31 Ogos 2013

4 Blogger Review Bertuah



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.Alhamdulillah hari ni angah agak bosan.So siang tadi angah ada letak satu post dekat FANPAGE DJH untuk mencari 4 blogger terpantas untuk blog mereka direview.Alhamdulillah adalah beberapa blogger yg join.Tetapi yg 4 terpantas adalah mereka2 dibawah.

Mari kita tgok :D

Blog pertama : Sebuah blog yg ohsem,bila angah ushar blog tu pada kali pertama nampak macam biasa ja.Tapi rupanya ada perkara luar biasa!! :D Angah tgok blogger ni rajin update entry.Lagi satu,blog ni cantik sangat!! :D
Suka baca entry,dengan isi2 yg menarik.Angah pun try godek2 lagi,rupanya seorang blogger dari Kelantan. :) Apa lagi tunggu??!! Jom terjah blog ohsem ni ramai2!! :) .


Blog kedua : Sebuah blog yg cantik,menarik dan da bomb!! :) Tengok header pun dah gempak kan??!! So sure2 la pemiliknya wanita!!Banyak entry2 menarik.Dan selalu jugak join GA/SEGMEN blogger.
Angah godek2 lagi,apa yg angah boleh katakan,blog ini bermula dari 2013 kan?? Wow satu pencapaian yg bagus!! Angah pun tak macam ni dulu!! :D Jom terjah ramai2!! 


Blog ketiga : Blog yg menarik.Apa yg angah boleh katakan,anda boleh majukan lagi blog anda.Cuba korang tgok header blog tu??!! Nampak tak ke"sweet"an mereka??!! :) Apa yg penting,banyak entry2 menarik yg ohsem dalam blog nie!! :D
Nasihat angah,apa kata hanya letak 5 ke 6 entry sahaja untuk home page.Barulah blog tu ringan skit :D Dan cepat loading!! :D
 


Blog keempat : Sebuah blog yg CANTIK SANGAT2!! Nampak sangat kewanitaan atau keperempuanan bila menjengah masuk ke dalam blog tu!Dengan header yg sebegitu rupa!! MMG CANTIK!! 
Apa yg boleh angah katakan lagi adalah blog ni cantik dan ohsem!! Perlu usaha lebih keras supaya lebih maju di masa hadapan!! :D

Sekian.

Read more ...

Keputusan Pendapat Blogger??!!




Assalamualaikum dan salam sejahtera.Ingat tak semalam angah ada buat entry untuk bertanyakan pendapat korang.Dan korang kena menjawab,Alhamdulillah adalah jugak blogger yg menjawab pertanyaan angah tu. So inilah keputusannya.


Sebanyak 30 blogger telah terlibat dalam memberi pendapat mereka kepada blog DJH.

  • MENARIK 13 
  • CANTIK 10 
  • SEDERHANA 10 
  •  CERIA 9 
  •  BEST 2 
  •  TERUJA 1 
  •  AWESOME 1

Senarai diatas adalah apa yg telah mereka undi.Alhamdulillah,kebanyakan blogger mengatakan bahawa blog angah ni menarik.Terima kasih.Ramai juga blogger yg mengatakan blog angah dalam keadaan sederhana.Terima kasih jugak. Ini bermakna angah akan berusaha lagi untuk memajukan blog angah di amsa hadapan. :)
Seramai 26 blogger telah terlibat dalam memberi pendapat terhadap BLOG DJH ini.

  1. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com
  2. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com 
  3. http://blogashalya.blogspot.com/
  4. http://ynarazali.blogspot.com/
  5. http://coretanhatikathy.blogspot.com
  6. http://permatacahayailmu.blogspot.com/
  7. http://hadistorm.blogspot.com
  8. http://pape-jer.blogspot.com/
  9. http://kisahhidupteto.blogspot.com/
  10. http://isyapurple.blogspot.com/ 
  11. http://no-ordinaryblog.blogspot.com/
  12. http://medicalchenta.blogspot.com/
  13. http://www.cikyaya.my/
  14. http://syahidahfadilah.blogspot.com/
  15. http://gadismerahjingga.blogspot.com/
  16. http://inikisahsaya99.blogspot.com/
  17. http://zyraroxx.blogspot.com/
  18. http://muhamadnazri15.blogspot.com/
  19. http://shuhaidablog.blogspot.com/
  20. http://azaliaazri.blogspot.com/
  21. http://ciksitimun.blogspot.com/
  22. http://deefiz.blogspot.com/
  23. http://micropage.opera.com
  24. http://akuzealous.blogspot.com/ 
  25. http://afiqsanji.blogspot.com/
  26. http://dokterdayy-sweetblackcurrant.blogspot.com/ 

 Sebanyak 46 komen diberi oleh 26 org blogger.Thanks sangat2. Kenapa angah buat macam ni??!! Sebab angah nak menilai macam mana blog angah pada tanggapan org lain.Dengan buat macam ni barulah kita tau kan??!! :)
Selain tu angah baru dapat berita gembira tadi,bahawa angah dah menang untuk masuk dalam bloglist BLOGGER TERKENAL Mialiana :D Korang nak tgok?? Just klik link ni MENANG 

 Sekian 



Read more ...

