7 April 2013

SENARAI HADIAH GIVEAWAY BFF FOREVER





Ini adalah senaraai hadiah2 utk GA kali ini.Lumayan kan?? Korang nak yg mana satu??So angah harap korang join lah GA nie :D...haha :D..nak join??



1.TOPUP RM5 x 1 by FIQA
 

2. 1 tudung x 4 pemenang oleh ERNY

Pashmina


3 colour brown pashmina


bawal print



selendang


3.JAM tangan x 1 oleh RIEYA


*sekadar ilustrasi

4.Keychain x 3 oleh AKMA


*sekadar ilustrasi

5. TOPUP RM3 x 2 oleh SHAKIRAH




6.NOVEL TERBARU x1 oleh FIK


Read more ...

PENGUMUMAN UNTUK SEMUA BLOGGER!!

Assalamualaikum dan selamat siang..pengumuman!!! :D

Apakah pengumuman itu?? Haha..sebenarnya tak lah mengejut sangat..biasa2 ja..angah just dalam rancangan nak buat giveaway...GA apa?? GA yg special..dan yg paling best..ringkas..tak susah mana pun utk korang..




Kalau sebelum ni banyak syaratnya..tpi kali ni.simple as that..tpi hadiahnya pulak meletup..so angah harap korang join la oke..sebab GA ni jugak utk angah tolong kawan angah,seorang blogger baru...

Kalau korang sudi join,just tinggalkan komen di entri ni,harap ramai la yg sudi.. :D

Nantikan entri tentang GIVEAWAY tu dalam masa yg terdekat :D....


 
 
 
Read more ...

SAYA NAK REVIEW BLOG KORANG!!


Assalamualaikum dan selamat sentiasa.Dalam sibuk2 angah ni.rasanya angah nak blogwalking ke blog2 ohsem lagi best..tpi macam mana eh??So angah rasa baik angah buat review blog..ya..sambil2 tu boleh angah promote blog2 diorang sekali :D


TAMAT




Cara2 : Follow blog angah/like fanpage/ add GOOGLE PLUS..
Paste link blog anda dekat coment entri nie!!dan komen bahawa anda sudah follow + like fanpage+ add Google Plus :D itu aje..senang kan??

Contoh komen :  http://diarijejakahangat1.blogspot.com,sudah follow blog anda/like fanpage/add GOOGLE PLUS... 
                         

hanya 20 blog saja yg akan dipilih :D senang dan mudah2..cepat2!!!Kalau ramai yg join means angah kena buat pilihan :D *macam cabutan bertuah ? 

TAK PERLU BUAT ENTRI!!! 


Tarikh tutup?? 10 April 2013 

Angah akan publish komen bila dah tamat iaitu pada tepat 10.00 malam 10 April 2013

Alhamdulillah.dah ramai yg join!! tapi angah still x mo publish lagi komen korang..sebab kena tunggu tarikh tutup :P....satu lagi kalau dah banyak sangat penyertaan,means angah kena tutup awal la...hahah... 

Ada jugak yg bagi entry/buat entry..ish2..apa yg angah nak adalah link blog anda+ ayat2 yg angah dah buat kat atas tu :D please..oke.. 

TAK PERLU BUAT ENTRI!!! 


TAK PERLU BAGI ENTRY!!!

BAGI LINK BLOG ANDA SAHAJA!!!





Angah akan masukkan korang semua ke dalam ruangan blogwalking... :D So secara tak langsung blog korang2 akan tersenarai dlm list tu,+ menampah rkan2 blogger baru!! :D

Read more ...

Ilmu/Ayat Melayu Zaman Dulu Memanggil Langsuir | Pontianak

Jangan Baca nanti gerenti tak ada apa-apa! Dan Jangan percaya/amalkan pulak. :D




Ayat ini dikatakan mampu memanggil Langsuir/Pontianak. Ianya salah satu ilmu dan cara pawang zaman dulu untuk memanggil. Dikatakan ayat ini diambil Oleh Pawang Dato' Amarabangsa Wiraja/Wijaya. Nak cuba? Kalau berani dipersilakan, kalau lemah semangat abaikan je la.







Olaf Winstedt ade satu sifat buruk. Bila dia ditugaskan ke negeri2 FMS... dia tak buat keje... instead, dia selongkar istana2 Melayu and study psal manuscript2 lama..

In 1909 dia tulis dalam satu unpublished Journal by Asiatic Society.. ilmu memanggil pontianak. Recorded from account of Dato' Amarabangsa Wiraja/Wijaya.. sorang pawang yg amat ampuh zaman tu dari Temenggor.. sometimes in 1850's

Itu "Ilmu panggil pontianak".. klu ilmu "Halau dia balik".... tak pulak dia ajar... So... pepandai korang la.Angah just share utk pengetahuan korang.. :D


SUMBER : SINI




Read more ...