9 Mac 2013

Segmen Review Blog Terpantas


Assalamualaikum dan selamat malam..







apa nie? malam ni angah just nak buat segmen simple mimple..alang2 dh boring kan...syarat? follow blog angah tu ja...x perlu buat entry..just letakkan link blog anda dekat komen entry nie..senang ja..itu aje..haha..

sape yg tak suka blognya kena review? haha..so cepat2 la hantarkan link blog anda dekat entri ni...

10 blog terawal sahaja....9 malam sampai 11 malam nie!!

tunggu sampai angah tunjukkan komen2 anda :)

SEGMEN TAMAT

TAK PERLU BUAT ENTRI!!!

Read more ...

Festival Wind Orkestra 2013 day 2 part 2

Salam..cerita diteruskan lgi..kenapa angah tak sambung je entri tu? sebabnya angah x mau entri tu panjang sangat..biar banyak entri daripada entri meleret.. :)



Selepas Latihan pagi tu..diorang semua boleh rehat kt dorm..ye la..nk gi mana lgi? dah la kedai tersangat2 jauh..tapi takpa...haha..ada jugak yg bawak lappy..ada macam2 la kt dorm tu..


Pastu bila dah dekat pukul satu..baru diorg siap2 utk ke UUM..hurm..angah? sama jgak..kena bersiap jugak..haha..mana boleh pakaian yg sama kan?haha..


ter'snap' gambar cikgu la plak..haha.ni la cikgu Suffian..a.k.a  cikgu muzik..mmg sempoi cikgu ni....suka buat lawak..mmg best cikgu nie :)


sempat lgi snap gambar depan bas? haha..biaq la..bas sekolah angah jugak :)


tgok kan tengah bersiap2 tuh..dah la panas yg amat..



panas gila kut.


sampai sudah di UUM



bergambar lagi dgn junior..eupho..ada tiga org ja tahun nie..teringat time dulu2..bow tu kaler "merah ang"..




sesi tuning..dalam dewan apa tah...



nie sapa? hurm..sebelum ni..section clarinet semuanya girls...tiba2 ada sorang plak jantan? haha..dia ni form 4 baru..nama? Afiq ja..daripada PENANG FREE SCHOOL..bertuah kan? masuk2 Soksek terus dapat jadi first clarinet...mmg class.dah la solo yg dia mainkan pun sedap..



sesi tuning dalam bilik diraja..diraja? sebab kaler kuning..haha..


nie plak..time diorang perform....mmg sedap..angah terkejut tgok..sebab apa? diorang main sangat sedap kut..

Ascentium : angah suka part intro/ending..sebab ada turbular bell/chimes..baru dgr macam yg original haha..pastu trumpet punya cord sedap..solo woodwinds..mmg best..mendayu..tambah2 bila part Picollo masuk..sedih kut..solo horn..oke jgak!! dn paling best..Eupho!! bunyi korang dh dgr!!!BRAVO!!


Jauh-jauh : intro best...walaupun terkucil sedikit..haha..takpa..pastu nak cakap tahniah clarinet section..kalau tahun lepas tak dgr sangat..tahun ni jelas kut..clarinet second..mmg dgr habis..pastu solo clarinet !! TERBAIKK...trumpet punya note dgr!!! walaupun low note!! percusion tahniah..tempo oke!! walaupun xda vibraslap..tpi tetap ohsem..part flute sangat best..macam bunyi burung..rasa nk terbang..haha..mmg best korang main..part fast..terbaik..!!! ending kalau lgi dramatik mesti lgi best..tpi overall gud!!


hurm..sedih tgok diorang main...angah pernah cakap "Macam  mana nak tau sesebuah lagu tu sedap atau tak..bulu roma akan tegak bila dgr sesuatu lagu tu." Diorang berjaya!! Perasaan ni dulu pernah jadi time 2009,malam diorang berlatih.. angah duk kt atas..dgr lagu LORD OF THE RINGS..wow..nak menangis kut..tpi bila lawan..dh x da rezeki :)

so..teruskan usaha...

nantikan part day 3 :)

Addicted to Music.









Read more ...

Festival Wind Orchestra 2013 + day 2 part 1

Assalamualaikum dan selamat pagi..kali ni angah nak teruskan bercerita tentang FWO..x suka? biaqlah..angah just citer sebab benda ni dah termasuk dlm kehidupan angah...lagipun ni kan diari angah? LOL...

Hari kedua diteruskan bila time subuh tu..angah bangun awal..sama macam junior2 yg lain..tu pon sebab ada org kejut haha...pastu ada yg tidor balik..apa la..haha..so lepas solat..angah ngn junior2 tercinta pun jalan2 dekat kawasan KUPSIS tu...mmg best sekolahnya...jom tgok...


alang2 ada bas kat situ..baik kita snap gambar kan? best2...


dari pavilion KUPSIS...



tgok tu..cun kan? haha..boleh duk buat pose dgn air liur basi :P




haha..macho kan? haha..

haha..pagi tu macam tu je la..citer dia..lepas mandi2..ngn bersiap2 utk latihan terakhir..diorg pun gi ke kelas a.k.a bilik tuning... bilik dia macam kelas2 lain..dan sebabkan tak muat..diorang berlatih kt tempat lain..



Datang awal..rupanya pemegang kunci bilik tu x siap lagi...dan yg bestnya..dekat depan tu ada sekolah apa tah tgh main lagu PILATUS...hurm..best jer dgr..yg pasti sekolah kat depan tu pon sekolah divisyen 2..so junior2 macam takut ..yer la..sekolah tu ada OBOE,BASSON,DOUBLE Bflat TUBA..hah..mmg banyak kut alat...

Pastu terus berlatih..pagi tu diorg kena main sekali ja..x payah main banyak kali..sebab nak rest mulut..rest diri..so angah ada buat sectional sekejap ja..nk perbetulkan skit2..ada jugak salah note dlm satu dua tempat..angah dah betulkan..hurm...



Haha time berlatih tu rindu...teringat time dulu2 berlatih sectional dgn senior2 macam abg Aisyam,abg Afiq,abg Syukur,kak Mas,abg Syafiq...hurm..sedih bila semua tu dah berenti...dah x boleh ulang kan?

Biasalah kan..masa tetap berjalan... :)

Sekian.. :)

Addicted to Music.




Read more ...