha..masing2 bubuh nama FB pelik2..so mana nak kenal? dia buh nama yg pelik..nak baca pun susah...haha..angah pulak bubuh gambar Korea...haha..tpi syukur alhamdulillah..dapat contact dia... balik...mmg best :)




Tgok? kan..best je...siap tulis SAYANG2 lagi..mmg la kan..sapa x rindu kawan baik/karib/rapat...so nanti angah nak jumpa dia...haha..alang2 tgh free....haha...angah nak habaq kat dia yg angah mmg rindu sgt kat dia.. :)
Read more ...

Weird Picture :)

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..masih dalam mood bosan..biasalah...kalau hari bekerja macam ni..x ramai yg on9..angah? mmg angah x kerja pun...still menganggur..haha...dan bila angah bukak FB ,jumpalah gambar2 pelik dan ohsem..haha...angah tergelak tgok gambar2 ni...haha..jom :)

Photo: M or F ..?

Nampak tak gambar ni? separuh lelaki.separuh lgi perempuan..haha..maybe dia adalah lelaki di siang hari,manakala time malam pulak perempuan?haha

Photo: Selamat Petang Semua..Petang2 Mcm Nie Bersenam Lega-Legakan Urat.. :)

satu lagi gambar2 comel..haha..kiut kan?bayangkan kalau boleh bela..mmg bawak tidor sekali la..haha..best kalau peluk..kan?
Photo: Petua Untuk Suri Rumah Menurunkan Berat Badan

1. Lakukan perubahan kecil setiap hari. Anda akan beransur-ansur (tetapi pasti) kehilangan berat badan beberapa kilogram.

2. Lupakan semua hasrat untuk menurunkan berat badan dengan cara yang pantas dan fokuslah kepada perkiraan yang lebih rasional.

3. Jangan duduk di dapur untuk melakukan aktiviti seperti mengira bil, membuat bajet atau perkara yang melibatkan perancangan dan membuat anda berfikir. Ini kerana, jika anda stress, anda mudah mencapai apa sahaja makanan di hadapan anda atau membuka peti sejuk untuk mencari sesuatu yang menyegarkan.

4. Kalau anda rungsing, jangan duduk di meja makan. Anda perlu keluar berjalan-jalan dan menghirup udara nyaman. Jika tidak, anda mungkin akan menghabiskan kekacang atau makanan ringan yang ada di atas meja. Berjalan di luar bukan sahaja akan melupakan seketika soal makan tetapi anda telah mendapat kelebihan tambahan dengan aktiviti senaman.

5. Elakkan perkara-perkara yang membuat anda makan tanpa sedar. Jangan mengadap makanan ringan sambil menonton TV.

ni pulak..gemuk sgt sampaikan penimbang tu rosak!! astagfirullahhalazim..apa jadi? nampak tak gemuk sgt pun..korang pernah jadi?haha
Photo: Petua Untuk Tidak Takut Pada Hantu

1. Letakan dalam diri anda kepercayaan bahawa jika terjumpa hantu, itu perkara biasa sahaja.

2. Biasakan diri anda tidur dalam gelap, dan jika rasa seram, bayangkan rupa hantu sehingga anda tidak berasa takut.

3. Cabar diri sendiri seperti berhenti buang air dalam hutan seorang diri di waktu malam. 

4. Jika anda ingin menonton cerita hantu, tontoni seorang diri di waktu malam. 

5. Jika terdengar bunyi atau ternampak kelibat pelik, jangan lari, pergi siasat seorang diri.

Jom like page --->> Yassin Yahya Fan's


Best kan? ada hantu cantik kat belakang..haha..bayangkan..tgh bawak motor laju2..tiba2 terasa berat..pusing2 arghhh!!! :)

Photo: ↓ Klik 'Like' sekali jika korang semua kawan Fuyoo Media.. :)

P/S: 
Nak TEST je berapa ramai yang dapat tengok post fuyoo media nie..
Chumill kan? haha..bubuh dlm kotak pastu..buat sebagai present..mmg best:)haha..dah la comel..kiut miut...:)
Photo: Harimau Jinak :)

tgok!! harimau tu berdiri macam manusia...cantik...namapk macam tegap sangat.haha..harimau yg comel :) yg pasti mesti jinak..
Photo: "Tanda kita bahagia, kita mampu membahagiakan orang lain. Sesungguhnya, bahagia itu ketenangan, ketenangan itu hasil mengingati Allah. Jadi, orang yang akrab dengan Allah sahaja yang mampu membahagiakan manusia.."

Wow..maju nye..haha.dekat sawah padi pun dah maju camni ek? mmg best la.pakcik ni..haha..terasa malu plak..sebab angah sendiri pun xda lappy..ahaha:)

Photo: Pernah Tak Buat Macam Nie Dulu Masa Kecik2.. :)

haha..mmg best..angah pernah buat dulu2..dgn mak ngah angah sendiri...sekarang? rasanya dah x kut....sebab angah dah besar...larat ke nak angkat? kalau angah yg angkat sendiri entahlah.. :)

semua tu angah jumpa dekat Sini.

assalamualaikum..


Read more ...

Peningkatan Ranking Alexa

Assalamualaikum dan selamat pagi!! apa khabar semua?Syukur alhamdulillah..sebab kita maih lgi boleh bernyawa di dunia ni..haha...today angah rasa happy sebab ramai dah join PENCARIAN BLOGLIST angah tu...syukur...so lepas ni harapnya lagi ramai yg join...:)

So pagi ni angah bukak blog..dan terkejut bila tgok widget Alexa tu..wow..peningkatan yg dahsyat....syukur naik jugak.. :) korang nak tgok? Sangat meningkat!!Walaupun tak sama dgn blogger2 lain..tapi alhadulillah.peningkatan yg ketara :)   

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
^
Daripada ni...kepada
|
|
|
|
|
^
Kepada ni..
|
|
|
|
|
|
^
|
|
|
^
|
|
|
|
|
^


Syukur..nampak tak peningkatannya?Alhamdulillah..so benda2 ni akan menyebabkan angah lebih bersemangat untuk berblogging..:) sambil2 tu..angah jugak harap ramai yg join bloglist angah tu oke?

Sekian..assalamualaikum..




Read more ...