13 Ogos 2013

WIND ENSEMBLE :)


Assalamualaikum dan salam sejahtera!! Apa khabar semua?? Alhamdulillah baik.Mesti korang tgh beraya kan?? Teruskan beraya.Syawal kan sebulan?? eheh.
Berkenaan gambar kat atas tu,angah tgh mood happy!! Ya...apa yg diharapkan berjalan dengan lancar.Apakah?? Apa yg berjalan lancar?? 


Hari ni angah kena perform depan semua org,sebab angah tolong sorang kawan angah ni,AFIQ.Dia ajak angah untuk join persembahan dia,so angah pon apa lagi,join je la.Dah la wind ensemble pulak tu.

Apa tu wind ensemble?? Kiranya macam semua alat woodwind bermain sekali.Macam dalam gambar kat atas.Tapi tu bukan angah tau!! Angah google gambar tu.
Untuk ensemble petang tadi,angah main CLARINET,AFIQ main BASSON,KAK AISYA main OBOE,ABG MIRUL main FLUTE.Memang gempak arr.Dan masa yg diambil utk berlatih sangat lama.Sebab apa?? sebab kitaorg nak menjayakan ensemble ini dengan sjaya2nya.


Best bila dapat pujian,thanks akak + abg senior sebab bagi peluang utk main sekali dlm ensemble.hehe,baru rasa bestDan yg paling ohsem,semua org macam ternganga mulut bila tgok kami 4 org main atas pentas.Pastu dapat tepukan paling gemuruh pulak tuh!! oh yeah..

So rasanya semangat angah berkobar2 utk teruskan minat dalam bidang muzik ni.Angah dengar diorang sembang PASAL MPYO pun dah nak vibrate dah kat situ.Takpa2 nantikan kemunculan angah dalam persada seni negara!!

Sekian.
 


Read more ...

METEOR DAN KESUNGGUHAN



   
Assalamualaikum dan salam sejahtera readers.Ahamdulillah hari ni masih boleh lagi nak update blog.SEGMEN angah still berjalan. Tapi tak kisahlakan..hahaha
    

Kejadian semalam,iaitu kejadian meteor shower yg boleh dilihat dengan mata kasar di MALAYSIA menarik minat rakyat Malaysia UNTUK MELIHAT SENDIRI.
Hampir semua orang excited nak tgok meteor itu dengan mata sendiri.Mungkin ianya akan menjadi sejarah dalam hidup masing2.
 

Masing2 sibuk update status di FB,untuk melihat turunnya METEOR itu.Sibuk update status di TWITTER tentang meteor yg akan turun.

Manusia..

Bagaimana pula dengan MALAM LAILATULQADAR dalam bulan RAMADHAN tempoh hari?? Adakah masing2 excited dengan malam tersebut??

Adakah kita sudah beramal dengan sebanyak mungkin semata2 untuk mencari malam tersebut?? Fikirkanlah..

Sekian..
 
 *Awkward bila ingat ke meteor shower..rupanya hujan kt Shah Alam ni. HAMPEH.
 
 
 
Read more ...