13 September 2013

ISU HANGAT : DEGREE + DIPLOMA



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Secara jujurnya angah nak cakap yg angah happy dengan apa yg angah buat sekarang.Angah sekarang ni tgh ambil DIPLOMA in MUSIC.Major in CLARINET.bIARLAH ORG NAK KATA APA PUN.
Time awal2 dulu angah agak takut untuk hadapi orang sekitar angah bila diorg dapat tau yg angah amik diploma.TAPI sekarang ni angah bangga dengannya.Mungkin ada yg kata " Ceh diploma je?? Aku degree tau?!!" Bagi angah bila benda2 macam muzik/seni perlukan tempoh yg lama utk bina asas. Lainlah macam yg lain2. Yg hanya perlukan matrikulasi/asasi utk ke degree.
Maksud angah kat sini adalah,bila amik muzik ni kita perlukan practical.Kita perlukan banyak masa untuk praktis. Takkan lah bila time nak degree baru nak merangkak2??? Cuba fikir skit.Apa yg penting buat je kerja korang.Angah pun tak kisahlah.  


Angah geram bila ada budak2 degree yg baru masuk kat KOLEJ JATI a.k.a kolej angah kat UITM Shah Alam ,mengata2 kat budak2 diploma.Mentang2 diorang dah degree.Kami budak2 diploma takda pulak nak kutuk2 budak degree??!!!ish2.

Itu masing2 punya pilihan..masing2 punya masa depan.Korang dah buat pilihan korang kan?? So KENAPA NAK SIBUK dengan pilihan orang lain!! Serius angah rasa geram sangat. Meluat dengan orang yg2 racist macam ni.Kononnya budak2 Degree tak boleh nak bergaul dengan budak2 Diploma. Apa semua ni??!!

Just nak nasihat sikit.Jangan anggap bila dah lebih tinggi pendidikan tu rezeki pun makin banyak.Rezeki tu tuhan yg tentukan.Bukannya manusia.Think!! People!!

Sekian.  
Read more ...

REVIEW BLOG PEMENANG 1



Assalamualaikum dan salam sejahtera.Okeylah semalam kan angah dah bagitau yg pemenang sudah dapat.So inilah pemenang2nya. :)

Macam mana angah pilih pemenang?? Kalau korang boleh tgok.Setiap pemenang adalah dari group2 yg berlainan.So angah pilih salah satu blog daripada setiap GROUP :D 






Blog yg comel,purple!!Sama macam blog DJH.Ni yg angah suka ni.Suka update entry yg best.Kalau korang tgok blog dia mmg ohsem. :) Apa lagi nak cakap?? Blog yg dah mmg cantik ni patut korang tgok sendiri!! :D




Sebuah blog yg angah sangat kagumi.Selalu jadi silent reader.kadang2 angah komen jugak kat blog abg Eraz ni.Bagi angah tak perlu lagi nak komen pasal blog ni sebab semuanya best.Apa lagi nak cakap?? Hahah tak tercakap... :)


Satu lagi blog purple!!Hahah sama macam angah.Apa yg angah boleh katakan blog ni jugak antara blog yg ohsem sebab boleh tgok dari segi blog yg hebat.SELALU update entry.SEBAB tu lah ramai org terjah kan?? :) Apa lagi korang tunggu?? Terjah la blog ni.





Bagi angah blog ni mempunyai masa depan yg cerah.Boleh maju lagi pada masa hadapan.Apa yg angah boleh katakan..Agak susah untuk angah baca entry sebab tulisan yg agak besar..Yg lain2 bagi angah oke je :) tAHNIAH..







Blog yg best dan ohsem.Suka nama tajuk blog ni yg macam something yg rare.Apa yg boleh angah katakan.Anda boleh maju lagi pada masa hadapan.Yg penting berusaha!!Ohsem blog.Tahniah.

Sekian.

*Angah menunggu siapa lah yg nak review blog angah pulak?? :) 




Read more ...