21 November 2013

MLM 2013 : Tiada Kompromi Di Minggu Kedua- Datuk Yusof Haslam



“Saya seorang yang serius tetapi tidak bermakna saya tidak boleh terima lawak jenaka dari seseorang. Oleh sebab itu saya sudi terima jemputan untuk menjadi salah seorang juri tetap di Maharaja Lawak Mega 2013.
“Apa yang saya dapat lihat di minggu pertama masih banyak perlu diperbaiki. Dari segi subjek yang cuba  dipersembahkan oleh para pelawak rasanya tiada masalah cuma saya harap minggu kedua mereka lebih bersungguh-sungguh dan keluarkan idea-idea yang lebih menarik.
“Minggu pertama saya masih boleh beri tiga atau empat bintang kepada setiap kumpulan tetapi minggu-minggu seterusnya tiada kompromi buat kumpulan yang tidak beraksi dengan baik dan kami pihak juri terpaksa singkirkan mereka,” jelas Datuk Yusof Haslam tegas.
Dalam pada itu, Datuk Yusof Haslam tidak menolak kelebihan banyak berpihak pada kumpulan seperti Sepahtu, Shiro, Jambu dan peserta solo Nabil adalah kerana mereka sudah mempunyai peminat yang tersendiri berbanding kumpulan-kumpulan lain.
“Saya dapat lihat setiap kali kumpulan-kumpulan seperti ini muncul di atas pentas, peminat mula bertepuk sorak tanpa perlu berbuat apa-apa. Ini satu kelebihan buat mereka dan perlu digunakan dengan sebaik yang mungkin.
“Tapi apa pun mereka tidak boleh ambil mudah kerana saya lihat kumpulan lain cukup hebat juga. Apa-apa pun boleh terjadi jika mereka sambil lewa atau leka,” tambah Datuk Yusof Haslam. sumber
Tak sabar rasanya nak tengok minggu kedua Maharaja Lawak Mega 2013!!Menarikkah untuk minggu kali ini?Adakah mereka mampu membuat juri ketawa lagi??Sama-sama kita nantikan.
Read more ...

Nafsu naik secara tiba-tiba...




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kenapa nafsu naik secara tiba-tiba??Angah pun rasa pelik,tapi sememangnya nafsu sesiapa pun akan naik walaupun sedikit.Percayalah cakap angah ni.
Memang best giler tgok!!!Hehe.Kenapa??Nanti di bawah sekali angah akan jelaskan. 


Sate 


Nasi Beriani


Nasi Goreng Udang


Nasi Pattaya



Ayam Panggang


Chicken Chop


Teh Ais


Air Bandung


Ikan Masak Tiga Rasa


Daging Masak Merah


Dah tengok dah??Naik tak nafsu anda??Hehe,terima kasih pakcik google sebab tolong angah cari gambar2 yg hebat ni.Ternyata nafsu naik!!Nafsu makan ye!!Takde kena mengena dengan nafsu lain.Harap-harap jangan ada yg silap pulak.
Anda suka yg mana satu??Boleh pilih,kemudian boleh beli sendiri di kedai makan terdekat.Kalau susah sangat,apa kata masak sendiri je!!Kan lagi umphh!! :D
Sekian. 

Read more ...

Nak Tambah Follower??




Assalamualaikum dan salam sejahtera.
 Nak tambah follower?Hehe,semalam angah ada post sesuatu di fanpage.DAn alhamdulillah angah dah mendapat 40 blog dan jumlah followernya sekali. :D Terima Kasih.Apa yang angah nak buat sebenarnya??
Sebenarnya angah nak ajak anda semua untuk sama-sama follow blog2 ini supaya bertambah bilangannya.Mungkin anda belum follow lagi??Atau anda sudah follow??Motif utama angah buat adalah untuk memberikan blogwalking khas kepada mereka semua.Ada yg nak join jugak??Boleh2,tinggalkan link blog beserta nombor Follower semasa di ruangan komen.
Apa lagi tunggu??Follow + Blogwalking. 

