28 September 2013

Taman Tasik + Masjid Negeri



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Petang tadi,angah berjalan2 di Taman Tasik Shah Alam.Untuk apa??Untuk hilangkan stress.Bukan apa..bila dah penghujung semester ni sure2 tension dengan final exam kan.So angah ras bila ada kelapangan ni..apa lagi tunggu?? REHATkan minda anda.


Apa yg angah nak katakan disini adalah why not..kita rehat2 beriadah..just jalan2 daripada terperap dalam bilik.walaupun ni first time angah jalan2 kat taman tasik ni..tapi memang best.Lepas jalan2 tu angah dengan kawan angah teruskan perjalanan ke Masjid Negeri.
 
Pemandangan bila malam..sangat cantik..bila kita nak rehat..apa kata berehat di rumah Allah??Alhamdulillah angah rasa tenang sangat.:) takpa...tinggal seminggu lagi angah di Shah Alam..

Sekian.

*Entry tentang peserta bloglist tadi adalah PESERTA..bukan PEMENANG lagi :D ada blogger yg ingat itu adalah pemenang..harap2 korang tak terfikir macam tu pulak :D 

Read more ...

Update Peserta Bloglist Oktober Fanpage




Assalamualaikum dan salam sejahtera.Apa yg angah nak bagitau ek?Ha..pasal bloglist.Untuk bloglist kali ini,angah mencari blog2 di fanpage dan juga di blog DJH.So senarai untuk blog2 sertai di fanpage adalah seperti berikut.
  1. http://www.mojatcerewet.com/
  2. http://najah-razak.blogspot.com/
  3. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/
  4. http://efatin-eman.blogspot.com/
  5. http://nurainothman.blogspot.com/
  6. http://balqisinsyirah.blogspot.com/
  7. http://lienliedot.blogspot.com/
  8. http://erynix.blogspot.com/
  9. http://mydreamhigh123.blogspot.com/
  10. http://nad-lifeisfun.blogspot.com/ 
  11. http://syuraa-rashid.blogspot.com/
  12. http://www.cikguhailmi.com/
  13. http://ayzaadlyana.blogspot.com/
  14. http://imaniiwani-myprincess.blogspot.com/
  15. http://www.sayaeesya.blogspot.com/
  16. http://hannaannnnn.blogspot.com/
  17. http://www.natasya-pink.my/
  18. http://alia-ali-ahmad.blogspot.com/
  19. http://aineddihar.blogspot.com/
  20. http://ynarazali.blogspot.com/
  21. http://nurkhairiahirwanie.blogspot.com/
  22. http://www.sheilashahfiekry.my/
  23. http://najahmustapa.blogspot.com/

Untuk pengetahuan semua,angah akan memilih 8 blog dikalangan blog2 diatas.Manakala lagi 17 blog akan dipilih dikalangan mereka yg menyertai segmen ini di blog DJH.So korang boleh tgoklah kan..yg mana lagi banyak kuotanya :D 

Sebenarnya segmen itu di fanpage sudah pun berakhir,jadi jika selepasini ada lagi blogger yg meletakkan link mereka..sudah tidak akan dilayan,manakala untuk di blog DJH..masih lagi berlangsung..korang boleh still join :D sebab esok adalah hari terakhir untuk korang join!! :D

 Apa lagi korang tunggu?? Terjah mereka2 di atas. :D

Read more ...

TEMAN TAPI MESRA: Couplekah korang??


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Alhamdulillah hari ni selesai satu lagi exam.Exam aurall skill a.k.a pendengaran. 


Apa yg angah nak membebel sikit hari ni adalah tentang TEMAN TAPI MESRA.

Bukan nak kata apa lah kan..sekarang ni kat sekeliling angah,adanampak kononnya pasangan yg TTM (Teman Tapi Mesra).Macam mana??Kononnya jalan bersama..pegang tangan bersama..makan2 bersama...bercerita tentang kehidupan masing2...sedih bersama..dating bersama....dan bila angah tanya "Korang dah kaple ke??" MEREKA akan menjawab.."Tak lah..kitaorg just Teman Tapi Mesra."
WHAT????Dah macam nak kaple pun..still TTM?? HUH...kadang2 angah tergelak jugak..sampaikan senior2 angah pun ada cakap."Diorang ni macam laki bini." Padahal dari sudut pandangan mereka yg TTM ini,itu adalah biasa2 sahaja.
Inilah yg jadi bila agama diabaikan.Apabila dah rasa hebat bila dah mampu membawa anak dara orang merata2 tapi still TTM.Angah sungguh2..tak puas hati.Kenapa anak muda Malaysia sekarang dah jadi macam ni?? Boleh bangga buat benda yg terang2nya HARAM!!
Angah bukannya nak mention kat sini yg angah ni baik sangat..cuma semakin teruk la.Memang dunia di akhir zaman.Sekarang ni angah asyik terfikir tentang KEMATIAN.Angah takut dengan apa yg jadi..dan paling penting..angah takut angah terpengaruh..sebab angah pun bukannya baik sangat...secara jujurnya angah nak cakap kat sini...angah sedang berKAPLE!!
Tapi ...berkaple cara angah lain..angah tak keluar dengan dia..angah tak pegang tangan dia..angah tak panggil dia "sayang." Apa yg angah buat first adalah suruh dia jaga SOLAT.Pastu kawan dengan orang yg baik2.Angah rasa yg ni lagi better..Bukannya angah nak control ke apa ke...cuma angah nak dia jadi yg terbaik untuk angah..memanglah semua org tak sempurna..tapi kita kenalah mencari kesempurnaan itu.

Sekian.
Read more ...