26 Oktober 2013

Super Spontan 2013 : ALONG Raja Lawak terkeluar
"Semalam berakhirnya pentas separuh akhir Super Spontan 2013 dengan menyaksikan penyingkiran Along Raja Lawak selepas kekalahan Ketam Konfius dari segi undian yang memihak kepada kumpulan Semut Sentap
Penyingkiran Along malam tadi bermakna tinggal dua lagi anggota Ketam Konfius iaitu Nabil dan Yus untuk ke pentas akhir Super Spontan 2013 pada minggu hadapan.
Sementara ahli kumpulan Semut Sentap iaitu Tauke Jambu, Johan, Rahim dan Jep menarik nafas lega selepas mereka berjaya membuktikan kemampuan untuk mengekalkan momentum mereka di Super Spontan 2013. Mereka berjaya menyumbang RM5000 kepada badan kebajikan Pusat Perlindungan Wanita." SUMBER

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Angah still mengikuti perkembangan SUPER SPONTAN 2013.Masing-masing bermain dengan baik.Biasalah,mungkin sebab dah nak ke final.Apa yg boleh angah katakan,permainan pada malam itu,adalah terbaik.Sebab memang best.Cuma ada beberapa part yg tak kelakar dan tak spontan.
Dan satu lagi,AMIR berjaya membuatkan lebih ramai orang di luar yang tak suka dengan dia bertambah dengan banyaknya!! :D Hehe,apa- apa pun nantikan finalnya!! :D


Read more ...

Pendeknya NEGARA ini???!!!!!!


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Republik Maldives adalah sebuah negara kepulauan yang terdiri daripada kumpulan atol (suatu pulau karang yang mengelilingi sebuah lagun) di Lautan Hindi. Maldives terletak di sebelah selatan-barat daya India, sekitar 700 km sebelah barat daya Sri Lanka. Negara ini memiliki 26 atol yang terbahagi kepada 20 atol administratif dan 1 pusat bandar.
Negara ini merupakan negara dengan populasi dan luas wilayah terkecil di kawasan Asia.Tinggi rata-rata permukaan tanah di Maldives adalah 1.5 meter di atas permukaan laut, hal ini menjadikannya negara dengan permukaan terendah di seluruh dunia. Puncak tertinggi Maldives hanya 2.3 meter di atas permukaan laut sehingga negara ini juga dikenal sebagai negara yang memiliki puncak tertinggi paling rendah di dunia.
Keadaan ekonomi Maldives bergantung pada dua sektor utama, iaitu pelancongan dan perikanan. Negara ini sangat dikenali kerana memiliki banyak pantai yang indah dan pemandangan bawah laut yang menarik.
*Pendekkah?? Haha bagi angah menarik.
Read more ...