  1. http://tengkubutang.blogspot.com/  1663
  2. http://kisahhidupteto.blogspot.com/  98
  3. http://eyfawonderland.blogspot.com/  470
  4. http://emilyiabatrisyah.blogspot.com/  138
  5. http://www.erazfadli.com/ 4118
  6. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/ 1435
  7. http://dingraphic.blogspot.com/ 677
  8. http://balqis-sarah.blogspot.com/ 225
  9. http://ayzaadlyana.blogspot.com/ 181
  10. http://thesunshinesgirl.blogspot.com/  83
  11. http://blogashalya.blogspot.com/ 252
  12. http://alia-ali-ahmad.blogspot.com/ 738
  13. http://twinkleeestar.blogspot.com/ 482
  14. http://nad-lifeisfun.blogspot.com/ 2467
  15. http://vaneelea.blogspot.com/ 543
  16. http://walkstatic.blogspot.com/ 1220
  17. http://dhia-manja.blogspot.com/  430
  18. http://leenoraimy.blogspot.com/ 91
  19. http://eryati.blogspot.com/  2316
  20. http://syaza-applemints.blogspot.com/  886
  21. http://budakakimaginasi.blogspot.com/  1476
  22. http://sipujanggamuda.blogspot.com/ 446
  23. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/ 844
  24. http://chenta-taugeh.blogspot.com/ 158
  25. http://amirrusyaidi98.blogspot.com/  485
  26. http://natasya-pink.blogspot.com/ 1022
  27. http://anumbaidurah.blogspot.com/ 121
  28. http://aidilzaki55.blogspot.com/ 60
  29. http://sukasukianiss.blogspot.com/ 359
  30. http://arinalola.blogspot.com/ 821
  31. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/ 1181
  32. http://www.cikguhailmi.com/ 391
  33. http://www.azhafizah.com/ 5068
  34. http://dianarashid92.blogspot.com/ 290
  35. http://moustachelover0410.blogspot.com/ 265
  36. http://iamizzahzakaria.blogspot.com/ 983
  37. http://worldeddyobby.blogspot.com/ 19
  38. http://sharifahamarina.blogspot.com/ 690
  39. http://jejakasombong.blogspot.com/ 52
  40. http://zanahassan-zana.blogspot.com/ 1132
  41. http://peningkah.blogspot.com/ 416
  42. http://dumbtwit.blogspot.com/ 1216
Kepada yang tak tersenarai tu tak apa,mungkin lain kali korang boleh alert apa yang angah buat di fanpage?? :D Sebab sekarang ni angah selalu buat pengumuman di Fanpage :D
Sekian. 
Read more ...

"Ustaz Mu Tunggu Aku Datang." Filem Komedi Berunsur Dakwah



"Jika anda peminat Ustaz Azhar Idrus, anda pasti akan menyukai filem terbaru terbitan M.I.G berjudul Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang.

Filem ini arahan Pierre Andre ini mempunyai keistimewaannya tersendiri apabila menampilkan penceramah bebas yang menjadi fenomena di Malaysia, Ustaz Azhar Idrus untuk turut sama berlakon.

Menurut Pierre, filem ini dihasilkan untuk membawa mesej berdakwah kepada anak-anak muda.
“Saya memang lama berniat untuk membuat filem sebegini dan akhirnya berjaya. Tujuan saya adalah untuk menyampaikan pendekatan dakwah kepada anak-anak muda.
“Bagi saya dakwah itu bukan dengan satu cara tetapi berbagai dan saya percaya peminat pasti menerimanya dengan baik.” kata Pierre ketika ditemui pada Majlis Pra Tonton Ustaz Mu Tunggu Aku Datang baru-baru ini." Sumber
Sinopsis :
Dadu (Sharol Shiro) adalah seorang pemuda yang tidak mempunyai hala tuju dalam hidup dan sering dibuang kerja kerana sikapnya yang sambil lewa. Muiz (Ajak Shiro), sahabat baik kepada Dadu merupakan seorang penganggur yang mengharapkan Dadu untuk menyara kehidupan mereka berdua.
Kemunculan Hamzah (Along Eyzendy), sepupu kepada Dadu sedikit sebanyak telah membuka hati mereka untuk kembali ke jalan Allah.
Mereka semakin teruja untuk mendekatkan diri mereka kearah kebaikan setelah Hamzah mengajak mereka menonton ceramah daripada Ustaz Azhar Idrus.
Di sinilah dugaan bermula setelah Dadu dan Muiz nekad untuk bertemu dan mendengar ceramah Ustaz secara langsung.
Dapatkah mereka berdua berjumpa dengan Ustaz Azhar? Apakah bentuk dugaan yang menimpa mereka?

‘Ustaz Mu Tunggu Aku Datang’ akan menemui penonton mulai 28 November ini di pawagam berhampiran anda. 
Read more ...