17 Julai 2013

Judge judge judge. Typical Malay.



Assalamualaikum dan salam sejahtera readers!! :D Alhamdulillah..akhirnya kita dah seminggu berpuasa!! So dalam seminggu ni apa yg korang dah capai?? urm...dalam seminggu ni macam2 yg jadi kat angah ..haha..tapi angah nak highlight satu benda ni..


ISU NYA MACAM NI : Angah update status kat TWITTER tentang hal agama..apa yg angah update tu adalah salah satu ayat yg angah dengar time kelas CTU a.k.a KELAS AGAMA.

Time kelas agama bru nk pakai tudung? tkkan kelas agama baru rasa islam??" 

So apa yg angah update kan tu....menyebabkan ada orang terasa..apa yg angah nak cakap kat sini..sebab time kelas agama tu..baru budak2 perempuan yg  FREEHAIR tu nak pakai tudung..yg tu lah ustaz tu keluarkan..nak menyedarkan mereka...so..angah pun updatelah dalam TWITTER..sebab dalam kelas AGAMA angah sure akan bukak TWITTER dan update apa benda yg ustaz tu cakapkan..

 

MALANGNYA!!

Ada seorang perempuan yg terasa dengan kenyataan yg angah buat ni.JOM TGOK apa yg diTWEETnya..
At least dia pakai.

At least dia pakai...secara jujurnya..angah tak kata pun yg dia tu murtad kalau dia tk pakai tudung....apa yg angah cakapkan..atau updatekan adalah pasal kepentingan aurat...dah la bulan puasa..

Judge judge judge. Typical Malay.

Sekali lagi dia tweet macam ni...typical Malay..oke fine..ikutlah..kalau rasa benda ni boleh buat main2...teruskanlah..kalau bercakap pasal ISLAM..sure akan keluar ayat macam ni lagi "TYPICAL MALAY"


Oh patutlah. Kelas agama rupanya :') Masa kelas agama je syiahnya. *clap*

Dan bila angah bagitau yg angah tweet time kelas agama..dan tweet apa yg ustaz tu cakap..dia keluarkan kenyataan kat atas ni..hurm..syiah rupanya apa yg angah tweet tu?? KELAS AGAMA ISLAM...jadi kelas SYIAH?? Siapa yg syiah sebenarnya??

 

Iman di celah dada sudah kukuh?

Dan ayat yg terakhir yg perempuan tu keluarkan...ya Allah...takkan kena tunggu IMAN di celah dada tu kukuh baru nak berdakwah??? Kalau camtu sampai bila2 pun takkan berdakwah la..sedangkan IMAN MANUSIA pun ada turun dan naiknya...


So apa yg angah dapat daripada ni..adalah masih ada lagi manusia yg jenis macam ni..iaitu jenis yg hanya akan mendengar nasihat daripada ULAMA/USTAZ..tapi bukan daripada rakan2 sendiri...walaupun seseorang yg keluarkan nasihat tu..masih tidak sempurna..tapi takkan tak boleh nak mengajak kawan2 ke arah kebaikan??

Mungkin ayat yg dikeluarkan oleh USTAZ dan angah updatekan status di TWITTER tu agak kasar..tapi sememangnya..benda ni dah jadi suatu isu yg besar...Kadang2 ada yg pakai tudung tapi still tak tutup aurat..so pandai2 fikirkanlah..



SIAPA PEREMPUAN ITU??

 :: seorang perempuan yg bertudung apabila di universiti....sebelum ni dia freehair..so sama2 kita doakan supaya dia berterusan bertudung AMIN... 



BERJAGA2 UNTUK UPDATE STATUS AGAMA KERANA ORANG AKAN BERTANYA " sudah cukupkah ilmu itu?? Sudah jadi ustaz?? " SEMEMANGNYA ANDA HARUS INGAT..HADIS ADA MENYATAKAN :

Dari Abdullah bin Amr radhiyallahu ta’ala ‘anhu, bahwa Nabi shallallaahu ‘alaihi wa sallam bersabda,

بَلِّغُوا عَنِّى وَلَوْ آيَةً
“Sampaikanlah dariku walau hanya satu ayat” (HR. Bukhari) 
 
Read more ...