21 Julai 2013

MIDTERM STUDIO EXAM + FORUM + REED




  Assalamualaikum dan salam sejahtera..apa khabar korang?? Alhamdulillah setakat ni angah masih oke..masih happy dalam hidup!! :)


So kali ni nak story pasal EXAM!! Ya..Studio Exam..apa tuh?? Ha..utk angah..yg main clarinet..ada exam....kena main 2 lagu depan lecturer...pastu dengan scales skali..serius takut..dengan tak prektis apa lagi..
Yg ni utk Midterm la..ada 2 je kut..Studio Exam dgn Malaysian Music..yg lain tu kuiz..dengan final exam..:) MALAYSIAN MUSIC tu exam tentang Music tradisional kat malaysia..mcm CAKLEMPONG :D

 
Clarinet susah kut..bila angah main sakit pulak mulut ni..tapi tahan je la...nak beli?? Angah tgok kat kedai BENTLEY tu harganya dalam RM5900..mampu ke nak beli??? ayoyo..
Pastu REED pulak kena beli selalu..sebab anti dia akan rosak..dan bunyi dah tak sedap..kalau reed tu baru..insyaAllah bunyi nye sedap..apa tu reed??


Nampak tak kayu kat atas tu?? yg bahagian kayu tu namanya REED :)

Pastu angah dapat PRINCIPAL LECTURER a.k.a guru yg ajar clarinet..first2 angah tgok dia..eh?? Siapakah?? Sebab usianya macam tok wan angah kat kg...haha..tapi serius dia terror..alhamdulillah..dia baik:)
Pastu nanti lepas habis ja minggu EXAM tu nanti...hari SELASA depan pulak time utk angah FORUM!! OMG.. forum tu rasanya lagi ketaq kut..SEBAB kita perform piece depan SENIOR2 ,LECTURERS serius takut!!!


Atas ni gambar REED satu RM11,bukan satu kotak..tapi satu batang!! OMAGAKK.

So yg tu jelah nak story :) Tak sabar nak balik raya!! Tak sabar nak naik bas..rasa balik kampung tu!! haha..sekian :D 
Read more ...