15 Mac 2013

2 Budak Chomel

Assalamualaikum dan selamat malam.

Today,angah just nak story pasal dua budak2 yg hot sangat dikalangan budak2 SBP.Angah? Tak lah..angah bukannya hot,tambah2 pendiam lagi kat sekolah.Haha.Tapi antara kami bertiga,ada satu persamaan,yg buatkan kami macam ada gathering setiap tahun.(Wind Orchestra)*padahal x pernah jumpa pun.

Siapakah?Sat,diorang nie sama batch dgn angah cuma lain2 sekolah.Yang sorang tu sekolahnya jauh di Kelantan,sorang lagi dekat Kedah.Angah pulak dekat Penang.Jom tgok.

 

Namanya Munirah Zakaria.Lahir pada 13 Julai 1995 (bulan yg sama dgn angah!!) Dulu sekolah dekat SM SULTAN ABDUL HALIM,JITRA,KEDAH.Budak Band jugak!!Kononnya nk jumpa dekat WIND O tapi x jugak. :) HAHA 
Klik sini untuk link BLOG MUNN

 


Namanya Aisya Fitriah.Lahir 17 Februari 1995.Dulu sekolah dekat Sekolah Menengah Sains Machang,Kelantan.Oboist!!Macam mana angah kenal? urm..dia antara budak2 hot dlm kalangan SBP,pastu ramai yg puji dia main solo Persis.wow,angah pun puji jugak!! Hari tu time angah gi Wind Orchestra ada nampak dia,tpi malas nk tegur,sebab angah rasa dia bukan kenal angah pun,apalah sangat angah nie,*rendah diri sebentar.Just Kidding.Walauapapun..dia mmg sporting!!





Kesimpulannya,semua kami adalah bander's..maksudnya budak2 band,masing2 tau pasal muzik,masing2 sertai WIND ORKESTRA.Masing2 ambil SPM 2012,masing2 cuak dgn result yg nak datang.So harap korang2 bolehlah doakan kami.
Read more ...

Senarai Biasiswa Untuk LEPASAN SPM.


Assalamualaikum dan selamat siang!! Hari nie just nak update utk kawan2 tentang biasiswa yg boleh korang mintak.Banyak kut..Apa lagi tunggu? Cepat la tgok!!







Biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), Malaysia

Biasiswa Majlis Amanah Rakyat (MARA), Malaysia

Biasiswa Petronas, Malaysia

Biasiswa Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM), Malaysia
Biasiswa FELDA, Malaysia
Biasiswa Yayasan TNB, Malaysia
Biasiswa Yayasan TM, Malaysia
Biasiswa Yayasan Khazanah, Malaysia
Biasiswa Yayasan UEM, Malaysia
Biasiswa Sime Darby, Malaysia
Biasiswa Bank Negara Malaysia (BNM), Malaysia
Biasiswa Permodalan Nasional Berhad (PNB), Malaysia
Biasiswa Maybank, Malaysia
Biasiswa Proton, Malaysia
Biasiswa Shell, Malaysia
Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional
Biasiswa Tunku Abdul Rahman
Biasiswa New Zealand Commonwealth
Biasiswa Singapura
Biasiswa UPM-ELS Tun Dr. Mahathir
The UEM Scholarship Programme
Biasiswa Romania
Biasiswa Taylor’s World Class
Biasiswa Astro
Program Penajaan Pendidikan Petronas
Hong Leong Foundation Scholarship Programme
British Council IELTS Scholarship
The Titijaya Scholarship Fund
Western-Australian Government Scholarship (WA Premier Scholarship)
Biasiswa Yayasan TM
AMCHAM-MACEE Scholarship Program
Limkokwing Scholarship Award
Gamuda Scholarship Award
Program Tajaan Pendidik Malaysia Airports (ESP)
The Star Education Fund
Securities Commission Malaysia Scholarship Award
Program Tajaan Khazanah Global
Japanese Government (Monbukagakusho: MEXT) Scholarship for Undergraduate Studies
Biasiswa Endownmen Universiti Teknologi Malaysia (UTM)
Bank Negara Malaysia Scholarship Award Academic Session
Sin Chew Daily Education Fund
ASEAN Scholarships for Malaysia
Read more ...

Tutorial : Facebook Like Button

Assalamualaikum ...


"Angah boleh tolong ajar tak cara letak FACEBOOK LIKE BUTTON dekat blog??"

Untungkan bila ada org tanya kita.So angah nak share jugak caranya.Senang je,follow arahan kat bawah nie.As simple as that.


1. Dashboard => Design => Edit HTML => Jangan lupa TICK kotak Expand  Widgets Template .
2. tekan CTRL+F and search for this code :


data:post.body



3. Jumpa tak ?? kalau jumpa , then copy code kat bawah ni ,
     and paste dekat BAWAH code kat atas ni ok .

<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>

4.Preview dulu jadi ke tak .. kalau jadi, then save je.. . thats all.. senang kan?


*PERINGATAN = Kpd sesiapa yang hendak COPY code dalam tuto nih , buat mcm ni :**
TEKAN = Ctrl+C (serentak)!

Read more ...