22 Februari 2013

Nasihat Bergambar

Assalamualaikum dan selamat siang..apa khabar ? Macam amna dgn hari jumaat korang? Syukur la..angah baru balik dari sembahyang jumaat terus bukak lappy..haha..so kali ni..angah ada random picture..jom sama2 kita tgok..






Anda faham? Kadang2 ada manusia yg bercakap tak guna otak langsung..Kadang2 bercakap macamlah dia tu pandai segala-galanya..padahal satu fakta pun salah..ish2..tak patut..so..kenalah bercakap berdasarkan fakta yg kukuh lgi tepat..Kebanyakan org sekarang ni dah x macam tu..tambah2 nak dekat PRU..huh...masing2 lawan berdebat..



Yang ni satu lagi benda yg selalu dibuat oleh manusia2 di muka bumi ni..tambah2 bumi Malaysia..pegang2 tangan kononnya nampak sweet..pastu bila org lalu lalang tgok..terasa bangga..ish2..bangga? Bangla ada la..perkara tu kalau dah haram..tetap haram...selagi tak berkahwin...walaupun dah bertunang..nanti x pasal2 dapat anak dulu sebelum kahwin..macam mana? kan dah susah???



Yang ni apa kes pulak?haha..ni jenis yg x reti bahasa...haha..apa hal nak pegang nasihat? Kebanyakan manusia sekarang x faham bahasa atau saja2 buat tak faham..maybe diorang ingat buat benda2 macam tu mmg dapat untung kut..haha :)




Bahasa rojak? Korang faham kan? Kadang2 ramai org Malaysia atau lebih spesifik lagi..org melayu yang menggunakan bahasa rojak..kiranya macam bahasa campur2 la...dah mmg parah dah ni..cakap campur2..mungkin rasa hebat atau lebih kehadapan berbanding org lain..bila cakap bahasa OMPUTIH lagi la terasa bangganya..apa nak jadi?



Dan yg terakhir...kebanyakan org akan buat tak tau dgn apa yg kita nasihatkan..contoh macam yg angah buat ni...haha..dah la buat tak tau..kesian tau *cewah...walau apapun kalau dah rasa diri tu dah cukup matang..seharusnya kita patutnya fikir yg mana yg baik..mungkin kita boleh berubah walaupun perubahan yg kita buat tu simple je...so faham2kan..


P/S :  
       
Tiba2 teringat citer2 best ni..kacang!!

Read more ...

TAK BOLEH BUKA BLOG SENDIRI

Assalamualaikum dan selamat pagi...pagi2 ni angah tension sgt!! sebab apa? GOOGLE CHROME buat pasal pulak dah!!argghh..tension ...nak tau maslahnya mcam mana?


Angah tak boleh bukak blog angah sendiri....hanya home untuk blogger je yg boleh bukak..sama2 jugak dgn blog2 org lain..angah x boleh bukak jugak..




apasal ha?angah tak tahu la pulak..tpi yg pasti angah boleh update blog lgi.sebab angah boleh bukak BLOGGER.COM tpi bila time nak bukak blog tu jadi masalah pulak...tpi x sama dgn blog2 yg berdomain .com..kalau blog2 tu..boleh pulak...camna nak buat? 

Angah hanya nak check komen dgn nak check CBOX..ish2...masalah betul la...penat angah buat macam2 tapi x jadik jugak..ada sapa2 boleh tolong tak?

Apa masalah dan penyebabnya..? sapa2 boleh tolong...angah mmg harapkan bantuan korang..!!

Thanks...


Read more ...