1 Mei 2013

3 PICTURES SHOW EVERYTHINGS


Assalamualaikum..
Photo: solat itu TIANG agama

♥ Like | Share | Komen ♥

p/s - JOM LIKE PAGE DAKWAH NI ---> Pembekal Quran Digital & Jam azan <3


SOLAT...Solat itu tiang agama...ya..Dalam Islam ni..ada banyak kemudahan...tak kira kita sakit...atau dalam keadaan musafir sekalipun...kita tetap boleh bersolat..Tengok gambar kt atas..fahaminya.... :)


Photo: :)

psst: yang tengah online Jom LIKE My Favourite Perfumes <3

Faham tak kata2 diatas...bagi angah nak faham kena baca banyak kali..haha..ya..hidup dengan rasa senang..tanpa banyak halangan yg remeh temeh.. :D


Photo: Mak ayah membesarkan kita dari kita kecil; masuk tadika, masuk sekolah, masuk universiti. Kebiasaannya kita ditanggung mereka sehingga umur awal 20-an. Diberi makan minum, diberi duit poket. Bayangkan gaji mak ayah kita (majoritinya) yg tidak sebesar mana itu mampu dengan cukup menampung perbelanjaan anak-anak mereka, mungkin 5-6 orang anak 1 famili. Anak di sekolah diberi wang belanja harian, mungkin RM1-5 sehari. Anak di universiti diberi wang belanja bulanan, mungkin RM300-500 sebulan. Apabila dikira jumlah perbelanjaan sehingga umur itu, sudah cukup banyak bagi seorang anak belum dicampur belanja silat, taekwando; belanja tuisyen dan lain-lain. Tetapi tetap masih cukup untuk semua anak.

Apa balasan seorang anak? Belajar pun tak cemerlang mana. Malas buat itu malas buat ini tapi masih meminta-minta kepada ibu bapa. Malulah sikit wahai anak-anak sekalian. Nak minta lebih, usahalah sendiri; buat bisnes kecil-kecilan contohnya. Kalau tak dapat meringankan beban, usah menambahkan beban. Bila sudah menginjak dewasa, sudah bekerja, ingatlah jasa ibu ayah. Diri ini pun bukanlah anak yg baik, sama-sama kita beringat. Jadilah anak yg bersyukur; walaupun 'kuantiti'nya sedikit tetapi kita rasa banyak, cukup kerana 'kualiti'nya yg tinggi. Berusaha & bersyukurlah! Alhamdulillah 'ala kulli hal

psst: yang tengah online Jom LIKE My Favourite Perfumes <3


IBU..sayangi ibu anda..kerana pelbagai benda/kesusahan sanggup IBU lalui..semata2 untuk membesarkan kita...selalulah berdoa kepada Allah..agar IBU kita sihat senantiasa..

 MOTIF :
angah tunjukkan gambar2 ni..supaya terdetik di hati kita...mesti ramai antara kita yg leka...dengan suasana politik...dengan keduniaan....tanpa menilai harta2 benda yg sekecil sebegini..Ingatlah bahawa kadang2 kehidupan kita bukannya selalu dilimpahi dengan kejayaan....kemasyuran...

PEACE :) 



Read more ...

TERUKIR DI BINTANG



Assalamualaikum..dan selamat malam...thanks semua...

Actually..minggu ni angah still mencari header yg sesuai..yer la..cer korang try tgok kat atas tu!! :D lawa ke headernya??Ha...tak kan?? So angah nak buat sendiri/suruh org tolong buat..

Ada sapa2 nak tolong??


Sekian.. 
Read more ...

Simple Giveaway By Nina dan Hani

Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .
Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani  &  Sponsor (diperiksa)
  2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
  3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
  4. Like -->
  5. Klik Sini ---> Tolong Jujur  LINK 1  ---> LINK 2
  6. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*

credit: Kak Mia Liana

Hadiah yang bakal dimenangi ialah :


  1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA & 3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
  2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
  3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
  4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger 

Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

Syarat yang senang kan ? Jom Promote dan menjadi Top Referral . Hadiah tentu akan menjadi milik anda !
Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !
Read more ...

OHSEM Giveaway by Ayna






Di mana ada __nasi_____ di situ ada ______lauknya_


Read more ...

JAMBATAN ANTARA TERENGGANU & SABAH



Assalamualaikum dan salam satu Malaysia..Sungguh tak disangka KERAJAAN MALAYSIA ingin membina jambatan dari TERENGGANU sehingga ke SARAWAK..ini akan menjadikan jambatan tersebut sebagai jambatan terpanjang di dunia..dengan kepanjangan yg menjangkau 1000 KM...

Jom tgok gambarnya di bawah ini..sungguh cantik..dengan ada 20 hentian RnR..telah menjadikan jambatan ini sungguh unik!!!Dengan kos yg berharga 13 Trilion Ringgit...telah menletakkan nama Malaysia di mata dunia!!

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V







Jangan Marah!!

Gurau2 Hari Pekerja
















Read more ...

BLOGGER POPULAR???BLOGGER CIKAI????

