26 September 2013

Anda Pilih Blog mana yg patut direview??





Assalamualaikum dan salam sejahtera.Alhamdulillah tadi angah ada buat satu post yg sangat2 ringkas.Nampak kan kat atas tu??Bila post yg simple org nampak pulak kan?? Hahah
Sebenarnya angah tengah dalam mood rajin Rajin untuk apa??Unutkmereview blog orang.Bukannya apa..sebab bila kita mereview org punya blog..bermakna secara tak langsung kita telah pun blogwalking.Kan bagus macam tu??
Dapat naikkan visitor dan Alexa Rank gitu.Haha.So angah nak pilih dua je blog.Tapi yg join ramai pulak.So angah nak biarkan korang yg pilih.Antara 10 blog ini yg mana patut di REVIEW??Korang boleh pilih satu je!! :D Sambil2 tu BLOGWALKING lah.
 
  1. http://superdreamland.blogspot.com/
  2. http://angellovesoldier.blogspot.com/ 
  3. http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/ 
  4. http://chenta-taugeh.blogspot.com/
  5. http://balqisinsyirah.blogspot.com/ 
  6. http://invisiblenote.blogspot.com/
  7. http://www.mojatcerewet.com/
  8. http://smileandsmile123bye.blogspot.com/
  9. http://www.amirahamer.blogspot.com/
  10. http://www.sheilashahfiekry.my/
INGAT!! korang boleh pilih 2 blog disini untuk diREVIEW!! :)

sekian.
Read more ...

3000 SLE Supporters Giveaway


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam

Read more ...

Soal Jawab Fanpage DJH : 2





Assalamualaikum dan salam sejahtera.Ini adalah soal jawab di fanpage untuk kali ke2.Alhamdulillah..ada beberapa pandangan blogger mengenai apa yg dibincangkan.Mari kita tgok pandangan2 mereka.






Bagaimana pula dengan anda? Apakah pandangan anda terhadap penggunaan tema pink??

*Pada pendapat angah,suka hati blogger tu lah nak buat kaler apa pun.Blog tu dia punya. :P So tahniah kepada blogger yg mempunyai blog bewarna PINK!!

Read more ...

DEWAN AGONG TUANKU CANSELOR.




Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Nampaknya hari ni bermulalah exam angah.Pagi tadi angah bergegas ke DATC.Apakah itu?? Itulah gambar atas ni.DATC atau lebih dikenali dengan nama DEWAN AGONG TUANKU CANSELOR.
Untuk pengetahuan semua,angah akan ber"exam" dalam dewan ni untuk 4 subjek.Lagi satu subjek akan exam di fakulti.Sebab dalam dewan ni tak ada piano.Haha..exam satu tu mmg kena guna piano.
And then sekarang ni angah tengah pening memikirkan maslah roomate angah.Nak diceritakan ke??Rasanya tak perlulah.Aib kut.Hehe

Sekian

Read more ...

KUCING PALING TUA DI DUNIA BERUMUR 140 TAHUN

 Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Seekor kucing yang hidup ketika zaman pentadbiran Margaret Thatcher sebagai Perdana Menteri Britain kini menunggu masa untuk memegang gelaran kucing paling tua hidup di dunia kerana ia bakal menyambut hari lahirnya yang ke-28.
Kucing itu yang bernama Cola, jika dikira berdasarkan umur kucing bersamaan dengan 140 tahun dan ia dimiliki oleh seorang wanita Mary Goldsmith yang kini berumur 66 tahun.
Jika umur Cola disahkan, Cola akan memegang gelaran rasmi dari Guinness World Records sebagai kucing paling tua hidup di dunia merampas gelaran itu dari Pinky kucing yang berumur 23 tahun yang dilahirkan pada 31 Oktober 1989 yang tinggal di Kansas Amerika Syarikat bersama pemiliknya Linda Anno. 
Cola yang tinggal di Orpington di Kent, dilahirkan pada tahun 1985 menurut pemiliknya menjadikannya kucing paling tua.
Di Britain ada seekor lagi kucing dikatakan berumur 27 tahun bernama Wadsworth seekor kucing dari Bedfordshire menyambut hari lahirnya pada Mac lepas adalah kucing tertua di Britain selepas Cola.
Bagaimanapun, sehingga hari ini Wadsworth tidak memiliki sebarang rekod rasmi miliknya.


*Angah ada lebih kurang 20 ekor kucing kat rumah.Tak sabar nak jumpa mereka.Dah lama tak jumpa.Angah dengar cerita ada penambahan lagi 4 ekor.Wah..maju kucing2 angah kat rumah.:)
SEKIAN 
Read more ...