23 Julai 2013

SUDAH TIDURI 30 KENALAN DI FB



USIANYA baru mencecah 20 tahun, namun dia mendakwa ditiduri secara rela oleh 30 lelaki yang dikenali di fb.
Hanya mahu dikenali sebagai Qila, remaja berasal dari selatan tanah air itu mengaku pada mulanya seronok melalui hidup sebagai ‘playgirl’ sebelum ditimpa musibah.

Meskipun mempunyai raut wajah sederhana, keinginan untuk memiliki teman lelaki seperti rakan lain yang berwajah cantik tetap menebal dalam diri.

Justeru, tanpa menyiasat latar belakang individu yang mahu mengenali dirinya, dia menerima sesiapa saja sebagai rakan asalkan lelaki.

Mengakui dirinya liar sejak zaman sekolah, anak kelima daripada enam beradik itu mula mengenali arak, dadah dan rokok sejak berusia 17 tahun.

Bukan tiada yang menegur perbuatannya, namun dia enggan mendengar nasihat dan hanya ikut kepala sendiri.

“Saya memang menjadikan fb sebagai batu loncatan untuk mencari kenalan, terutama di kalangan lelaki. Saya akui tidak mempunyai ramai kawan perempuan kerana rimas dan benci dengan sikap penyibuk mereka.

“Ketika rakan lain sibuk membuat ulang kaji untuk peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), saya sibuk berpeleseran dan ‘enjoy’ dengan teman lelaki mencari keseronokan dunia,” katanya ketika ditemui baru-baru ini.

Ketika peperiksaan berlangsung, Qila tidak duduk bersama keluarga, sebaliknya tinggal sebumbung bersama teman lelaki di rumah sewa. Tidak terlintas langsung kerisauan di hatinya kerana keseronokan bersama teman lelaki yang dikenali melalui fb membuatkan dia terus hanyut.

“Seperti dijangka, apabila keputusan peperiksaan diumumkan, keputusan saya tidak memberangsangkan. Namun saya masih tak ambil kisah kerana teman lelaki sentiasa datang silih berganti untuk menemani.

“Selain memberi wang dan keseronokan, saya menjadi tempat melampiaskan nafsu setiap lelaki yang mahu berkawan. Bagi saya, hal dalam bilik perkara kecil dan bukan masalah besar,” katanya.

Menurut Qila, sifat cepat bosan menyebabkan dia sering bertukar teman lelaki hingga ada kala selepas berjumpa seorang lelaki, dia menemui lelaki lain pada hari sama.

“Kegiatan liar saya bagaimanapun berjaya dihidu keluarga, terutama abang yang mengesyaki saya sudah ‘dijamah’ lelaki, selain melihat perubahan pada wajah yang mempunyai ‘mata panda’ akibat mengambil dadah berlebihan.

“Mereka bertanya adakah saya mengambil dadah, namun saya tak mengaku hinggalah mereka mengugut mahu menjalankan ujian darah di klinik. Disebabkan tiada pilihan, akhirnya saya mengaku,” kata anak kepada pekerja kilang ini.

Qila berkata, selepas keluarga tahu apa berlaku, mereka menangis dan terkilan dengan sikapnya. Bagaimanapun, dia bernasib baik kerana tidak dibuang keluarga, sebaliknya dihantar menjalani pemulihan di sebuah rumah perlindungan untuk gadis bermasalah.

“Selepas ini, saya berjanji akan mengubah hidup dan membantu ibu mengusahakan perniagaan jahitan langsir dan pakaian,” katanya yang kini menghidap ketumbuhan di rahim.






SUMBER
Read more ...

Kerana HANDPHONE...




  Assalamualaikum dan  salam sejahtera...

Hari ni apa angah nak story eh?? Ahha...pasal exam..Alhamdulillah..selesai jugak exam angah hari ni..EXAM studio tu..korang inagt mesti angah berjaya kan?? haha..nak tau citer?? kejap2..

Malam semalam angah baru tahu yg kena perform sekali dgn accompanist..kirenya angah main piece tu dengan diiringi dengan piano!! OMAGAKK.. pastu time angah dapat tahu tu..dah pukul 12 malam..so apa yg angah nak buat?? exam pagi ni..memang sempat nak prektis la kan??

So angah pun buat biasa je la.dengan stress dan tension..pastu datang fakulti awal...pastu bila datang awal..prektis la skit2..pastu bila nak perform tu...mula rasa tkut...rasa gementar..macam nak audition!! :)
MASUK DALAM BILIK!
Serius angah tak tau nak buat apa,so angah bagi form tu dekat dua lecturer tu..pastu tunggu diorg bagi arahan selanjutnya.....pastu diorg suruh main lagu..angah pun main la...alhamdulillah oke..cuma part ending lagu first tu salah note skit..pastu kena main lagu kedua..alhamdulillah oke jugak...rasa macam tak teruk sangat..

MASUK PART SCALES

"Awak main la SCALES." angah pun try..ya Allah..untuk scales MAJOR oke..tak ada masalah sangat..bila datang MINOR..ya Ampun..teruk kut!!! dengan salah note..pastu dia tanya " Awak buat apa ni?? " MUKA ANGAH SANGAT CUAK TIME TU.. 

Pastu naseb baik boleh ulang..angah rasa amcam...arghhh TUHAN..tolong aku!! Lepas tu oke sikit... dan yg paling angah geram!!! pasai HENSET!!
Tengah2 duk main tu..tetiba bunyi pulak henset tu!!!lagu PUTIH2 MELATI.... YA ALLAH.. angah dah cuak gila..angah dah silent dah...rupanya bateri habis..so dia nak off sambil lagu tu pasang!! Serius cuak kut!!
Angah tengok muka lecturer tu semacam je..angah siap tunjuk lagi kat dia yg hhandpohone tu tgh tutup..sebab bateri habis...ya Allah..apa lagi ujian yg Kau nak tunjuk?? serius angah bengan gila..lepas tu habis camtu...dan tetiba ada kertas apa tah jatuh dari buku lagu yg angah bawak masuk..serius macam2 jadik!!

TERUS JADIK TENSION
Keluar dari bilik tu terus angah rasa sedih+tension+rasa nak menangis+rasa macam dah fail+ rasa nak tukar fakulti..muka angah bengang kut.."Muka kau bengang lah Khairil!!" tu kawan angah cakap..serius sapa yg tak bengan kalau exam studio macam tu...

PERINGATAN KEPADA SEMUA!!

So peringatan suapaya prepare siap2 segala benda utk exam..Kalau boleh henset/handphone tu tak payah bawak bila time exam..atau audition..serius benda tu akan mengganggu,jangan nervous atau cuak sangat..and lastly...berdoa kepada Tuhan!! :)  
Read more ...