21 Februari 2013

TOP 10 BANGUNAN TERTINGGI DI MALAYSIA

Assalamualaikum dan selamat pagi...apa khabar? hurm..segmen pencarian bloglist angah still berjalan...so korang nak join? tgok dkt home blog angah oke..

Kali ni angah nak update pasal Malaysia..dan lebih2 lanjut lgi tentang bangunan tertinggi di Malaysia...selalunya org ramai..akan lebih beri perhatian bila ada citer pasal  10 bangunan tetinggi di dunia..tpi kali ni 10 bangunan tertinggi di Malaysia...


Torres Petronas Mayo 2004.jpg 
No 1 & 2 Bangunan Berkembar KLCC
Ketinggian : 452 m
88 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

KualaLumpurTower.jpg

No 3 Menara Kuala Lumpur
Ketinggian : 421 m
6 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur


Menara telekom.jpg

No 4 Menara Telekom
Ketinggian : 310 m
55 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

Maybank Tower Kuala Lumpur.jpg

No 5 Menara Maybank
Ketinggian : 243.5
50 tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

KL-EmpireTower.JPG

No 6 Empire Tower
238.1 m
62 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

Komtar.jpg

No 7 Menara Komtar
232.0 m
65 Tingkat
Lokasi : Pulau Pinang

Maxis Tower, Kuala Lumpur.jpg

No 8 Menara Maxis
212.1 m
49 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

kl072.jpg

No 9 Bangunan AM Finance
210 m
50 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

Berjaya Time Square in the afternoon, Kuala Lumpur (Dec 2006).jpg

No 10 Berjaya Times Square
203.0 m
48 Tingkat
Lokasi  : Kuala Lumpur


Dalam bangunan2 diatas..hanya satu datang dari negeri lain..iaitu KOMTAR..haaha..bila bangunan negeri2 lain nak masuk carta ni? Entahlah kan..tapi..bangunan2 yg sedang dibinan jga semakin tinggi..nak tau?



Menara Warisan Merdeka


600.0 m
118 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

Menara ini dijangka akan menjadi bangunan ketiga tertinggi di dunia selepas BURJ DUBAI dan juga MENARA JAM MEKKAH....


P/S : menara jam mekah tu 601.0 m..apa salahnya kalau tambah semeter dua ke...kan dah dapat no 2 ?

Assalamualaikum..



Read more ...

SEGMEN : SAYA NAK 'UP'KAN FOLLOWER SAMPAI TAK LALU MAKAN

Assalamualaikum..tgh jalan2 tgok blog2..pastu terjumpa plak segmen best ni..tgok banner dia? cantik kan? jom kita support segmen ni..nak join? klik sini



angah tag kak mas..
Read more ...