19 Mei 2013

SAYA JADI PENYANYI



Si A : anak pakcik dapat kat mana?
Pakcik : Uitm..
Si A : owh..amik kos apa? dapat kat mana?
Pakcik : amik kos Muzik..dapat kat Shah Alam.. 
Si A : oh..anak pakcik jadi penyanyi la kan? sedap ke suara?

Assalamualaikum dan salam sejahtera..still lagi dalam mood UPU..+ result..baca dah dialog kat atas tu? hurm.. itulah dialog siang tadi yg angah dgr antara my father dgn sorang mamat kedai komputer..well..pegi kedai tu sebab nak print barang..dan selesai dialog tu angah just buat muka selamba ja..

MUZIK bukannya semata2 jadi penyanyi..bukan semata2 nak jadi popular...yg tu ja mamat tu tak faham..kesian kan..asal sebut DIPLOMA SENI MUZIK mesti penyanyi..ish2...tak semestinya..yg tu kalau seseorang tu pilih vocal..angah?? angah tak mau la..suara bukan sedap pun..walaupun dulu pernah jadi tekong nasyid sekolah..haha..:P tak mau2..

Angah pilih instrument...instrument apa?? nantilah angah ceritakan..sebab angah still kompius nak amik instrument apa..so nantilah decide asalkan angah dah buat pilihan yg angah rasa tepat dan padat..haha..



Ni la surat tawaran..semua butiran ada kat situ..perasaan?? tak sabar..haha..agak excited tapi memikirkan macam2 benda nak kena sediakan..dan yg paling penting..DUIT!!so..angah kena jimat2 dulu la :D haha..oke2..itu ja yg angah nak ceritakan..

Sekian..

 
 
 
 
Read more ...

Segmen : Blogger Pilihan Saya By ALS





jom join..tekan banner..
Read more ...

JALAN YG PANJANG




Assalamualaikum dan salam sejahtera...setelah memikirkan segala2nya..akhirnya angah rasa angah dah dapat keputusannya..ya..setelah entri semalam..yg dapat macam2 komen berguna...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v
Angah dah buat KEPUTUSAN untuk teruskan dengan BIDANG MUZIK.Mesti ada yg kata"lecehlah...","ish2 teruk budak ni.." ,"muzik tu takda market la dik oiii!! ".
So apa yg angah boleh kata adalah..muzik tu adalah luas..ada vocal/persembahan/instrument..dgn macam2 lagi..apa yg angah pilih adalah instrument..angah nak belajar benda tu...tentang orkestra semuanya..sapa kata takda market?? angah tgok sekarang ni guru muzik sangat diperlukan..kalau tak boleh dekat sekolah2 kerajaan..boleh ja kalau angah nak jadi pengajar dekat YAMAHA MUSIC SCHOOL..

Lagipun apa yg angah nak belajar bukannya nak mengejar populariti semata2..takdanya..angah just love music..maybe org akan kata "kalau ambil kos lain pun boleh je nak belajar music secara sambilan..". tapi bagi angah..angah dah try jadikan music tu sebagai sambilan time sekolah dulu..tapi?? tak boleh sebab angah suka muzik.. yg ke arah orkestra...mungkin ramai tak tahu...

Angah nak jadi performer dekat DEWAN FILHARMONIK PETRONAS..dan masuk sebagai ahli MALAYSIAN YOUTH PHILHAMONIC ORCHESTRA..in shaa Allah..sebab angah tgok tak ramai anak2 melayu..
Angah jugak nak jadi tenaga pengajar utk sekolah2 di Malaysia..sebab angah tgok banyak sekolah2 yg mempunyai pasukan orkestra sendiri..tak boleh ke angah nak jadi semua tu??haha..kan dah terEMO....takpa2...angah harap angah dapat study elok2..

Macam yg rakan2 blogger ada cakap.."study mana2 pon sama ja...yg penting IMAN tu kuat.." Angah pun dah mintak kawan2 angah yg selama 5 tahun kenal diri angah macam mana..angah tanya diorg jugak..selain angah tanya rakan2 bloggers...so diorg pun dah bagi pro & cons utk benda ni..

In shaa Allah..kalau diizinkan Allah..angah akan berusaha utk ke luar negara belajar music dengan lagi hebat dekat negara2 yg hebat2..seterusnya dapat sumbangkannya kepada negara sendiri..In sha Allah..

DOAKAN UTK ANGAH :D
 

 
 
 
 

Read more ...