9 Oktober 2013

Wordless Wednesday 5





Sahabat.

Read more ...

Seram : Jari Telunjuk Dipotong





Beijing: Gara-gara mahukan wang segera, seorang lelaki nekad memotong sendiri jari telunjuknya dan menghantar cebisan itu kepada ibu bapanya dengan mendakwa dia menjadi mangsa culik. Menyangka ia langkah yang cerdik, lelaki berusia 31 tahun itu turut cuba meyakinkan keluarganya kononnya dia hanya akan dibebaskan jika wang tebusan dibayar.
Bagaimanapun helah lelaki dari Hubei itu gagal.Sebaliknya dia kini ditahan polis atas dakwaan memeras ugut.Polis berkata, turut ditahan ialah dua rakannya yang bersubahat merancang dan melaksanakan helah itu.



Jurucakap polis berkata, lelaki terbabit dikenali sebagai Chenmou Huang.“Chenmou dan dua rakannya tidak bekerja dan sangat pemalas,” katanya.
Beberapa hari lalu, katanya, mereka berbincang cara mendapatkan wang segera dan kemudian timbul idea mengenai ‘penculikan’ berkenaan.
“Untuk menampakkan rancangan itu benar-benar terjadi, rakan Chenmou memotong jari telunjuknya dan menghantar keratan itu bersama nota tuntutan wang bernilai 120,000 yuan (RM62,664),” katanya.
Melihat jari itu, kata jurucakap polis, ibu bapa Chenmou menghubungi polis dan selepas disiasat pembohongan itu akhirnya terbongkar. - Agensi

*Pandangan angah?? Jangan jadi bodoh sangat. 
Read more ...

Blog Yg Mana??

Read more ...

Wordless Wednesday 4




MALAYSIA Bumi Bertuah

Read more ...

CBOX mengganggu BLOG???




Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Apa pendapat korang tentang CBOX?? Yg penuh dengan iklan2 dari entah sesapa??Dan angah ada jumpa iklan yg pelik2 dan lucah.Perlu ke CBOX untuk masa sekarang ni??

Bagi pendapat angah,CBOX perlu sebab kadang2 ada blogger yg tinggalkan link blog mereka di sini.Ada jugak blogger yg baru follow blog DJH dan tinggalkan link mereka so bolehlah angah nak follow balik blog diorang tu/
Angah rasa tak perlu CBOX ni,sebab kadang2 mengganggu,bila orang letak link blog,lepas tu ada pulak yg merapu2.Kadang2 ada juga yg kononnya suruh kita follow balik,bila klik keluar link iklan.Tu kan dah menipu??

So tu pendapat angah pendapat korang?? 
 *Tak tahu nak kekalkan CBOX atau buang je widget tu.

Read more ...