28 Februari 2013

Kunjungan Asing

Assalamualaikum dan selamat malam...alhamdulillah..boleh lagi angah update entry :) Cuma kali nak share dgn korang pasal komen dari TANPA NAMA.Komen yg betul2 buat angah rasa terkejut/happy/pelik.


Korang try tgok kat bawah ni dulu :)







Ada seseorang dari Florida datang jenguk blog angah..wow..hebat..syukur ada jugak dari negara2 luar...yg bestnya dia kata blog angah cepat loading..apakah? Rasanya lambat jugak la..maybe dekat sana punya negara blog angah laju? mana lah tau..haha...tpi thanks untuk itu..thanks jugak sebab kata blog angah ohsem...haha...thanks :)

Korang punya blog mesti selalu dpt kunjungan dari org2 luar kan? Lagi hebat dri angah la tu..haha..angah just impressed sebab komen yg dia tulis nie..haha..itu aje utk malam nie :)

P/S : nak pergi ke tak FESTIVAL WIND ORKESTRA SBP ? Perasaan Berbaur ?






Read more ...

Tahniah Malaysia

Assalamualaikum.. dan salam satu Malaysia..apa khabar? GA angah still berjalan..dan still terima peserta2 baru...so kita lupakan dulu pasal GA tu..sekarang ni..angah cuma tertarik dgn ranking Malaysia..Ya..


Malaysia merupakan sebuah negara yg hebat.Kerana apa? Sebab kedudukan Malaysia dalam ranking Pelancong paling ramai adalah dalam top 10!! Sangat hebat kan? So korang tgok dulu kat bawah nie..



RankCountryUNWTO
Region
International
tourist
arrivals
(2011)
International
tourist
arrivals
(2010)
Change
(2010 to
2011)
1 FranceEurope79.5 million77.1 million+3.0%
2 United StatesNorth America62.3 million59.8 million+4.2%
3 ChinaAsia57.6 million55.7 million+3.4%
4 SpainEurope56.7 million52.7 million+7.6%
5 ItalyEurope46.1 million43.6 million+5.7%
6 TurkeyEurope33.3 million27.0 million+8.9%
7 United KingdomEurope29.2 million28.3 million+3.2%
8 GermanyEurope28.4 million26.9 million+5.5%
9 MalaysiaAsia24.7 million24.6 million+0.6%
10 MexicoNorth America23.4 million23.3 million+0.5%



Walaupun ranking ni untuk tahun 2011,tapi angah percaya yg ranking ni tetap sama/meningkat utk tahun 2012.Sebab apa? Malaysia mmg hebat dri segi pelancongan..Sangat bagus walaupun Malaysia negara tempat ke 9 tapi..negara Asia ke dua!!!

Jom tgok pulak ranking dalam benua asia...Mmg hebat!!

RankCountryInternational
tourist
arrivals
(2011)
1 China57.58 million
2 Malaysia24.71 million
3 Hong Kong22.32 million
4 Thailand19.10 million
5 Macau12.93 million
6 Singapore10.39 million
7 South Korea9.80 million
8 Indonesia7.65 million
9 India6.29 million
10 Japan6.22 million
Malaysia adalah negara kedua!! Kita sudah kalahkan Thailand/Singapura!! Malaysia negara paling ramai pelancong dtg di kalangan negara2 Asia Tenggara!! Cukup Hebat!! Huh Bangga Pulak!!




Tahniah Malaysia.....




Tahniah Malaysia....


Assalamualaikum...nak join GA? KLIK SINI


Read more ...