Punca Bekalan Air Di Selangor Dan KL Terjejas [Gambar]



Assalamualaikum dan salam sejahtera.
SHAH ALAM - Suasana gembira cuti umum sempena sambutan Hari Kebangsaan pada hari ini bertukar menjadi hambar bagi sesetengah penduduk di sini dan Klang berikutan penutupan operasi empat loji rawatan air sejak semalam kerana tumpahan diesel di Sungai Selangor.


    
Penutupan Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Selangor Fasa 1 (SSP1),  Sungai Selangor Fasa 2 (SSP2), Sungai Selangor Fasa 3 (SSP3) dan Rantau Panjang semalam dijangka memberi kesan hampir sejuta pengguna atau 57 peratus penduduk di Selangor dan Kuala Lumpur.
    
Seorang juruwang sebuah restoran ketika ditemui Bernama di sini pagi ini berkata bekalan air sudah mula tiada sejak semalam dan kini restoran berkenaan hanya bergantung kepada air tangki yang tidak diketahui sampai bila boleh bertahan.

bekalan air terjejas di selangor
    
Abdul Mutalib Syed Muhamad berkata ketiadaan air itu juga telah  memberi kesan kepada operasi restoran itu dengan jumlah pelanggan datang untuk bersarapan agak kurang.
Beliau berharap bekalan air dapat dipulihkan seawal yang  mungkin.
Seorang pengusaha kedai dobi di Seksyen 11 di sini yang hanya mahu  dikenali sebagai Chai berkata beliau menyedari bekalan air telah tiada semasa membuka kedai pagi ini.
Beliau berkata beberapa pelanggan yang datang untuk menghantar baju untuk dicuci di kedainya tidak jadi berbuat demikian apabila diberitahu tiada bekalan air.

bekalan air terjejas di selangor
    
"Air tangki yang ada tidak cukup untuk mencuci baju dalam kuantiti  yang banyak.  Kita hanya buat dry-cleaning dan hand-wash untuk hari ini kerana tidak memerlukan banyak air," katanya yang berharap bekalan air dapat dipulihkan segera.
Seorang penduduk Taman Seri Andalas, Klang Roszita Mohd Tauhid berkata bekalan air di kawasan perumahan itu terputus sejak malam tadi.
"Air tiada dari malam tadi dan sejak pukul 4 petang semalam bekalan air mula perlahan. Bekalan air terputus kira-kira pukul 10 malam tadi,"  katanya.
Beliau berharap Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd dapat menghantar bekalan air bagi membantu penduduk kerana ada yang mengadakan kenduri kahwin pada hari ini. - Bernama. Gambar sumber Astro Awani & SH

Sumber : sini

Read more ...

Gadjet Pelik : Teknologi Pelik


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Teknologi-teknologi pelik dan nampak bodoh yang pernah dicipta.
1. Humping USB Dog

Simple jer, ini adalah seekor anjing yang dijolok ke drive USB anda dan ia akan ‘bergoyang’.Pelik dan sangat memalukan dan tidak ada gunanya. Satu lagi dari Jepun untuk dunia gadget.

