30 Mac 2013

JANGAN TAKSUB SANGAT!!


Assalamualaikum dan selamat malam.Rasanya dah lama angah tak menasihat-nasihat antara kita.Yer..bila angah jalan2 dgn family...macam2 yg angah dapat tengok..keadaan sekeliling.So angah nak gitau korang jugak.Moga2 korang jugak turut mendapat pengajaran.


KeTAKSUBan seseorang terhadap sesuatu.Yer apa yg angah tgok sekarang ni,dekat kawasan kejiranan rumah angah.Ada geng2 yg taksub terhadap satu parti politik ni.Disebabkan ketaksuban yg amat sangat,mereka2 tu telah pun membuat onar kepada pihak satu lagi,macam meMULAUkan,bakar rumah,bakar bendera,langsung tak bertegur sapa.Apakah ini?

Janganlah sebab taksub sangat sampaikan silaturahim putus macam tu ja.Ish kalau dah macam tu,dah tahap teruk,kita sepatutnya guna cara lain,bukannya dengan merosakkan harta benda,putuskan hubungan silaturahim..Ingatlah bahawa kita adalah khalifah di muka bumi,so tunjukanlah sifat2 khalifah tu.Jangan memburukkan lagi taraf manusia di depan binatang. 







Satu lagi masalah,suka update status dekat media sosial,macam FB/TWITTER dgn yg lain2.Sepanjang masa mesti wajib diupdate.Apakah??Perlukah update sampai macam tu sekali?Dan angah pasti org yg selalu update mesti akan mendapat likers yg banyak.

So dengan macam tu,mesti individu tu dah rasa macam retis??Ish2..kau update ke,tak update ke..rasanya sama ja..mesti ada yg akan kata "Suka hati la,hak aku!!" mmg itu hak anda,tapi ingat bahawa daripada update macam tu,baik updatekan pahala dengan berdakwah,baca QURAN,atau update status yg memberi pengajaran..bukannya update pasal perjalanan kehidupan. take note. 





Nie satu lagi,ramai org yg selalu cakap pasal aurat wanita,tapi aurat lelaki jugak kena jaga!! Bukannya apa,sebab aurat lelaki senang sangat nak jaga.Mesti tau kan?? So takkan yg tu pon tak boleh jaga?? Selalu tgok time pergi pasar malam ka,shopping mall,mesti ada.

Ingatlah bahawa dgn berbuat macam tu,anda telah menambah dosa kepada diri sendiri dan jugak org yg tgok aurat tu.Tak ke berdosa berganda2??? take note kaum adam!! 


p/s : SENYUM TAK PERLU KATA APA-APA....











Read more ...

PROMOTE JGN TAK PROMOTE

Assalamualaikum dan selamat hari sabtu!! Erm..apa nak story?? Dah lama angah x update blog..sejak kakak angah merampas internet dri angah..So means that angah tak bukak FB/BLOG/TWITTER..sedihkan?? tapi takpa..boleh la angah tgok TV jugak..tak la TV tu jadi barang yg membazir je..

TEKAN BANNER UTK JOIN
Angah nak promote la jgak..ramai yg dah join..tpi angah nak lagi ramai yg join,segmen simple2 je..lagipun harap2 ramai join...hadiah pun best jgak..so angah jemput semua bloggers utk join..senang gila nak join..ni first time angah buat segmen guna cara macam kak MIA..haha...

Lepas habis segmen ni,angah nak rehatkan blog selama 5 hari,angah nak edit blog,nak tukar semuanya..haha...:) dah nak masuk bulan baru,so kena la tukar lagi kan??

Sekian..
 
 


Read more ...