16 Mei 2013

AWAS!! MAKANAN TERSEDAP DUNIA



Assalamualaikum dan salam sejahtera.AWAS!! kepada sape2 yg kenyang kalau rasa yakin nak tgok lagi kat bawah ni..boleh la.. entahlah..kalau yg takda apa tu..jom tgok sama2 :D



KERA BAKAR DISALUT MADU

Makanan yg sangat sedap kononnya..tgoklah muka binatang tu..sedih? gembira? entahlah yg penting..korang suka? suka ke? angah surely takkan suka!! :(




OTAK HARIMAU BERSAMA DAUN

Nampak macam sedap..ala2 mentah..kalau makan tak ke terpercik nanti? habis kat muka??entahlah..yg sure korang mesti nak kan?? nak ke tak??




SATE %$#^#%&

Tak tau nak describe macam mana..nampak macam ular yg kecik tapi?kadang2 nampak macam something $&$* ja..entahlah..nak rasa? angah syorkan tak payah la..kalau nak jugak..entah la.. 


MENTAH RATAH

Kadang2 kalau makan makanan dalam mentah2 pun sedap jugak!! YER KE?? entahlah..angah tgok akak tu sedap ja makan..ish2..kalau angah baik goreng dulu..ni siap ada bulu2 lagi..KEPALA pun still ada kat situ!! advance la AKAK ni..




TIKUS SALAI

Ha..yg ni baru nampak sedap..Sedap ke?? entahlah...tak terliur pun sebenarnya...angah lagi sanggup makan sayur2 hijau..daripada makan benda alah ni..tapi buat masa sekarang ni...sayur2 tu angah tak makan..angah just makan lauk2 macam ayam.. :)



KEK BESDAY

Yg ni pulak?? korang suka?? bagi angah..angah sangat suka..even dah lama tak makan kek..rasanyala..siap ada strawberi lagi..wow..sure sedap sangat!!



SATE AYAM

Wah..satu lagi makanan feveret angah...suka gila makan sate..tapi tak la makan selalu...cuma time ada duit lebih ja...haha...angah suka sate yg gemuk2..pastu cicah kuah!!! best2 :D

So yg mana satu makanan feveret korang??Hahah..korang pilihlah..nanti angah bagi...haha..lawak ja :D

Sekian..
 
Read more ...

SELAMAT HARI GURU



Assalamualaikum dan salam sejahtera...berkenaan hari GURU..so angah nak story jugak la pasal sekolah2 yg angah pernah belajar..nak tau??Ni antara sekolah2nya...

 

TADIKA ISLAM KUALA KANGSAR,PERAK
SEKOLAH KEBANGSAAN SULTAN IDRIS II,KUALA KANGSAR,PERAK
SEKOLAH KEBANGSAAN BERUAS,PERAK
SEKOLAH KEBANGSAAN SUNGAI KARANGAN,KEDAH
SEKOLAH MENENGAH SAINS TUN SYED SHEH SHAHABUDIN,PULAU PINANG
SEKOLAH MEMANDU GABUNGAN,PULAU PINANG

Banyakkan sekolah angah??...bila dah banyak tukar sekolah so banyak lah guru2 yg mengajar angah..so apa yg penting angah nak cakap something utk semua guru2 :D

Selamat HARI Guru buat semua guru2 yg telah mengajar saya secara formal mahupun tidak formal..saya ingin meminta maaf jikalau banyak membuat kesalahan..restuilah saya...halalkan ilmu2 cikgu..saya doakan semua guru2 akan sihat sentiasa dan dirahmati ALLAH SWT.

SELAMAT HARI GURU!! :D 

Angah jugak nak minta maaf dekat seorang GURU yg sangat angah hormat/sayangi dan angah anggap macam parents angah sendiri...time kat sekolah..angah sangat2 hormatkan dia..bila dia keluar sekolah..angah sedih...tapi bila angah dah keluar sekolah..ada konflik pulak...so CIKGU SMEE..saya nak minta maaf kalau ada buat salah dengan cikgu!! :(


 
Read more ...

1ST BIG GIVEAWAY DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA


Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?

Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini

Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^ 
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe).. 
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!

Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!! 
50 pemenang utama di cari!

Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan
(Seandainya korang menang Hadiah GA dari Sponsor yang terlibat dan didapati korang tak follow Blog/ like Facebook /add friend Facebook sponsor tersebut, automatik hadiah akan terbatal dan digantikan dengan pemenang baru)

Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog.
2) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
3) Follow, Add Friend dan like sponsor.
4) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
5) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]  


Follow Blog Sponsor


WEEWEENNIE (follow guna Button, bukan Widget) 


Like Fan Page Sponsor





 Add Friend Facebook Sponsor


BEUTSKIN ESSENCE DATYN MIA 
NATURACTOR COLLECTIONS 
CAPTURE BOOTH 
MAKAN COKELAT ZAI 
NATURACTOR COSMETICS 
(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)
MAKAN COKELAT ZAI 
NUR IZZUREEN 
SITI NOR AMIERA 

Klik Iklan Sponsor 
 (tunggu sehingga habis loading)


http://bit.ly/14ZrpY1
 http://bit.ly/ZP9QVX
http://my.sharings.cc/syaika/share/SmoothManageable/
http://my.sharings.cc/syaika/share/LibresseShineOn

Follow Twitter 



Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral x 1

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + Percuma Baucer RM50 bagi pembelian Kad Kahwin
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


 Hadiah Cabutan Random.org


Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang
Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang 
Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH

Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 120!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?
Tunggu! *-*

Tarikh Tamat  : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013

Sekian Terima Kasih 

 
*
Read more ...

BANGLASIA??




Assalamualaikum dan salam sejahtera..apakah ini?? negara baru?? Well....pendapat angah adalah..sebagai seorang penduduk di MALAYsia..kenalah faham..apa itu MALAYsia..kan ada perkataan MALAY kat situ..tak ada pun perkataan CINA??INDIA?? bukan nak tunjukkan racist cuma naks edarkan bahawa MALAYSIA milik MELAYU..

Tak kisahlah kalau nanti ada lagi blogger datang pastu kata angah ni racist..kalau angah racist pun sebab angah sayangkan kaum MELAYU sendiri..Kalaulah nenek/tok moyang kepada saudara di atas ni masih hidup..sure tgh menangis..sebab cucu cicitnya tak faham erti menumpang di tanah org lain...

"TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA.." well..org2 macam diatas ni patut sedar..tak salah kalau kita semua duduk kat negara ni hidup aman damai..tak payah gaduh2..sedar tak?? bila saudara ini buat poster macam ni..kan dah marah satu kaum??well..tau la kalau korang nak lari boleh ja pergi ke negara asal..same goes to INDIAN...tapi org melayu?? inilah tanah kami..

DALAM matapelajaran SEJARAH pun dah tulis kat dalam tu..pasal semua ni..sebab tu la subjek sejarah sangat penting..inilah akibatnya bila SEJARAH DILUPAKAN..."Sesiapa yang melupakan sejarah pasti mengulanginya”Ingatlah wahai manusia..even berlainan agama..tapi kita semua still manusia..

TAK BOLEHKAH HIDUP DALAM KEADAAN AMAN??? 
 
 
Read more ...

1st BIGGEST GIVEAWAY BY O.S.M


Assalamualaikum...




dah print screen..




BUKTI DAH LIKE + FOLLOW TWITTER :D





dah like2 semua tu..cuma tak sempat nak bagi komen..:(



HADIAH2!!

TOP REFERRAL
1st : PATUNG ELMO (SEDERHANA BESAR) , PEPLUM/TRIBAL BLOUSE/TRIBAL SHAWL ,
TOPUP RM 10 , KOMIK , BUTTON I <3 BLOGGING

2nd : PEPLUM/TRIBAL BLOUSE/TRIBAL SHAWL , TOPUP RM 5 , BUTON I <3 BLOGGING

3rd : PEPLUM/TRIBAL BLOUSE/TRIBAL SHAWL , KOMIK , BUTTON I <3 BLOGGING

TAMBAHAN : KALAU NASIB ANDA BERTUAH ANDA MUNGKIN DAPAT HADIAH TAMBAHAN IAITU  T-SHIRT I <3 BLOGGING 

SAGUHATI *EHH , HAHA
TOPUP 10 x 3
TOPUP 5 x 3
KOMIK x 5
LE' MUSTACHE NECKLACE x 2
OTHERS NECKLACE x 2
SHAWL x 2
PASHMINA x 1


Read more ...

Contest Precious Prince and Princess




TEKAN BANNER KALAU NAK JOIN!! :D

Done ikut syarat semua..

ini hadiah2nya..menarik wo!!!!

One; Tribal Shirt for Boy. Tribal Shawl for Girl.
Two; Superman Shirt for Boy. Superman Long Necklace for Girl.
Three; Top-Up RM 10 for celcom/maxis/digi user only.
Saguhati 3 orang; Top-up RM5 for celcom/maxis/digi user only.



Tentang BLOG DJH??

Sebuah blog biasa2 tentang kehidupan saya..serta tentang info2 + masalah dunia..wahhh?? haha..sekadar blog biasa yg tidak mengejar populariti... :D sekian..

MANGSA TAG : +Omar Farhan  +Muhammad Azri 
 
Read more ...