16 September 2013

Anak Gajah Cuba Bangunkan Ibunya


Assalamualaikum dan salam sejahtera. 
Gambar yang menyedihkan menunjukkan seekor anak gajah yang cuba mengejutkan ibunya yang telah mati. 10 ekor gajah gajah pygmy yang diancam kepupusan telah ditemui mati di Hutan Simpan Gunung Rafa di Sabah dalam masa 2 minggu. Gajah-gajah ini dipercayai telah diracun.*Sedangkan haiwan pun menyayangi ibunya..inikan pula manusia.Angah rindu mak angah..Bagaimana dengan korang?? :'(
Read more ...

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAYKlik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013
Read more ...

Special Giveaway untuk Hari Malaysia

Harapan angah terhadap negara Malaysia adalah supaya Malaysia lebih maju pada masa hadapan.Maju yang beerti maju dari segala aspek.
Selain itu,angah juga berharap agar Malaysia akan sentiasa aman dan harmoni,tanpa berlakunya sebarang pergaduhan antara kamu atau agama.Malaysia sepatutnya menjadi negara contoh kepada seluruh dunia bahawa negara yang mempunyai pelbagai kaum,pelbagai agama juga mampu hidup harmoni tanpa pertumpahan darah.
Angah juga berharap agar Malaysia dapat menjadi sebuah negara yang aman damai serta kaya raya dengan limpahan nikmat.Harapan suapaya semua rakyat Malaysia dapat berkongsi kekayaan,dapat mengecap kejayaan bersama tidak kira dalam apa jua bidang.
Harapan angah juga adalah supaya peluang pekerjaan semakin terbuka dimana ramai rakyat dapat mendapat pekerjaan sepertimana yang diidamkan oleh semua rakyat Malaysia.Tiada dskriminasi antara kaum,agama ataupun warna kulit.
Seterusnya,angah juga berharap agar Malaysia mampu berdiri setanding dengan negara-negara maju yang lain,agar MALAYSIA terus dihormati dan disegani oleh negara-negara sekeliling dan seluruh dunia.

Akhir sekali,selamat Hari Malaysia semua!! :) 


Nak join?? Klik Banner 
HADIAH:
10 Entri pertama akan dapat RM50.00 dari Santaikata.com

Bagi blogger yang ada fanpage, share artikel itu di fanpage korang dan 3 artikel yang mempunyai LIKE terbanyak akan dapat RM50.00 

TAMAT: 16 SEPTEMBER 2013 JAM 11.59 MALAM
Read more ...

SELAMAT HARI MALAYSIA : 16 SEPT

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulillah..kita semua masih lagi diberi peluang untuk merasai nikmat keamanan dan keharmonian dalam negara kita.
Kita masih lagi boleh bersama2 menyambut hari Malaysia.Bagi angah apa lagi yg kita perlukan selain keharmonian?? So angah  nak ucapkan SELAMAT HARI MALAYSIA kepada semua warga MALAYSIA.Sama2 lah kita menjaga keamanan yg telah wujud sekian lama :D

Sekian


Read more ...