20 Februari 2013

Segmen : + Follower 2013

Assallamualaikum dan selamat malam..tgh2 blogwalking..jumpa segmen gempak..:) best tgok :)So angah rasa patut utk angah join segmen ni :)




Saya follower baru je 940..dan rasanya saya masih newbie..walaupun dah berblogging sejak tingkatan 2..tpi lepas SPM baru aktif secara tetap :)
Read more ...

Erti Sebenar Cinta

Assalamualaikum dan selamat malam..haha...siang tadi sempat update entry jugak..tpi malam ni pun rasa macam nak update..walaupun ada problem time nak update entry ni..


Ramai org bercinta,sudah berkahwin,sedang hangat bercinta.Tapi bukan tu ja..Mencintai alam..mencintai keluarga..mencintai kehidupan sendiri..macam2 ada..tapi faham ke maksud cinta sebenar?


“Dinikahi wanita itu kerana empat perkara iaitu kerana hartanya, keturunannya, kecantikkannya dan agamanya. Maka pilihlah dalam hal keagamaannya. Nescaya beruntunglah kedua-dua tanganmu.” (Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)





Sesungguhnya cinta sebenar mendengar apa yg tidak diperkatakan, mengerti  apa yg tidak dijelaskan sebab cinta tidak datang dari bibir mahupun lidah  ataupun fikiran  melainkan hati yg ikhlas..


Sumber  

xfaham? Cinta tu kita akan rasa sendiri dan bila tiba masanya ia akan datang... dan cinta tu dtg dri hati yg suci :)

Assalamualaikum..
Read more ...

Apa Hobi Wanita Sebenarnya?

Assalamualaikum dan selamat pagi koran..apa khabar? Haha..pagi ni angah bangun awal..pastu amik laptop..lukis gabar2 comel ni...haha..walaupun tak jadi..tapi takpa..haha..malu pulak..

Kenapa golonganperempuan suka berSHOPPING? Apa yg best bila bershopping ha?Angah pun tak tahu..sebab apa..bila pergi shopping kompleks atau tgok dlm tv..mesti perempuan yg eksyen lebih...kenapa? Perlu ke bershopping? Sama la jugak bila angah baca novel kakak angah punya? Mesti ada dlm tu..yg kata perempuan tu mesti suka shopping...




Maybe utk beli apa yg perlu je kan?Tapi kadang2 benda yg tak perlu pun dibelinya..haha..nak buat macam mana..korang dah terpukau dgn barang2 tu kan? Hahaha..merepek pulak aku...So selain bershopping apa lgi yg korang suka?Angah tak tau sgt...cuma angah rasa terkilan bila org2 yg bukannya duduk dkt KL or bandar2 besar..hanya bandar2 biasa..tpi dah boleh pakai seksi meksi..



Padahal duduk kampung je..ish2 teruk..sama jugak macam dlm taman angah..ada jugak remaja perempuan yg pakai macam tu..teruknya..apa ko ingat ni BARAT ke? Ke musim panas..sampai x selesa pakai pakaian tutup aurat?ish2..teruk kan?


Kadang2 ada pulak yg pakai tudung tpi tangan nampak....kain jarang sangat..so..apa kah fesyen anda itu? So korang renung2kan la..bukan apa..kan elok kalau semua org Islam kat Malaysia pakai pakaian yg sopan...yg tunjukkan bahawa dia itu beragama Islam.. :)


Assalamualaikum..
Read more ...