2. Pee Powered Battery

Photobucket
Ini adalah bateri bertenaga cecair yang mesra alam dan baru sahaja memasuki pasaran di Jepun. Sebenarnya anda boleh menggunakan cairan apapun untuk mengisi semula bateri ini, tapi dengan nama ‘pee powered’ (maksudnya bertenaga air kencing), mungkin saja ada orang yang benar-benar menggunakan air kencingnya untuk recharge. Fikiran orang juga semakin terjerumus dengan adanya tulisan ‘NoPoPo’, yang sebenarnya adalah singkatan dari Non Polluting Power.
3. Beg Galas Anti Peluru
Sebenarnya jika anda sampai memperlukan benda ini, maka sebaiknya anda berpindah tempat kerja atau tempat tinggal. Pengeluarnya mengatakan bahawa “Memiliki produk ini adalah perkara penting untuk bertahan hidup daripada anda tidak memiliki perlindungan apapun dan ditembak dengan peluru 9 mm dari sebuah Magnum 44.” Hmm.. bukan kriteria utama bagi orang-orang yang ingin membeli sebuah beg galas.
4. Mini Desk
Photobucket
Memang desainnya menarik, tapi bolehkah anda membayangkan diri anda bekerja di meja seperti ini selama bertahun-tahun? Setelah trendnya berakhir maka anda mungkin akan menyesal 4400 US$ yang telah anda keluarkan.
5. Wireless Trashcan
Tempat sampah ini didakwa sebagai “hard drive penyimpan yang unik” yang dapat menyelamatkan file dari penghapusan yang tidak disengaja dengan cara menyimpan mereka. Tapi apa bezanya dengan external harddrive biasa yang bentuknya tidak memalukan untuk dibawa kemana-mana?
6. iPod Toilet Roll Holder
Photobucket
Dock iPod ini berharga 199 US$, harga yang cukup mahal hanya untuk sebuah penahan gulungan tissue.
7. The Beerbelly Beverage Bag
Produk ini ialah dapat menyeludupkan bir atau minuman lainnya ke dalam pelbagai acara.
8. Tank Paintball
Walaupun kelihatan bodoh tapi sebenarnya alat ini juga kelihatan ada faedahnya. Kemenangan pasukan anda sudah dapat dipastikan jika anda memiliki ini dalam permainan paintball. Dan cuba lihat senyum besar dari orang yang memandunya, yang menaikinya pasti mendapatkan perasaan ‘berkuasa’ yang sebanding dengan harganya yaitu 16,000 US$.
9. Toshiba 360 Gaming Helmet
Photobucket
Toshiba memang pakar dalam mengeluarkan sesuatu yang ‘besar’ untuk dunia teknologi. Dan ternyata produk Toshiba yang satu ini memang besar, Toshiba menawarkan sebuah helmet gaming atau lebih tepatnya seperti sebuah televisi CRT yang dipasang ke kepala pemainnya. Dari gambarnya sudah cukup terlihat bahawa memakai helmet seberat 2.7 kg ini akan ‘memberatkan’ gamer.


Kesimpulannya,bersyukur dengan apa yg ada. :)
Read more ...

SELAMAT HARI MERDEKA TANAH MELAYU??!!



Assalamualaikum dan salam sejahtera,Readers. Selamat Hari Merdeka utk kali yg ke 56 buat semua rakyat Malaysia.


Makna Merdeka bagi angah??

Merdeka maksudnya bebas daripada penjajahan.Penjajahan pemikiran,perbuatan,ideologi dan segala2nya. Bebas dalam erti kata mampu melakukan apa jua perkara seperti mana rakyat negara lain mampu asalkan tidak melampaui batas dan hukum hakam agama. 

Kadang2 ada orang kata,31 ogos 1957 adalah merdeka bagi Tanah Melayu sahaja dan bukannya bagi negeri Sabah dan Sarawak.Bagi angah benda ni simple je.Hanyalah tarikh. Its all about date. Merdeka tetap merdeka. 
Angah tak rasa sebab benda ni,boleh berlakunya perpecahan dalam rakyat Malaysia.Dan ada jugak yg mengatakan bahawa Malaysia tidak pernah dijajah.Malaysia hanya dilindungi oleh pihak British. So apa yg angah nak cakap,kalau dilindungi,mmg kuasa pemerintah negara pun British ambil,macam tu dilindungi??

Angah rasa tak perlulah nak mention benda2 yg menyebabkan perpecahan macam ni,selalunya benda2 macam sdah tentunya datang daripada ahli politik atau gerakan politik berhaluan kiri a.k.a pembangkang utk ketika itu. Janganlah macam ni.Hargailah keamanan yg dah ada.

Walaupun jenayah masih ada,tapi sekurang2nya rakyat Malaysia masih lagi boleh keluar ke kedai,pergi sekolah,pergi kerja.Tak macam negara lain.So bersyukur je la. Kalau tak bersyukur lagi entahla.

Btw angah bukak je GOOGLE punya page,keluar gambar ni.Best dan rasa bersyukur sangat dapat hidup dekat negara bertuah.Malaysia.Bersyukurlah dengan apa yg ada.Janganlah nak bergaduh2,hidup sudah selama 56 tahun bersama,kekalkan ye!! :D
Nak tgok filem Tanda Putera,sbb nak tau apa yg jadi time tu.Angah still tak dapat gambaran  13 Mei 1969.Walaupun ayah angah lahir 11 Mei 1969 :D

Sekian  
Read more ...