3 September 2013

Earning NUFFNANG bertambah Berganda-Ganda??



Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Alhamdulillah angah baru check je tadi NUFFNANG,sebab angah tgok entry blogger Yumida .So angah agak bersyukur sebab earning dah naik sebanyak RM1.00 hehe.Rupanya dah naik.Walaupun nampak macam skit je,tapi angah rasa tak kisah.

Untuk CPUV pulak masih tiada apa2.So angah sedikit rasa terkilan kat situ.Dulu angah ada try nak letak iklan2 lain macam KOMLI.Kalau korang perasan,dulu angah dah letak.Tapi bila fikir2 balik macam susah la pulak.So angah pun buang dan letak balik iklan Nuffnang :)

Apa yg penting adalah BERSYUKUR!! hehe,InsyaAllah suatu masa nanti maybe CPUV akan melekat pulak?? Siapa tahu?? So bersyukur lah.Korang mesti ada banyak tips2 supaya iklan CPUV melekat kat blog kan?? Share lah ye :) 
 Sekian.



Read more ...

EGO will KILL YOUR TALENT!!



Assalamualaikum dan salam sejahtera.Apa khabar?? Alhamdulillah.

Seorang senior angah ada berpesan " Bila main muzik kita janganlah terlampau EGO,kena selalu merendah diri.Bantu orang lain." Sama jugak dengan lecturer CLARINET angah selalu jugak cakap" Pemuzik bukannya seorang yg Ego,Berlagak,Sombong,tapi Pemuzik adalah seorang yg merendah diri,suka tolong orang lain."
So apa yg angah nak mentionkan dekat sini.Jangan lah rasa diri tu hebat sangat.Bukan dalam bidang muzik je,tapi bidang2 lain jugak.Kenapa perlu nak rasa riak?? Takbur?? Ish2.Kita kena jugak terima pendapat orang lain.Jangan hanya ikut kata hati kita ja!!

Sebenarnya bukan apa,angah terpaksa berhadapan dengan seorang rakan sebatch yg sangat2 EGO.Dia mempunyai level EGO yg sangat2 tinggi!! Mungkin dia datang daripada salah sebuah sekolah yg kononnya hebat,tapi tak perlulah sampai jadi macam tu.Try la jadi seorang yg biasa2 tapi mampu buat orang lain suka dengan kita.
Angah bukannya nak kata angah ni perfect sangat.Cuma angah nak nasihat kawan2 supaya dalam membuat apa jua benda, jangan ada langsung sifat2 macam tu!! Sebab percayalah suatu masa nanti something akan terjadi.
Sekian.
Read more ...