Assalamualaikum...urmm..pagi2 lagi dh sibuk update blog..haha..bukannya pa..selalunya bila pagi2 ni..idea akan dtg..betul ke????

Apa yg angah nak cerita adalah tntang BLOGER..apakah itu?... rasanya semua org tau kut....rata2.. pembaca sekarang ni mesti adalah blogger...tak kisahlah newbie...mcm angah atau...otai mcm...sapa2 je la...

What can i see adalah...ada blogger yg nak sangat followers dia beribu2...tapi bila buat entry..hampeh je..means tkda kualiti..angah tk cakap yg entry angah berkualiti..cuma atleast angah try jugak..tpi sesetengah blogger ni...asyik nk tambah follower je...ataupun nak jadi Popular...

Sesetengah pulak...suka sangat nak menang dlk segmen/ Ga...selalu sangat join sampaikan bila kita nk blogwalking...mencari entri2 terbaik..yg kita jumpa hanyalah entri Segmen.....

Menambah follower tu angah tau penting..ye la kalau kita dah follow so...mesti senang nk blogwalking kan?.. tapi sepatutnya kena ada jugak entri2 best..barulah senang+ ramai org nak terjah blog korang...

SEBENARNYA angah tak kisah pun kalau blog seseorg tu..takda entri berkualiti...cuma yg angah risau kalau2... org naik jemu bila tgok blog tu asyik dengan entri2 mcm GA\ segmen...

Melainkan kalau blogger tu sudahpun mempunyai pembacanya sendiri...kalau macam tu..tak apa..lagipun kita dah ada tapak sendiri dalam blogging ni....so apa pun yg kita post..readers tetap akan baca...tak gitu2?..

Entri ni bukanlah nk burukkan mana2 blogger..cuma angah just nk nasihat...angah pon bukannya hebat mana pun..still merangkak lagi dlm dunia blogging..nasib baiklah ada senior2 blogger yg sanggup ajar angah..bantu angah...

Nasihat just utk diri sendiri+ mereka yg baru berjinak2 dlm dunia blogger..a.k.a blogger newbie....

Sekian...

P/s : angah just beri pendapat..korang pun boleh bgi pendapat jugak...komen je...

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

PEMENANG BLOGLIST MEI BY DJH




Assalamualaikum dan selamat hari pekerja!!!Walaupun angah bukannya bekerja pun..sekadar menganggur.. :D haha..update kali ni tentang BLOGLIST!! ya..segmen bloglist yg sudahpun tamat..

So angah just nak umumkan BLOG2 yg akan masuk ke dalam bloglist angah!! Jeng2..alhamdulillah..ramai yg join....Inilah antara blog2 yg berjaya masuk dalam bloglist angah!!
KELEBIHAN MASUK DALAM BLOGLIST DJH??

  •  First,blog2 yg tersenarai akan mendapat trafik dari blog DJH sebab angah akan blogwalking ke blog korang setiap hari..tu pon kalau korang rajin update + story best2!!
  • Second,pembaca2 blog angah juga akan masuk ke blog korang melalui bloglist...secara tak langsung..blog korang akan bertambah pembaca.. 
  • Third,apa eh?? Ha...kalau korang buat  atau join GA/SEGMEN angah akan  sertai semua GA/SEGMEN korang tu..sebab tu angah letak blog korang kat senarai BLOG..

TAHNIAH KEPADA KORANG YG BERJAYA




  • http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://resipidarihati.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://aennpunyerbelog.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://fareastfaiz.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://speedfreaktanthrum.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://www.syuhadasalleh.my/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://therosputih.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://eryati.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://ynarazali.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://duniaitusfera.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://www.monologseoranghamba.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://manifestasisanubari.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://mizzkeyna.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://ahmadsollehin.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh_495.html
  • http://nmalazamzuri.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://coretansimasdiey.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://qasehsaifudin.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://www.nurdzafirah.my/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://borakborakzero.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://misssimple30.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://dieja-chocolatelover.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://www.mhakimfaiz.my/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://www.belogcikkumbang.tk/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://walkstatic.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://myraalies.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • http://aynasyafiqah.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  • Kepada yg tak berjaya tu..takpa..cuba lagi..mungkin untuk bulan DEPAN..so thanks kepada yg join... :D 

    P/S : sebenarnya semua yg join SEGMEN tu masuk dalam senarai bloglist lah!! :P lagisatu...ada antara blog2 tu..yg kemungkina tak keluar story2 dia..maybe sebab guna blogskin?? :(

    Read more ...

    Segmen " Saya Nak Header Free " by Cik Sherry






    Saya nak header free dari Blog Gadis Berbaju Kurung kerana 

    saya perlukan header baru..kalau tak caye..tgok la kat atas tu..:D rasanya yg tu hanyalah temporary..syukur sangat bila ada segmen macam ni.. saya harap sangat dapat/menang..saya nak header yg comel..
    Lagi satu,saya sekarang ni baru jer habis edit blog..cuma header je yg saya tak ada lagi.. saya just berharap pihak penganjur dapat berikan saya kemenangan.. *cewah..

    InsyaAllah..


    Read more ...