19 November 2013

Kuasa Media Sosial





Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Pengajaran yang boleh kita ambil adalah,jangan sebarkan sesuatu berita selagi ianya belum disahkan.Kalau tak,fitnah jadinya.
Bila dah betul-betul sahih,barulah sebarkan.Kalau setakat ingin dapat PAGEVIEW yg lebih semata-mata sesuatu kes itu sedang hangat diperkatakan,ingatlah bahawa ganjaran yg menanti di akhirat akibat memfitnah dengan melulu.
Btw,harapnya kes ini dah ditutup.Tak perlu lagi nak dihebohkan.Sekarang ni time untuk kita bergembira.







Sekian.Gambar sekadar untuk bergembira :D

Read more ...

Sudah-sudahlah | Villa Nabila





Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sebenarnya angah malas nak buat entry tentang VILLA NABILA ni.Sebab apa?Sebab segala ceritanya angah dah tahu.Angah dah pernah buat entry tentang tempat-tempat seram di Malaysia,dan sudah tentunya Villa ni termasuk sekali dalam list tu.Cuma apa yg angah nak beritahu adalah..
Angah dah rasa bosan dengan benda-benda seram.Rakyat Malaysia memang suka dengan benda-benda yg mengarut ni.Tambah-tambah bila senang-senang dihebohkan di media sosial.Senang-senang nak sebar,dan akhirnya tertanya semuanya adalah mengarut belaka.
 Kemudian,di laman Twitter,mulalah semuanya nak heboh pasal benda ni.Tweet yg merepek-repek.Kenapalah masyarakat macam ni sangat?Ingat ke zaman dulu-dulu je,zaman sekarang pun sama lagi.Daripada yg kecil sampai yg ke besar.
Bukan nak kata angah tak percaya ke apa ke.Cuma dah nampak daripada awal yg kes tu hanyalah mengarut belaka.Rakyat Malaysia sekarangkan lebih suka percaya perkara-perkara di laman media sosial.Berita-berita kat TV dah tak main dah.
 Please stop benda-benda yg mengarut ni.
Sekadar pandangan seorang rakyat yg prihatin. 
Read more ...

Fanpage Blogwalking




Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Beberapa hari sebelum ini,angah ada membuat pengumuman di fanpage.Pengumuman apa??Hehe,seperti yang sudah tertera dalam gambar di atas.Apa yang angah nak lakukan dengan semua fanpage-fanpage tu??
Sebenarnya,angah nak buat fanpagewalking.Macam mana tu??Ya,selalunya kita berblogwalking,apa kata kita berfanpagewalking pula.Macam best je kan??Hehe.Jom2..
Cara-caranya : Like fanpage tu,kemudian klik link fanpage tu dan terus ke fanpage tu :D Kan dah berfanpagewalking?? :D Mudah jer.
 
Okay,sebanyak 26 fanpage telah menyertai fanpagewalking ini.Alhamdulillah ramai jugak!!Angah sesaja je nak tgok ramai tak yg alert.Alhamdulillah ramai jugak yg alert.Tapi ada jugak yg letak link blog.Ada jugak yg letak link fanpage yg tak betul.Harap maaf,angah hanya letak yg betul-betul sahaja :D Mungkin lain kali pulak!! :D Jom fanpage Walking.
Sekian 
Read more ...

Bercium,Ber**** di Twitter??





Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Anda ada twitter??Hehe.Kalau tgok gambar di atas tu,itu adalah twitter angah.Alhamdulillah setakat ni dah 555 follower :D Alhamdulillah.Biarpun taklah sampai beribu riban.Tapi setakat ada follower tu pon dah oke.
Apa yang angah tengok sekarang ni dalam laman sosial macam Twitter,ada sejenis manusia yang suka mereka difollow.Dan apa yg lagi menyampah adalah Twitcon yg terlalu sexy,kemudian membuat tweet agama.Nampak munafiknya disitu. 


Walauapapun,angah tak boleh nak cakap apa sangat.Sebab for sure ramai yang akan membash angah dikemudian hari.Yelah,sampaikan upload gambar bercium,ber****,semuanya dah ditunjukkan.Bila kita bersuara terus dibash.Masya Allah.
Dunia sudah diakhir zaman,sama-samalah kita mempertingkatkan amal.Supaya tidak menyesal di kemudian hari.InsyaAllah. :D
Sekian. 

Read more ...