21 April 2013

Poli+ tikus?? = POLITIKUS??

Assalamualaikum dan selamat malam..


Nampak gambar atas tu??Means??haha..mesti korang inagt entry pasal politik kan??Yup..just nak share dgn korang..

What actually happens at my hometown..Macam ni,ada puak2 yg berbeza parti..mmg la..semua tempat akan ada camtu..tpi yg peliknya...ada satu puak ni yg ber"perangai" pelik.Pelik macam mana??

Nak tau,penuh dekat laluan nak masuk taman rumah angah dengan pelbagai replika yg pelik2..tpi takpa la..asalkan replika tu tak mengganggu angah sudah la..cuma yg angah tak suka dari segi silaturahim..ya..nampak macam makin truk..sebab katakanlah..ada sorang pakcik ni yg geng kepada pihak lain...datang kt kedai makan tu,pastu ada pulak ramai geng2 puak yg lain...dihalaunya pakcik yg geng satu lagi tu..kenapa??

Kenduri kendara,kenduri yg diadakan betul2 beberapa rumah dari rumah si polan ni...tapi yg sedihnya dia tidak dijemput ke majlis kenduri tu,satu family..kesian sangat...
Geng bini2 sedang bersembang..tiba2 datang sorang makcik yg suaminya geng kepada pihak satu lagi..malangnya makcik tu terus diboikot mereka....sedangkan beberapa bulan sebelum tu..boleh aje nak bersembang sekali..

Khemah Parti,ya ada khemah2 parti dekat taman angah ni..cuma yg menjadikan keadaan tak begitu best adalah bila ada replika meriam yg betul2 dituju kepada khemah satu lagi.Apa ni??Angah rasa macam tak rasional pulak bila buat macam tu..ye la..sebab dah tunjukkan dekat semua org bahawa parti tersebut kalau ada meriam sebenar pun mesti ditembaknya ke khemah tu.

Apa yg angah cakap ni berdasarkan apa yg angah tgok,angah nampak dan angah perhati..bukan apa..kita bukannya sokong mana2 pihak cuma janganlah jadikan politik tu satu benda yg buruk,yg sangat org2 tak suka....jangan jadikan politik tu cabang ilmu yg teruk..

Politik adalah cabang ilmu yg baik,suci dan murni..tapi dengan berlaku2nya semua ni,sedikit sebanyak dah mempengaruhi golongan pelajar macam angah untuk mengatakan bahawa POLITIK ADALAH TERUK.

Tak boleh ke kita berpolitik dengan cara yg baik??Saling salam2..bertegur sapa..bantu2 bantu..apa yg angah tengok dekat TV tempoh hari..dimana time Pendaftaran Calon tu..best tgok diorg boleh bersalam2..bergambar sekali..senyum sekali..dekat atas pentas tu...:D nampak dimana POLITIK ADALAH SESUATU YG MURNI..

So angah harap.. supaya masing2 boleh berubah...mungkin angah tak sempurna..tapi kita perlu mencari kesempurnaan itu..walaupun apa yg angah bagitau ni..tak mampu seluruh rakyat Malaysia tgok..tapi apa yg penting..still ada  peratusan  rakyat Malaysia yg tgok/baca cerita ni...walaupun sedikit...

Sekian..
 
 
 
 

Read more ...

Para Pemenang GIVEAWAY BFF FOREVER*true




Assalamualaikum dan salam sejahtera.Alhamdulillah..akhirnya sudah berakhir GA BFF FOREVER yg angah dan kawan baik angah rancang utk buat...Alhamdulillah jugak sebab ramai yg join...100 lebih yg join...thanks...
 

So kali ni angah nak umumkan pemenang2nya...macam mana angah pilih???Mesti korang tertanya2 kan??Ha..angah pilih menggunakan khidmat adik beradik angah..kami buat cabutan bertuah...haha.tak mau guna RANDOM.ORG..sebab entah la.. 

*Check entry korang punya number kat sini
1.TOPUP RM5  by FIQA
34.
2. 1 tudung x 4 pemenang oleh ERNY
Pashmina : 24.
3 colour brown pashmina :98.
Bawal print : 69.
Selendang :39.
3.JAM tangan  oleh RIEYA
65.
4.Keychain  oleh AKMA
9.
26.

5. TOPUP RM3  oleh SHAKIRAH
74.
93.
6.NOVEL TERBARU  oleh FIK 
48. 


Macammana pulak dengan top refferal??Ha..nasib baik ada jugak..kalau tak angah rasa macam nak biarkan je..tpi dah berjanji...so angah berikan hadiah ni kepada pemilik entry nie..Tahniah sebab jadi top refferal..
Nak kena print screen ke??X payah la kut...tapi secara jujur & telusnya...angah nak bagitau..mmg dia yg menang.. :D 
 Hadiah utk TOP REFFERAL.
 Keychain oleh AKMA
28.



*HADIAH BOLEH DITUNTUT DARI SEKARANG !!SEMINGGU SAHAJA UNTUK DITUNTUT!  KALAU TAK TUNTUT JUGAK,TUKAR PEMENANGLAH!! :)
So kesimpulannya...apa yg angah nak cakap..thanks kepada semua yg sudi join..kepada yg tak menang tu..sory..bukan apa sebab nombor entry korang tak bertuah..maybe bukan rezei korang lagi..kepada yg menang tu  tahniah...

Harapannya supaya lepas ni,tak ada sapa2 yg nak marah2 or bash or nak mengutuk angah oke!! :D harap2 semua berpuas hati dengan keputusan yg angah buat.. :D 
Read more ...