17 Ogos 2013

Segmen Blogwalking Raya by Emas Putih



Assalamualaikum!! Jom join SEGMEN BLOGWALKING RAYA by EMAS PUTIH!!




TEKAN BANNER KALAU NAK JOIN!!


Read more ...

REVIEW BLOG PEMENANG SEGMEN : SPONSOR


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Di kesempatan ada masa yg terluang ni,angah just nak buat review blog!! Yeah!! Macam mana boleh mereka2 ni direview?? Mereka2 ni merupakan pemenang utk salah satu GA yg angah sponsor!! Tahniah!!


1.1 http://www.cikfie.com/2013/08/giveaway-lepas-raya-by-zharif-nazmi.html
Review pertama adalah BLOG yg ohsem.Antara blogger yg paling rajin join GA/SEGMEN blogger.BLOG yg comel.Tgok header nye pun dah tau.Selalu jugak update entry2 best!!Nak melawat blog ohsem ni?? Klik link di atas gambar atas ni.
 8/10
1.2 http://ohthrillers.blogspot.com/2013/08/giveaway-lepas-raya-by-zharif-nazmi.html


Blog seterusnya adalah blog yg cantik.Dengan menggunakan kaler pink sebagai tema.Bila buka je blog ni,ada lagu!! Best jugak lagu tu.Angah suka.Header yg menarik!!Jom terjah blog ohsem ni!! :D

7/10 
1.3  http://aimanschawal.blogspot.com/2013/08/giveaway-lepas-raya-by-zharif-nazmi.html


Blog yg rasanya masih baru,boleh usahakan nanti!!Blog yg cantik dan menarik.Angah pun tak tau nak kata apa lagi.SEBAB blog yg masih baru.So apa yg angah katakan adalah teruskan usaha!! :D

6/10 


1.4  http://sweetpurplesf.blogspot.com/2013/08/giveaway-lepas-raya-by-zharif-nazmi.html


Satu lagi blogyg rasanya masih baru. Blog yg cantik,suka dgn background blog.Loading pun laju je.SURE BEST kalau korang terjah blog ni.So apa tunggu lagi?? Terjh la.

6/10 
1.5  http://eiraaikawa.blogspot.com/2013/08/giveaway-lepas-raya-by-zharif-nazmi.html


Blog yg sangat2 simple.Tapi rasanya tk perlu kut letak bunga2 jatuh tu sebab melambatkan loading.Bila lambat loading pembaca pun lari.Btw blog yg cantik,teruskan berblogging :D
5/10 
1.6  http://chocollyheart.blogspot.com/2013/08/giveaway-lepas-raya-by-zharif-nazmi.html


Blog yg best.Peminat KPOP kan??Angah tgok banyak join GA,bagus2.Boleh tingkatkan followers kan?? HEHE angah suka blog yg macam ni.Siap ada lagu.Cuma kadang2 lagu tu agak mengganggu.Tapi takpa..angah ttp suka blog ni.
7/10 


1.7  http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2013/08/giveaway-lepas-raya-by-zharif-nazmi.html


Blog yg comel.First time angh tgok blog ni,mmg ohsem.Dengan header yg simple tu..sama macam angah punya header.Teruskan berblogging.InsyaALLAH AKAN BERJAYA :D
8/10 
1.8 http://suepunyebelog.blogspot.com/2013/08/giveaway-lepas-raya-by-zharif-nazmi.html



Apa yg angah boleh katakan,blog yg sangat2 simple.Maybe masih baru lagi dalam dunia blogging ni kan??Entry pun semua tentang SEGMEN/GA..teruskan berblogging. :D
5/10 
1.9  http://batrisyastorymory.blogspot.com/2013/08/giveaway-lepas-raya-by-zharif-nazmi.html


Blog yg simple tapi angah suka.Ada lagu!! Btw header yg simple tapi mampu membuatkan angah tertarik nak masuk dalm blog tu.Blog yg best.So rasanya takda apa yg angah nak katakan lagi.Sebab blog ni best. So angah nak ajak korang usha2 blog ni. :)
7/10 


1.10 http://www.kertasmerah.my/2013/08/giveaway-lepas-raya-by-zharif-nazmi.html


Sekali tgok,nampak dah yg blog ni mmg ohsem!! Angah tgok banyak entry2 best dan menarik.Selalu pdate story best.So rasanya blog ni mmg wow.Apa lagi yg korang tunggu?? Jom masuk dalam blog ni ramai2!!

8/10 
 

So rasanya setakat tu je la tentang REVIEW kali ni.Tahniah kepada korang kerana berjaya dalam segmen tu. :D

Sekian.

P/S : kalau blog angah pulak nak bagi rate berapa?? rasanya dalam 4/10 kan?? :)
 









Read more ...

15 Ciri-Ciri Orang Syiah




Penganut Syiah di Malaysia atau di Indonesia selalu bersembunyi dalam segala hal, terutama mereka mendakwa bahawa Syiah merupakan bahagian mazhab dalam Islam. Padahal sebenarnya tidak. Dalam istilah Syiah, hal itu disebut “Taqiyah”. Namun sebenarnya ada beberapa yang boleh kita perhatikan dari penganut Syiah dari 15 ciri-cirinya yang berikut ini:
1) Mengenakan songkok hitam dengan bentuk tertentu. Tidak seperti songkok yang dikenali umumnya songkok mereka seperti songkok orang arab hanya saja warnanya hitam.
2) Tidak solat Jumaat. Meskipun solat Jumaat bersama jamaah, tetapi dia langsung berdiri setelah imam mengucapkan salam. Orang-orang akan menyangka dia mengerjakan solat sunat, padahal dia menyempurnakan solat Zuhur empat rakaat, kerana pengikut Syiah tidak meyakini kesahihan solat Jumaat kecuali bersama Imam yang ma’sum atau wakilnya.
3) Pengikut Syiah juga tidak akan mengakhiri solatnya dengan mengucapkan salam yang dikenali kaum Muslimin, tetapi dengan memukul kedua pahanya beberapa kali.
4) Pengikut Syiah jarang solat jemaah kerana mereka tidak mengakui solat lima waktu, tapi yang mereka yakini hanya tiga waktu sahaja.
5) Majoriti pengikut Syiah selalu membawa At-Turbah Al-Husainiyah iaitu batu / tanah yang digunakan menempatkan kening ketika sujud apabila mereka solat tidak di dekat orang lain.
6) Jika anda perhatikan caranya berwuduk maka anda akan dapati bahawa wudhunya sangat berlainan, tidak seperti yang dilakukan oleh kaum Muslimin.
7) Anda tidak akan mendapati penganut Syiah hadir dalam kajian dan ceramah Ahlussunnah.
8) Anda juga akan melihat penganut Syiah banyak mengingat Ahlul Bait; Ali, Fathimah, Hasan dan Husein radhiyallahu anhum.
9) Mereka juga tidak akan menunjukkan penghormatan kepada Abu Bakar, Umar, Uthman, majoriti sahabat dan Ummahatul Mukminin radhiyallahu anhum.
10) Pada bulan Ramadhan penganut Syiah tidak terus berbuka puasa setelah azan maghrib. Dalam hal ini Syiah berkeyakinan seperti Yahudi iaitu berbuka puasa jika bintang-bintang sudah kelihatan di langit. Dengan kata lain mereka berbuka apabila benar-benar sudah masuk waktu


malam. Mereka juga tidak solat terawih bersama kaum Muslimin, kerana menganggapnya sebagai bid’ah.
11) Mereka berusaha sekuat tenaga untuk menanam dan menimbulkan fitnah antara jamaah salaf dengan jemaah lain, sementara itu mereka mendakwa tidak ada perselisihan antara mereka dengan jamaah lain selain salaf. Ini tentu tidak benar.
12) Anda tidak akan melihat seorang penganut Syiah memegang dan membaca Al-Quran kecuali jarang sekali, itu pun sebagai bentuk taqiyyah kerana Al-Qur’an yang benar menurut mereka iaitu al-Quran yang berada di tangan al-Mahdi yang ditunggu kedatangannya.
13) Orang Syiah tidak berpuasa pada hari Asyura, dia hanya menunjukkan kesedihan di hari tersebut.
14) Mereka juga berusaha keras mempengaruhi kaum wanita khususnya para mahasiswi di universiti atau di perkampungan sebagai langkah awal untuk memenuhi keinginannya melakukan mut’ah dengan para wanita tersebut apabila nantinya mereka menerima agama Syiah.
15) Orang-orang Syiah tekun mendakwah orang-orang tua yang mempunyai anak perempuan dengan harapan anak perempuannya juga turut menganut Syiah sehingga dengan selesa dia boleh melakukan zina mut’ah dengan wanita tersebut baik dengan pengetahuan ayahnya ataupun tidak. Pada hakikatnya ketika ada seorang yang ayah yang menerima agama Syiah, maka para pengikut Syiah yang lain automatik telah mendapatkan anak gadisnya untuk dimut’ah. Tentunya setelah mereka berjaya meyakinkan bolehnya mut’ah. Semua kemudahan, kelebihan, dan kesenangan terhadap syahwat ini ada dalam diri para pemuda sehingga dengan mudah para pengikut Syiah menjerat mereka bergabung dengan agama Syiah.
Kesimpulannya, ciri-ciri mereka sangat banyak. Selain yang kami sebutkan di atas masih banyak ciri-ciri yang lain sehingga tidak mungkin bagi kita untuk menjelaskan semuanya di sini. Namun cara yang paling praktikal ialah dengan memerhatikan raut wajah. Wajah mereka merah padam jika anda mencela Khomeini dan Sistani, tapi bila anda mengutuk Abu Bakar, Umar, Usman, Aisyah dan Hafshah, atau sahabat-sahabat yang lain radhiyallahu anhum tidak ada sedikit pun tanda-tanda kebimbangan di wajahnya
Akhirnya, dengan hati yang terang Ahlussunnah dapat mengenali pengikut Syiah dari wajah hitam mereka kerana tidak mempunyai keberkatan, jika anda perhatikan wajah mereka maka anda akan membuktikan kebenaran kadar ini dan inilah hukuman bagi siapa saja yang mencela dan meremehkan para sahabat Nabi sallallahu alaihi wasallam dan para ibunda kaum Muslimin radhiyallahu anhunn yang dijanjikan syurga oleh Allah Subhanahu wa Ta’ala.

SUMBER 
Read more ...